Oprișan cere demisia lui Dragnea: "Şmecherie ordinară. Luxul şi prostia se plătesc"

Marian Oprișan, Liviu Dragnea
Agerpres

Vicepreşedintele PSD Marian Oprişan îi cere din nou demisia lui Liviu Dragnea, spunând că acesta a reuşit să compromită încrederea covârşitoare acordată de români în 2016 şi a trădat aşteptările alegătorilor partidului.

UPDATEŞ 23:50 Este decizia lui Liviu Dragnea: dacă este bărbat politic şi iubeşte PSD, el trebuie să plece din funcţia de preşedinte, a declarat, duminică seara, liderul organizaţiei PSD Vrancea, Marian Oprişan, vicepreşedinte al formaţiunii politice.

"A zis că o să se mai gândească, e stilul domniei sale, nu mă miră. Când te crezi stăpânul partidului aşa păţeşti. El tot timpul s-a crezut stăpânul partidului, dar noi nu am înţeles acest lucru decât foarte târziu", a afirmat Marian Oprişan, duminică, la plecarea de la sediul PSD, întrebat dacă i-a cerut personal demisia din funcţie lui Liviu Dragnea.

De asemenea, întrebat cine mai este lângă el în acest demers, liderul PSD Vrancea a răspuns: "Nu trebuie să fie nimeni din acest punct de vedere, eu am spus ceea ce gândesc, iar probabil că miercuri va trebui convocat un Comitet Executiv în care să discutăm extrem de serios rezultatele alegerilor europarlamentare".

Întrebat dacă a discutat cu premierul Viorica Dăncilă, care s-a aflat o perioadă de timp în sediul partidului, Oprişan a spus: "Eu repet: decizia o vom lua..., e decizia lui Liviu Dragnea, dacă e bărbat politic şi iubeşte PSD el trebuie să plece din funcţia de preşedinte".

Citește și
Marian Oprişan
Oprișan: Dragnea face pe stăpânul partidului. Mai greșește, dar e băiat bun
Românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse. Ce a spus ministrul Agriculturii

Despre posibilitatea ca el să preia şefia partidului, Oprişan a replicat: "Eu nu doresc decât să se întâmple ceea ce decidem împreună cu sutele de mii de membri ai PSD care au muncit infernal în această campanie şi care au fost jigniţi de activitatea lui Liviu Dragnea şi de problemele lui personale şi de faptul că a subordonat partidul unor interese personale, da, omorând în acelaşi timp meritocraţia în partid, pentru că, să fim serioşi, nu poţi să stimulezi organizaţii care pierd alegerile în defavoarea organizaţiilor care câştigă alegerile".

Marian Oprişan a precizat că în momentele în care l-a susţinut pe Liviu Dragnea a susţinut PSD, după ce i s-a reamintit acest lucru. "Atunci era o lovitură de palat care venea din alte direcţii", a completat el.

Referitor la cine îi va lua locul lui Dragnea, vicepreşedintele social-democrat a afirmat: "Deocamdată, partidul are preşedinte executiv, vom vedea la discuţia pe care o vom avea în Comitetul Executiv".

El a explicat că un congres va fi oricum în PSD, în momentul în care se va decide prezidenţiabilul social-democraţilor. Întrebat dacă la acel congres ar trebui desemnat şi viitorul preşedinte al PSD, Oprişan a declarat: "Păi dacă domnul Dragnea îşi dă demisia şi trebuie să îşi dea demisia, pentru că e răul absolut în acest moment în fruntea PSD, partidul decide cu majoritate de voturi".

Marian Oprişan a punctat că în ultimii trei ani de zile a atras atenţia în repetate rânduri în CExN cu privire la "erorile repetate pe care Dragnea le-a făcut la conducerea partidului".

"Orice membru al PSD poate alege şi poate fi ales", a subliniat Oprişan, întrebat dacă Dăncilă ar putea prelua conducerea partidului.

Nu în ultimul rând, întrebat ce părere are despre afirmaţia lui Liviu Dragnea conform căreia candidatul la prezidenţiale ar trebui să se decidă între Gabriela Firea şi Călin Popescu-Tăriceanu, Marian Oprişan a spus: "Eu cred că şi în seara asta preşedintele PSD, încă domnul Dragnea, a fost neelegant încercând să arunce asupra doamnei Gabriela Firea o umbră pe care nu o merită din acest punct de vedere. A fost o şmecherie ordinară, dacă vreţi să vă spun. Ce spune Liviu Dragnea în PSD, după ce PSD a ajuns la 25% din voturi, nu cred că mai interesează pe nimeni. (...) Luxul şi prostia se plătesc, domnul Dragnea este istorie în România".

 

Mesajul postat de Oprişan pe Facebook

 

"Liviu Dragnea sa demisioneze! Prieteni, noi, cei din PSD, am înţeles că încrederea covârşitoare cu care am fost investiţi în 2016 este o responsabilitate imensă. Am pus suflet, am muncit ca nouă, tuturor românilor să ne fie mai bine! Ca om politic, care am fondat PSD, nu am putut însă să ignor faptul că nişte calcule meschine şi o politică de resurse umane complet neinspirată şi total autistă la vocea societăţii civile şi a membrilor PSD au făcut ca munca şi performanţele din ultimii doi ani de zile să compromită încrederea covârşitoare care ne-a fost acordată de poporul român", spune Oprişan, într-o postare pe Facebook.

El susţine că Dragnea a compromis încrederea covârşitoare acordată de români în 2016.

"Cifrele de la ieşirea din secţiile de vot, dar şi sentimentul general al electoratului ne dau măsura eşecului conducerii Partidului Social Democrat în frunte cu Liviu Dragnea. Trebuie să ne asumăm realitatea: în numele interesului personal şi a unor calcule meschine, Dragnea a reuşit să compromită încrederea covârşitoare care ne-a fost acordată de poporul român în 2016. De la 45% dintre voturi am ajuns, din cauza egoismului şi incompetenţei servile, pe poziţia a doua sau chiar a treia în unele oraşe. Concluzia este una singură, în inima oricărui PSD-ist adevărat, precum şi în majoritatea secţiilor de votare: Dragnea trebuie să plece! Nu mâine, nu după vreo negociere de culise, ci acum!", afirmă Oprişan.

Potrivit acestuia, cu toată campania mediocră a opoziţiei, cu toată creşterea economică de partea noastră, Dragnea a trădat aşteptările alegătorilor noştri.

"Social democraţia are nevoie de suflet, de conectare la nevoile oamenilor, dar şi de curajul de a spune lucrurilor pe nume şi de mintea de a face ce trebuie. În acest moment trebuie să începem reforma PSD. Cu limpezime şi curaj. Avem nevoie urgentă să ne reapropiem de alegătorii noştri, de România adevărată care ne susţine şi pe care o susţinem. Pe lângă despărţirea de Dragnea şi echipa sa, propun trei direcţii de acţiune imediată: promovarea liderilor care au demonstrat cu rezultate, un dialog constructiv cu familia social democraţilor europeni din care Dragnea ne-a exclus, revalidarea programului de guvernare după consultări deschise cu autorităţile locale şi cu populaţia", mai spune el.

Oprişan susţine că PSD ar trebui să se consolideze, de acum înainte, pe meritocraţie şi nu pe slugărnicie.

"Trebuie să ne dovedim a fi aceeaşi forţă care a dus România în NATO şi în Uniunea Europeană, cu toată încrederea partenerilor internaţionali de partea noastră. Avem obligaţia să fim principalul sprijin şi apărător al românilor de peste graniţe, să lucrăm alături de şi pentru diaspora. Doar aşa vom putea fi mişcarea politică pe care România o cere. Este momentul zero pentru PSD! Lansez invitatia tuturor celor care credem în social-democraţie, inclusiv cei care au părăsit partidul din cauza lui Liviu Dragnea, să punem umărul la recâştigarea respectului şi a demnităţii!". încheie el.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seara, că analiza rezultatelor alegerilor trebuie făcută în Comitetul Executiv al partidului, că propune ca analiza pentru candidatul PSD-ALDE la Preşedinţie să fie între Călin Popescu Tăriceanu şi Gabriela Firea. Liviu Dragnea a spus că îi cere Vioricăi Dăncilă să nu demisioneze sub nicio formă.

"Nu sunt nişte rezultate care să bucure PSD-ul, trebuie făcute analize foarte rapid şi foarte serios în partid şi am înţeles că un coleg de-al meu a avut o propunere. (...) Eu în viaţă mi-am asumat şi ce am făcut şi ce nu am făcut, şi la fel voi face acuma, împreună cu colegii mei, dar eu nu-mi asum astfel de lucruri nici pe Facebook şi nici ascuns pe undeva în vreo ţară apropiată, ci într-o discuţie serioasă a Comitetului Executiv Naţional", a afirmat Dragnea, referindu-se la eventuala demisie a sa de la şefia PSD.

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
USR cere Fiscului să o controleze pe mama lui Oprişan, care i-ar fi luat maşină de 120.000€
USR cere Fiscului să o controleze pe mama lui Oprişan, care i-ar fi luat maşină de 120.000€

USR Vrancea a depus o sesizare la ANAF privind maşina Ford Shelby pe care Marian Oprişan ar avea-o de la mama sa.

Oprișan: Dragnea face pe stăpânul partidului. Mai greșește, dar e băiat bun
Oprișan: Dragnea face pe stăpânul partidului. Mai greșește, dar e băiat bun

Liderul Organizaţiei PSD Vrancea, Marian Oprişan, a declarat că la finalul lunii octombrie trebuie organizat congres pentru alegerea preşedintelui PSD şi că Liviu Dragnea s-a metamorfozat şi face pe stăpânul partidului.

Ședință tensionată la PSD. Marian Oprișan ar fi cerut excluderea lui Robert Negoiță
Ședință tensionată la PSD. Marian Oprișan ar fi cerut excluderea lui Robert Negoiță

Ședință tensionată la PSD. După o lună și jumătate de vacanță, liderii social-democrați din toată țară și aleșii partidului s-au reunit ca să discute prioritățile viitoarei sesiuni parlamentare.

1 Decembrie cu fasole şi cârnaţi, la Focşani. Festivităţile lui Oprişan, transmise LIVE de postul public
1 Decembrie cu fasole şi cârnaţi, la Focşani. Festivităţile lui Oprişan, transmise LIVE de postul public

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a alocat un milion de lei pentru festivităţile de 1 Decembrie.

Recomandări
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război

Europa trebuie să-şi consolideze capacităţile de apărare şi să treacă la o abordare de tipul "economie de război" ca răspuns la ameninţarea reprezentată de Rusia, a declarat luni preşedintele Consiliului European, Charles Michel, citat de Reuters.

Putin, despre alegerile din Rusia: „O campanie electorală civilizată și în deplină concordanță cu legile”
Putin, despre alegerile din Rusia: „O campanie electorală civilizată și în deplină concordanță cu legile”

Vladimir Putin și-a sărbătorit luni seară victoria electorală în Piața Roșie, înțesată de ruși. Liderul de la Kremlin a marcat cu o baie de mulțime și împlinirea a zece ani de la anexarea ilegală a Crimeei.

Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri
Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri

Peste 1.900 de primării ar fi putut să ia bani europeni prin PNRR pentru înființarea așa-numitelor centre de colectare cu aport voluntar.