Opozitia il ameninta pe Basescu ca L. Croitoru nu trece de Parlament!

15-10-2009 00:00

UPDATE: Previzibil, liderii de frunte ai opozitiei, au luat foc si au calificat gestul presedintelui de a il numi pe Lucian Croitoru in functia de premier drept iresponsabil. In plus, sunt hotarati sa sesizeze Curtea Constitutionala.

Propunerea presedintelui Traian Basescu nu va avea niciodata sustinere in Parlament, au strigat in cor partidele din opozitie dupa ce au auzit anuntul presedintelui.

Noi avem propunerea cea mai buna pentru functia de premier, iar nominalizarea venita de la Cotroceni nu are nicio sansa sa treaca vreodata de votul noii majoritati, au spus in cor liderii PSD si PNL.

Acestia nu-l contesta pe Lucian Croitoru si nici pregatirea acestuia. Social-democratii au transmis ca se pot gandi la el pentru, cel mult, un viitor post de ministru al Finantelor.

Pe un ton mai putin categoric au vorbit insa reprezentatii UDMR. Ei sunt gata sa discute cu Lucian Croitoru si, de altfel, sunt singurii care miercuri seara tarziu au onorat invitatia la negocieri a democrat-liberalilor.

Klaus Johannis a urmarit de la Sibiu cele petrecute in Capitala. A marturisit si ca seful statului l-a sunat inainte sa apara in public si ca nu sunt certati.

Liderii opozitiei se plang ca seful statului nu respecta noua majoritate constituita in Parlament. De aceea, sefii PNL sunt hotariti sa ceara ajutor de la Curtea Constitutionala. Ei are dori ca judecatorii sa interpreteze exact articolul 103 din Constitutie si sa decida daca seful statului are dreptul de a face o nominalizare, alta decat cea sustinuta de majoritatea din Parlament.

Insa, PSD-PNL-UDMR si minoritatile reprezinta in acest moment 65% din actualul legislativ, dar nu si o majoritate constituita juridic.

Lucian Croitoru, premierul desemnat de catre Traian Basescu!


VIDEO PROTVPLUS.RO