Scoala ar putea incepe la 1 septembrie. Sprijini o astfel de idee?

Dată publicare: 25-06-2011 08:13
Dată actualizare: 27-08-2012 00:19


Scoala

Secretarul de stat in Ministerul Educatiei, Oana Badea, a declarat, vineri, la Alba Iulia, ca s-au primit solicitari pentru decalarea inceperii anului scolar de la 15 la 1 septembrie, dar ca parerile sunt impartite.

Oana Badea a spus ca Ministerul a ascultat si a primit toate semnalele trimise de societatea civila privind modificarea datei de incepere a anului scolar, astfel incat aceasta sa fie decalata de la 15 septembrie la 1 septembrie. Ea a recunoscut ca parerile privind aceasta problema sunt impartite, afirmand ca a primit semnale pentru sustinerea masurii de incepere a anului scolar la 1 septembrie din partea Consiliului National al Elevilor, dar si din partea cadrelor didactice.

" Nemultumirea majora era legata de cat de lunga este vacanta de primavara, de cat de lunga e vacanta de iarna si de momentul in care incepe scoala si se termina scoala", a spus Badea. Oana Badea a adaugat ca ministerul a primit si propuneri care nu pot fi aplicate, precum cea a unei organizatii turistice care propunea ca scoala sa se termine in 15 mai si sa nu inceapa inainte de 15 septembrie. Secretarul de stat in Ministerul Educatiei a sustinut ca modificarea datei de incepere a anului scolar ar afecta zona turistica pentru ca astfel ar disparea pachetele turistice pentru perioada 1 - 15 septembrie.

Evaluarea Nationala 2011: Lista site-urilor care publica rezultatele

Judetul fara nicio medie de 10 la Evaluarea Nationala. Rezultatele intermediare, publicate de scoli

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO