Romania, maturata de furtuni: culturi inundate, copaci cazuti si zeci de localitati fara curent

×
Codul embed a fost copiat

Culturi agricole distruse, localitati ramase fara curent electric, copaci smulsi din radacina si grindina. Acesta este tabloul lasat in urma de furtunile care au maturat tara in lung si in lat. Vezi mai jos cum va fi vremea in urmatoarele zile.

Fulgerele amenintatoare au brazdat tara-n lung si-n lat, iar vantul a smuls cu furie copaci batrani de zeci de ani. Intr-o secunda, vara cea torida a fost inlocuita de iarna in nord si de o toamna capricioasa in sud.

BUCURESTI - Canalizarile nu au facut fata cantitatii de apa cazute

Peste Bucurestiul toropit de caldura naucitoare au cazut perdele grele de apa. S-au strans si 70 de litri pe metrul patrat, iar marile bulevarde au disparut sub suvoaie.

Canalizarile din Bucuresti nu facut fata cantitatii de apa. Mai multe tramvaie au ramas blocate sambata in zona 1 Decembrie, din cauza apei acumulate pe sosea, echipe ale Apa Nova intervenind pentru remedierea situatiei. Au fost afectate liniile de tramvai 19, 23 si 40.

Citește și
furtuna, fulgere, nori
Furtunile fac prapad in nord-vestul tarii. Un barbat a murit fulgerat in Bistrita Nasaud
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

VASLUI - Mai multe localitati au ramas fara energie electrica

18 localitati din judetul Vaslui au ramas sambata fara energie electrica, din cauza rafalelor de vant foarte puternice, alte 49 avand consumatori nealimentati partial, ca urmare a problemelor locale aparute in retelele electrice.

Potrivit Mediafax, furnizorul de energie electrica E.ON Moldova a trimis in teren nu mai putin de opt echipe de interventie.

NEAMT - Arbori smulsi din radacina si grindina ce aduce aminte de iarna

La Targu Neamt, a dat cu piatra, iar oamenii s-au trezit stingheri intr-un peisaj hibernal. Tabloul care aminteste de prima ninsoare din decembrie i-a bulversat pe oameni.

Piatra cat oul de porumbel s-a topit destul de repede, iar strazile s-au transformat in rauri vijelioase. Sapte arbori au fost smulsi din radacina, iar unul dintre ei a facut praf o masina.

Si n-a fost asa doar in oras, ci in tot judetul Neamt. In timp ce suvoaiele se napusteau in gradini si in gospodarii, sute de familii din trei localitati au ramas si fara curent electric.

CLUJ - 750 de hectare de culturi agricole, distruse

In judetul Cluj, vijelia a inceput inca de vineri noapte. Grindina a terminat 750 de hectare de culturi agricole, 11 copaci au fost doborati, doua masini avariate, la fel si multe cabluri de inalta tensiune. In oras o rafala scurta a luat cu totul acoperisul unui bloc recent construit.

Progonoza meteo pentru urmatoarele zile

DUMINICA, 26 IUNIE

Vremea va fi racoroasa in cea mai mare parte a tarii. Norii se aduna temporar si vor aduce cateva averse slabe in tinuturile centrale, in sud-est si in zona montana. Vantul va sufla cu putere in Moldova, Dobrogea si la munte, iar temperaturile maxime se vor situa intre 18 si 28 de grade, cu cele mai ridicate valori in tinuturile sud-vestice.

In Dobrogea, atmosfera agitata. Vantul va sufla cu putere, norii se vor aduna temporar si vor aduce averse cu tunete si fulgere. Temperaturile raman modeste.

Mai sus, in Moldova si in nordul Munteniei asteptam multi nori si conditii de ploaie slaba. In regimul termic nu apar modificari. In nordul Moldovei se mai pot scutura cativa nori, dar momentele insorite vor fi numeroase. Vantul va avea unele rabufniri.

In nordul Transilvaniei si prin Maramures norii se mai inmultesc trecator, dar sansele de ploaie vor fi reduse. La amiaza nu se vor inregistra mai mult de 20-21 de grade.

In vestul tarii cerul va fi temporar noros, nu va ploua, iar maximele termice se vor opri la 23-24 de grade. In tinuturile centrale gasim vreme schimbatoare, cu innorari si cateva reprize de averse. Temperaturile raman sub valoriile normale la aceasta data.

Sud-vestul tarii va avea vreme frumoasa si temperaturi mai mari mari decat in celelalte zone. Vremea se imbuneaza in regiunile sudice, chiar daca nu este exclus sa mai cada doi, trei stropi.

In Bucuresti, primim vreme buna, dar racoroasa pentru data din calendar. Mai apar unele innorari si conditii de averse, iar maxima se opreste la 24-25 de grade.

La munte, instabilitatea se diminueaza. Vor mai cadea ceva averse, cu tunete si fulgere, indeosebi in zona Carpatilor Orientali. Vantul va avea unele porniri, iar temperaturile vor fi scazute pentru aceasta perioada, mai ales in cursul noptii.

Pe litoral ramanem cu vremea racoroasa si instabila. Aversele apar dupa-amiaza si vor fi insotite de descarcari electrice si vant ce poate atinge viteze de 55-65 km/h Pe plaja se vor inregistra pana la 23 de grade, iar apa marii va avea intre 20 si 22 grade.

LUNI, 27 IUNIE

In cursul zilei asteptam vreme frumoasa, cu cer variabil. Seara norii se vor stringe in Moldova, Dobrogea si in estul Munteniei, unde pe timpul noptii va ploua pe arii extinse, iar cantitãtile de apa pot fi insemnate.

MARTI, 28 IUNIE

Va ploua in nord, centru, est si in zona montana. Vor fi descarcari electrice si conditii de grindina, iar cantitatile de apa pot fi mai insemnate.

MIERCURI, 29 IUNIE

Vremea va fi in general instabila, iar aversele vor uda jumatatea de est a tarii.

Citeste si:

Suspectul in cazul asasinatului din Joseni sustine ca ar fi fost agresat sexual de viceprimar

Astazi incep preselectiile pentru cel mai tare show al momentului, "Vocea Romaniei". Afla detalii

VIDEO. A socat internautii. A nascut in propria cada si si-a postat filmuletul pe net

Articol recomandat de sport.ro
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
Citește și...
Un autocar cu peste 30 de copii, lovit de trasnet. COD GALBEN de vijelii si inundatii in toata tara
Un autocar cu peste 30 de copii, lovit de trasnet. COD GALBEN de vijelii si inundatii in toata tara

De la temperaturi infernale si alerta de ultraviolete, trecem cu viteza fulgerului la un cod galben de vreme furtunoasa, care ameninta toata Romania.

Furtunile fac prapad in nord-vestul tarii. Un barbat a murit fulgerat in Bistrita Nasaud
Furtunile fac prapad in nord-vestul tarii. Un barbat a murit fulgerat in Bistrita Nasaud

In Maramures, Transilvania, Moldova si in zona de munte este in vigoare atentionare meteo de furtuna si grindina. Daca ati surprins IMAGINI care pot deveni o stire, timiteti-le pe StirileProTV.ro.

Recomandări
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern

„(...) se impune identificarea fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale majorate”. Asta este una dintre concluziile unui mini-raport prezentat de șeful Finanțelor, Marcel Boloș, în ședința de Guvern de joi, 25 aprilie. 

Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă
Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă

Sorina Pintea, fostul ministru social-democrat al Sănătății, a fost condamnată, vineri, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Decizia instanței nu este definitivă.