Traian Basescu: Pot dizolva Parlamentul si daca pierd alegerile!
UPDATE: Traian Basescu spune ca, daca Parlamentul nu va valida si o eventuala a doua propunere de guvern, pana la alegerile prezidentiale, ar putea semna decretul de dizolvare a Legislativului.
Acest lucru s-ar intampla a doua zi dupa cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale, respectiv pe 7 decembrie, scrie Gandul, care citeaza declaratia facuta de Traian Basescu la postul public de radio.
Mediafax vine, insa, cu alta varianta: Basescu ar fi impiedicat de articolul 89 din Constitutie, care prevede ca Parlamentul nu poate fi dizolvat in ultimele sase luni de mandat ale presedintelui.
Indiferent de rezultatul alegerilor, pe 7 decembrie, dupa un al doilea tur de scrutin, Basescu ar fi inca sef de stat; noul ales nu are cum sa depuna juramantul pana la acea data. Asadar, tocmai calitatea de presedinte in exercitiu l-ar impiedica sa dizolve Legislativul. Ar fi, la prima vedere, o incalcare a Constitutiei.
15:00 Lucian Croitoru a ajuns la sediul Guvernului la prima ora a diminetii, inaintea premierului in exercitiu Emil Boc, dupa ce a anuntat ca intentioneaza sa inceapa vineri consultarile cu partidele pentru constituirea viitorului Cabinet.
14:24 - Liderul PSD Covasna, deputatul Horia Grama, crede ca Elena Udrea a fost propunerea PD-L pentru functia de premier, o persoana care "sfideaza institutiile statului si pentru care conteaza un singur om, respectiv Traian Basescu".
14:15 Presedintele Traian Basescu a declarat vineri ca nu doreste sa spuna care a fost propunerea PD-L pentru functia de premier, argumentand ca aceasta varianta "este respinsa definitv in acest moment".
14:14 Presedintele Basescu a declarat vineri ca daca Romania nu primeste banii de la FMI si UE, orice Guvern, fie investit, fie interimar, va trebui sa decida "unde nu face platile", adica fie sa nu plateasca integral salariile si pensiile, fie sa nu plateasca investitiile
11.47 Liderul UDMR, Marko Bela, a plecat dupa aproximativ jumatate de ora de la sediul Guvernului, unde premierul desemnat Lucian Croitoru pregateste negocierile cu partidele.
11.22 Surse oficiale au declarat agentiei Mediafax ca premierului desemnat i s-a amenajat un birou la etajul al II-lea al Palatului Victoria si i s-a pus la dispozitie un sofer angajat la Serviciul de Protectie si Paza.
15 octombrie
17:00 "Consider ca nu se mai poate prelungi timpul de consultari"- asa si-a inceput Basescu discursul in care l-a desemnat pe consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru, pentru postul de prim-ministru.
Ce se intampla in continuare?
In termen de zece zile, prim-ministrul desemnat trebuie sa formeze Guvernul, iar apoi sa se prezinte in fata Parlamentului pentru a primi votul de incredere asupra programului si a intregii liste a Guvernului.
Potrivit Constitutiei, programul si lista Guvernului se dezbat de Camera Deputatilor si de Senat, in sedinta comuna. Parlamentul acorda incredere Guvernului cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor.
Daca Parlamentul refuza votul de incredere, atunci procedura se reia, iar seful statului desemneaza un alt candidat - poate sa fie acelasi - pentru fotoliul de premier. Si acest premier desemnat are la dispozitie 10 zile pentru a-si forma echipa si programul cu care sa mearga in fata Parlamentului.
Daca si acest candidat este respins, procedura poate fi reluata. Premierul desemnat poate fi respins vreme de 60 de zile ori de cate ori vine in Parlament sa ceara votul de incredere, fara sa fie organizate alegeri anticipate.
Insa, potrivit articolului 89 al Constitutiei Romaniei, "Presedintele Romaniei poate sa dizolve Parlamentul, daca acesta nu a acordat votul de incredere pentru formarea Guvernului in termen de 60 de zile (n.r. in cazul de fata 15 decembrie, cu o saptamana dupa al doilea tur al prezidentialelor) de la prima solicitare si numai dupa respingerea a cel putin doua solicitari de investitura". In acest caz vor fi organizate alegeri anticipate.
In toata aceasta vreme, Guvernul Boc 2 continua sa fie in functie, avand insa atributii limitate.
Presedintele a desemnat premierul! Opozitia il vrea tot pe Johannis!
18:33 Adriean Videanu: "Guvernul Croitoru va trece de Parlament. Cum? Simplu. O sa vedeti. O sa treaca cu 99% la a doua nominalizare," scrie Gandul.
16:53 Lucian Croitoru a sosit la Palatul Victoria pentru o discutie cu prim-ministrul in exercitiu, Emil Boc, privind problemele guvernarii.
16:02 Lucian Croitoru a declarat ca va incuraja prezenta specialistilor sustinuti de partide. El a mai precizat ca bugetul pe 2010 ramane o prioritate, trebuie depus in octombrie si va fi depus in termen.
15:46 Premierul Emil Boc s-a intalnit joi cu presedintele Traian Basescu la Cotroceni, imediat dupa ce Lucian Croitoriu a fost desemnat de seful statului pentru functia de prim-ministru, au declarat agentiei Mediafax surse oficiale.
14:05 Klaus Johannis: Presedintele m-a sunat inainte de anunt, mi-a spus ca a avut o alta optiune.
13:49 Lucian Croitoru: Voi face tot posibilul pentru ca sa imi indeplinesc mandatul.
13:48 Lucian Croitoru: Legea pensiilor ar trebui adoptata pana la sfarsitul lui noiembrie.
13:46 Lucian Croitoru: Trebuie sa ne respectam angajamentele.
13:42 Lucian Croitoru: Permiteti-mi sa va multumesc, domnule presedinte, pentru increderea pe care mi-ati acordat-o.
13:41 Traian Basescu: Nu inteleg de ce a trebuit sa cada Guvernul cu o luna inainte de alegeri.
Am avut trei propuneri pentru functia de prim-ministru: una a fost a mea, bazata pe profesionalism, experienta si cunoasterea institutiilor financiare internationale, a mai fost o propunere de la PDL - un om politic, si propunerea arhicunoscuta facuta de PNL, PSD si UDMR.
Traian Basescu: FMI a amanat misiunea de evaluare a Romaniei in absenta unui guvern.
13:41 T. Basescu: I-am propus domnului Croitoru sa fie prim-ministru al aliantei PSD-PDL. Si domnului Johannis i-am propus sa fie ministru al educatiei.
13:37 T. Basescu: As vrea sa atrag atentia partidelor politice legat de faptul ca agravarea crizei politice a inceput sa produca efecte economice. Fac apel la responsabilitatea partidelor in intelegerea faptului ca Romania are nevoie de un guvern legitim.
13:37 T. Basescu: Eu am lucrat cu domnul Croitoru in timpul guvernatorului Isarescu si am lucrat bine cu domnia sa.
12:48 Antonescu: Ii multumesc lui Geoana pentru gestul prezidential de a accepta propunerea lui Johannis.
12:45 Johannis: Le-am cerut partidelor schimbarea termenului in care pot opta pentru primar sau premier. (Legea spune ca exista un termen de 15 zile in care Johannis ar putea opta pentru functia de premier sau primar).
12:30 Antonescu: Daca Basescu nu il desemneaza pe Johannis, nu primeste niciun vot de la PNL, atacam la Curtea Constitutionala.
12:20 Udrea: Nu inteleg de ce domnul Johannis a acceptat propunerea pentru functia de premier.
12:12 Geoana ii multumeste lui Crin Antonescu pentru colaborarea "consfintita" in ultimele zile.
12:02 K. Johannis: Nu m-am asteptat ca Basescu sa nu doreasca sa discute cu mine.
11:45 Elena Udrea: Daca partidele de opozitie refuza nominalizarea presedintelui, ajungem la alegeri anticipate. Afla mai multe despre declaratiile Elenei Udrea pe www.gandul.info
11:15 T. Basescu a ajuns la Palatul Cotroceni si va sustine o declaratie de presa la 13:30.
11:06 Klaus Johannis: Nu sunt dispus sa folosesc posibila crestere de popularitate ca sa candidez la Presedintie.
Cred ca am 50% sanse sa ajung prim-ministru. Nu poate sa spuna nimeni acum ce se va intampla dupa alegerea noului presedinte.
Am cerut sa am primul si ultimul cuvant in desemnarea ministrilor.
08:00 Klaus Johannis a declarat, ca, daca va ajunge premier, va ramane pe acest post pana dupa alegeri, dupa care se va evalua performanta eventualului guvern si se va hotari daca este oportun sau nu sa ramana in fruntea guvernului.
14 octombrie
Pe de alta parte, seful statului a anuntat miercuri seara ca nu a respins posibilitatea ca primarul Sibiului, Klaus Johannis, sa devina premier, insa le-a cerut partidelor sa continue discutiile pana joi, in jurul pranzului.
20:41 Klaus Iohannis a declarat intr-o emisiune Tv ca le-a cerut liderilor politici o intelegere scrisa, "ferma si clara", de sustinere a sa, pentru a avea o baza solida, mentionand ca nu crede ca ralierea PDL la actuala coalitie ar fi o problema.
20:28 Mircea Geoana: Seful statului vrea sa tergiverseze numirea unui premier si sa faca propunere dupa propunere, in speranta ca va santaja Parlamentul cu o eventuala dizolvare, astfel incat acesta sa accepte un premier PDL si el sa ramana "la bani, la butoane".
19.37 Traian Basescu: Am rugat partidele sa continue continue discutiile pana joi, in jurul pranzului.
19.33 Traian Basescu: Optiunea mea pentru postul de premier este catre o persoana cu expertiza economica.
19.30 Traian Basescu: Nu am respins posibilitatea ca domnul Klaus Johannis sa devina prim-ministru. Eu chiar i-am propus la un moment dat sa participe la guvernare, in functia de ministru al educatiei, el fiind profesor.
18:15 Crin Antonescu a declarat ca partidele si-au facut datoria de a gasi o solutie acceptata de Romania pentru un nou guvern si un nou premier, iar acum este randul presedintelui sa ia o decizie. "Romania are nevoie rapid de o solutie. Imi exprim speranta ca presedintele va lua o decizie corecta."
17:00 Presedintele a declarat ca nu crede in valabilitatea unui guvern de tehnocrati si nu isi doreste un guvern pentru o perioada de numai doua luni. Seful statului a mentionat ca roaga partidele sa reanalizeze situatia si sa gaseasca o solutie pentru formarea unui Guvern permanent: "Trebuie ca partidele politice sa isi asume guvernarea."
"Lasati candidatii la prezidentiale sa isi faca campanii ieftine, pentru ca partidele trebuie sa guverneze", a declarat Traian Basescu.
"Va este atat de rusine de calitatea de partide politice ca sa lasati guvernarea pa mana unor tehnocrati, care sa fie manipulati de la spate?", a adaugat seful statului.
15:40 In urma discutiilor de la Parlament intre PSD, PNL si UDMR, primarul Sibiului, Klaus Johannis, a acceptat sa fie premier. Basescu a invitat partidele la Cotroceni, unde va anunta rezultatele consultarilor de marti pentru nominalizarea unui prim-ministru.
15:35 C. Antonescu: PNL nu va face nicio propunere, nicio numire in acest Guvern de tehnocrati.
15:10 M Geoana: Majoritatea din Parlament (cu 65% din numarul de parlamentari) sustine propunerea ca Johannis sa fie noul premier.
M. Geoana: Opozitia vrea o intalnire cu presedintele inainte de cea programata la ora 17:00.
14:59 PSD, PC, UDMR, PNL si minoritatile i-au adresat o scrisoare presedintelui Basescu in care il anunta ca il sustin, din pozitia unei noi majoritati parlamentare, pe Johannis ca premier.
14:51 K. Johannis se pronunta pentru un guvern de tehnocrati. Primarul Sibiului a declarat ca nu stie daca el va fi nominalizat la functia de premier.
PSD, PNL si UDMR au discutat la Parlament cu Klaus Johannis despre nominalizarea acestuia la sefia Guvernului. Totodata, Johannis a afirmat ca este dispus sa renunte la primaria Sibiului.
14:00 Prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, se afla in biroul presedintelui Senatului. Georgescu este luat in considerare ca unul dintre posibilii premieri. Si Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR, este vehiculat, in interiorul PD-L, printre posibilii premieri tehnocrati la care s-ar gandi presedintele Traian Basescu.
13:30 Democrat-liberalii iau in calcul negocierea formarii unui guvern de uniune nationala, cu premier politic, care sa aiba un mandat limitat pana dupa alegerile prezidentiale, anunta Mediafax care citeaza surse din interiorul partidului.
13:00 Presedintele T. Basescu se va intalni cu ambasadorii statelor din Uniunea Europeana la ora 15:00.
12:49 A. Nastase: Daca Basescu nu tine cont de propunerea noastră, ne adresam CC, nu vorbim de suspendare.
12:38 Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat dupa discutia din biroul sau de la Senat cu primarul Sibiului ca numirea lui Johannis ca premier ar fi "o investitie buna, din care toti romanii ar avea de castigat".
12:12 Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase este de parere ca se poate discuta si despre o continuare a eventualului mandat de premier al lui Klaus Johannis, nu doar despre unul limitat pana la alegeri.
12:04 Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, miercuri, despre propunerea PNL ca functia de premier sa fie ocupata de Johannis Klaus ca este o alegere "desteapta" avand in vedere ca primarul Sibiului a confirmat calitatile manageriale.
12:00 "Intram in discutii fara limitari", a precizat Johannis cand a sosit la Parlament pentru negocieri cu PSD, PNL si UDMR. Acesta a mai spus ca nu a fost contactat de presedintele Traian Basescu.
10:55 Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, miercuri, ca intalnirea cu PNL, UDMR si cu minoritatile va avea loc la ora 12.00, si ca va avea loc "o conversatie" cu primarul Sibiului, Klaus Johannis, cand acesta va ajunge la Bucuresti.
10:45 Fostul presedinte Ion Iliescu a declarat ca primarul Sibiului "intruneste perceptia unui om echidistant", ca daca seful statului ar avea ratiune, ar tine cont de optiunea Opozitiei si ca PSD nu renunta la comunicarea cu PDL, desi e straniu ca Emil Boc are inca sustinere pentru a fi premier.
10:25 Presedintele PNL, Crin Antonescu, va sustine o declaratie de presa la ora 13.00.
10:00 Klaus Johannis: M-am hotarat sa merg la Bucuresti la discutii, stiti ca am fost invitat la ora 11.00 la o intalnire cu liderii partidelor care vor, eventual, sa ma propuna pentru pozitia de premier. Vom avea o discutie si vom analiza daca suntem compatibili, daca este cazul sa se faca acest pas, dupa care se vor face cu siguranta si declaratii publice.
8:00 Miercuri la ora 11:00 va avea loc o intalnire PSD-PNL-UDMR, la care este asteptat si Klaus Johannis, sustinut pentru postul de premier.
7:30 Crin Antonescu: Un Guvern Boc III, ipoteza comica; Basescu sper sa actioneze responsabil in cazul Johannis
7:00 Crin Antonescu: "Avem o majoritate parlamentara, un om care intruneste, cred, elementele fundamentale de competenta, prestigiu, autoritate si independenta in raport cu partidele politice si candidatii inscrisi in cursa prezidentiala si cred ca de la acest punct incolo intervine rolul presedintelui. Pornesc de la premisa ca va actiona asa cum i-am solicitat si in intrevederea de marti, cu responsabilitate, pentru ca nu e un joc intre mine si domnia sa, intre alti lideri politici si domnia sa, intre o majoritate in Parlament si domnia sa, ci este obligatia nosatra, a tuturor, ca si a domniei sale, de a gasi o solutie rapida si eficienta pentru guvernarea Romaniei"
13 octombrie 2009
22:16 Mircea Geoana: La intalnirea cu liderii PNL, UDMR si cel al grupului minoritatilor s-a convenit ideea sustinerii unui premier independent si a unui guvern de specialisti, urmand ca miercuri sa aiba loc o discutie finala, la care sa participe Klaus Johannis.
21:42 Gheorghe Flutur: Democrat-liberalii il sustin in continuare pe Emil Boc pentru functia de premier.
16:45 Mircea Geoana: Astazi sunt prioritare consultarile intre partide, maine ne consultam cu presedintele.
16:43 Traian Basescu: Nu ma voi abate de la litera si spiritul Constitutiei. Obiectivul meu este sa limitam perioada de criza politica.
16:37 Seful statului i-a multumit primului ministru Emil Boc pentru "modul in care a impins inainte reformele". "Emil Boc a fost un premier responsabil, care a suportat multe umilinte", a mai spus Basescu.
16:35 Traian Basescu: Trebuie sa remarc ca Guvernul a cazut in mod democratic, dupa ce a pierdut increderea majoritatii parlamentare
16:22 PSD ar putea să refuze să se prezinte la consultările de la Cotroceni - surse pentru Mediafax
16:16 Liderul PSD, Mircea Geoana i-a cerut presedintelui Traian Basescu sa se ridice deasupra "interesului electoral personal" si sa contribuie la deblocarea situatiei, prin numirea rapida a unui Guvern care sa aiba sprijin parlamentar
16:10 Presedintele PNL, Crin Antonescu a anuntat ca va propune, in orele urmatoare, o solutie cu un premier independent.
15: 57 PDL se reuneste de urgenta in sedinta.
15:56 Presedintele Traian Basescu a invitat partidele la Cotroceni la consultari, au declarat surse social-democrate, care au precizat ca PSD a fost invitat, marti, de la ora 19.30.
15.30 Presedintele Basescu va sustine o declaratie de presa la ora 16.30.
15:11 La votul motiunii de cenzura de marti s-au inregistrat 23 de absente, dintre care 19 deputati si 4 senatori.
15:10: A picat Guvernul Boc!
Este primul guvern ajuns in aceasta situatie ingrata, iar scorul a fost unul categoric: 254 de voturi pentru si 176 impotriva. Dincolo de actul democratic in sine si de spectacolul oferit cu generozitate de parlamentari, criza economica este dublata, in acest moment, de una guvernamentala, iar acest lucru se simte direct in cursul valutar si imediat dupa, in buzunarele noastre.
14:37 Victor Socaciu (PSD) a venit la Parlament pentru a vota la motiune, desi se afla in concediu medical in urma unei interventii chirurgicale suferite la finalul lunii septembrie.
14:20 Patru parlamentari PNL ar putea fi exclusi din partid pentru că nu s-au prezentat la motiune, potrivit unor surse.
13:42 Pentru ca motiunea de cenzura sa fie adoptata, sunt necesare 236 de voturi "pentru", din totalul celor 471 de parlamentari.
13:37 E. Boc: In noua luni de cand sunt prim-ministru, nu am avut o zi de vacanta.
13:37 E. Boc: Domnilor Antonescu, Geoana ce a ramas in urma dumneavoastra?
13:32 E. Boc: Spre deosebire de predecesorii mei, am desfiintat Cancelaria primului-ministru.
13:30 Varujan Vosganian: Guvernul Boc trebuie sa plece deoarece este "cu totul situat in afara realitatii".
13:28 Emil Boc: Drumul pierderii privilegiilor nu mai poate fi oprit indiferent de ce se intampla astazi.
13:20 Viorel Hrebenciuc, liderul PSD din Camera Deputatilor: Motiunea trece, nu e adevarat ca parlamentarii din Opozitie vor vota impotriva.
13:16 Ioan Oltean catre parlamentari: Am o mare usurare cand ma uit la dumneavoastra. Am trait sa-l vad astazi pe Mircea Geoana, acest Superman al politicii romanesti, spunand ca PD-L a facut cel mai mult rau in Romania.
13:15 Deputatul PDL Petru Calian a declarat, la dezbaterea motiunii de cenzura, ca locomotiva lui Crin Antonescu a luat "dintr-o gara izolata cativa calatori fara bilet, pe Geoana si marfarii lui", despre Mircea Geoană spunand că este un Pinocchio.
13:10 Tariceanu: Nu putem accepta o dictatura de catifea, Guvernul sa plece si sa se ascunda de rusine.
13:09 Adriean Videanu: Prin sustinerea motiunii de cenzura, PSD desavarseste planul de a arunca tara in criza.
12:59 Radu Berceanu: Motiunea are sanse mari sa fie respinsa; parlamentarilor PDL li s-au oferit bani pentru vot.
12:55 Liderul PDL Cezar Preda i-a acuzat pe social-democrati de faptul ca sunt "neputinciosii, frustratii si lasii care au plecat acum zece zile de la guvernare", el precizand ca Opozitia nu a propus o solutie viabila de aplicat dupa adoptarea motiunii.
12:52 Varujan Vosganian: Datoria publica a crescut cu 30 de miliarde, iar pana la finele anului va ajunge la 50 de miliarde!
12:41 Barlea (PD-L): Motiunea de cenzura este neconstitutionala.
12:34 Calin Popescu Tariceanu: Din ceea ce vedem , cei 11 fantastici nu se lasa dusi foarte usor. "Mintiti precum respirati!"
12:14 Mircea Geoana a declarat ca premierul Boc este "o ghiulea politica" pentru Traian Basescu, in privinta alegerilor prezidentiale, si a solicitat parlamentarilor din Opozitie ca, in pofida acestui lucru, sa voteze motiunea de cenzura si sa demita Guvernul Boc
12:15 Minoritatile nationale se abtin de la vot.
12:10 Kelemen Hunor: Legea pensiilor nu este nici buna, nici proasta... este o lege electorala! Parlamentarii UDMR au semnat motiunea de cenzura.
12:08 Kelemen Hunor: Acest guvern a omorat orice speranta ca se poate trai mai bine in Romania.
12:04 Crin Antonescu: Votul de azi inseamna caderea celui mai penibil Guvern din Romania!
11:57 Crin Antonescu: Acest Guvern a batut orice record de demagogie, insa Romania are sansa unui nou inceput.
11:51 Crin Antonescu: Aceasta motiune de cenzura nu are nicio legatura cu legea pensiilor, iar Guvernul este incapabil sa se ocupe de problemele tarii. In noua luni de guvernare s-a ajuns la 650.000 de someri.
11:40 Mircea Geoana: Intentia reala a Guvernului este de a trimite acasa 300.000 de oameni! Iar motiunea de astazi este pentru pastrarea locurilor de munca. PDL este cel mai periculor partid de pe scena politica.
11:18 Emil Boc: PNL a decis sa blocheze aceasta lege pentru a pastra pensiile parlamentarilor”, asa-numitele pensii de lux, desi “81% dintre romani doresc ca pensiile in aceasta tara sa se acorde in functie de contributie”
11:15 Democrat-liberalii vor vota cu bilele la vedere la motiunea de cenzura, a declarat liderul grupului PDL din Camera Deputatilor, Mircea Toader.
11:03 Ministrul economiei Adriean Videanu a plecat din plenul Parlamentului, cand deputatul liberal Eugen Nicolaescu a inceput sa citeasca motiunea de cenzura "11 impotriva Romaniei".
10:50 Presedintele UDMR, Marko Bela, a anuntat ca parlamentarii Uniunii vor vota in favoarea motiunii de cenzura. Votul va fi secret si parlamentarii UDMR nu vor vota la vedere.
10:35 Sedinta de plen reunit in care se dezbate motiunea de cenzura a inceput cu o intarziere de o jumatate de ora.
10:00 Emil Boc: Nu sunt timorat, atat timp cat stiu ca Guvernul face ce trebuie. Legea pensiilor este una pentru care merita sa iti pui mandatul la bataie. Nu am emotii si sunt optimist.
9:00 Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului au stabilit, marti dimineata, ca dezbaterea la motiunea de cenzura initiata de PNL si UDMR sa dureze trei ore si jumatate. Potrivit deciziei Birourilor Permanente, Guvernul va avea 60 de minute pentru a-si prezenta punctul de vedere iar grupurile parlamentare vor avea in total 156 de minute pentru a spune opiniile.
Judecatorii Curtii Constitutionale, au decis luni ca documentul semnat de PNL si UDMR, poate intra in dezbatere. Anuntul a venit in contextul in care democrat-liberalii sperau intr-un raspuns negativ.
Intr-un final cei noua magistrati au deliberat si au stabilit ca subiectul depaseste atributiile lor.
PNL, UDMR şi PSD au impreuna un numar de 281 de deputati si senatori, care, daca ar vota in favoarea motiunii, ar conduce la caderea Guvernului. Numarul parlamentarilor PSD si PNL este de 248.
PDL are 170 de parlamentari, cu cei afiliati grupului, iar grupul minoritatilor, care traditional voteaza in favoarea Guvernului, 18 deputati, ceea ce impreuna inseamna 192 de parlamentari.
Afla mai multe despre dedesubturile si negocierile partidelor legate de motiunea de cenzura!
Sursa: Pro TV
Etichete: PSD, PNL, PDL, UDMR, motiune de cenzura, Klaus Johannis,
Dată publicare:
13-10-2009 00:00