Lucian Croitoru, premierul desemnat, in vizorul presei internationale

15-10-2009 00:00

Lucian Croitoru

Presa internationala e cu ochii pe situatia politica din Romania. Iar desemnarea economistului Lucian Croitoru pentru functia de premier nu putea fi trecuta cu vederea.

AFP: "Presedintele Traian Basescu l-a desemnat joi pe un economist independent, Lucian Croitoru, sa formeze un nou guvern, in contextul termenelor cruciale pe care Bucurestiul le are de respectat pentru un imprumut acordat de FMI. Prin invitarea partidelor politice sa acorde increderea premierului desemnat, Basescu a anuntat ca FMI a amanat o misiune programata la Bucuresti saptamana viitoare, in lipsa interlocutorilor".

Le Monde: "Premierul desemnat a evocat obiectivul Bucurestiului de a adopta moneda euro in 2014, subliniind necesitatea respectarii criteriilor Tratatului de la Maastricht, vizand deficitul public mai mic de 3% din PIB si mentinerea sub control a inflatiei".

Reuters: "Pietele financiare, desi sunt increzatoare in capacitatile lui Lucian Croitoru, par sa fie ingrijorate in legatura cu posibilitatea obtinerii aprobarii Parlamentului".

BBC: "Romania a fost afectata grav de recesiunea economica si este dependenta de imprumutul FMI pentru plata salariilor bugetarilor".

 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO