Starbucks, in centrul unui scandal, in Hong Kong. Angajatii folosesc apa de la toaleta pentru cafea

Starbucks

Starbucks se afla in centrul unui scandal de proportii izbucnit in Hong Kong, dupa ce pe internet au aparut mai multe fotografii care arata ca pentru prepararea bauturilor este folosita apa menajera, luata de la toaleta.

Fotografiile au fost facute in cafeneaua lantului din Bank of China Tower, potrivit The Huffington Post. Acestea il infatiseaza pe un angajat care incarca apa cu furtunul intr-un container, la cativa centimetri distanta de un closet, apoi o transporta in zona in care sunt preparate cafelele.

Fotografiile au fost publicate prima data de tabloidul Apple Daily, care sustine ca in cafeneau respectiva este utilizata constant apa menajera. Publicatia, care a trimis reporteri sa investigheze cazul dupa ce a primit un pont, spune ca angajatii filtreaza apa inainte de a o folosi la prepararea cafelelor. Suspiciunea lor este aceea ca in aceasta cafenea se foloseste apa menajera inca de cand a fost deschis localul, in 2011.

Potrivit France Presse, purtatorul de cuvant al Starbucks, Wendy Pang, a confirmat ca apa care se foloseste in cafeneaua din Bank of China Tower este luata din toaleta, dar este trecuta printr-un sistem de filtrare, pentru a indeplini standardele cerute de autoritatile locale si de Organizatia Mondiala de Sanatate.

Nu este o sursa directa de apa in localul respectiv, de aceea este necesar sa o luam din cea mai apropiata sursa din cladire”, a declarat Pang pentru AFP.

Citește și
centrul vechi
"A tipat cand a vazut ce era in farfurie". Meniul servit intr-un restaurant din Centrul Vechi

Ea a mai spus ca, in momentul de fata, in cafeneaua respectiva, se foloseste apa distilata.

In timp ce apa filtrata ar putea sa indeplineasca standardele stabilite, este greu de crezut ca sistemul elimina toate riscurile pentru oameni.

Ben Cowling, profesor asociat la Facultatea de Sanatate Publica din cadrul Universitatii Hong Kong, a spus ca sistemul de filtrare poate sa inlature bacteriile, dar “rateaza” virusurile, care sunt de dimensiuni mai mici.

Cowling a exprimat si o alta ingrijorare: “Daca angajatii trebuie sa mearga in mod constant la toaleta, asta creste riscul de a aduce de acolo diversi agenti patogeni care ajung in zona de preparare”.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Transformare spectaculoasă pentru sportiva desemnată 'cea mai atrăgătoare femeie din lume': "Arăți incredibil"
FOTO Transformare spectaculoasă pentru sportiva desemnată 'cea mai atrăgătoare femeie din lume': "Arăți incredibil"
Citește și...
Romanii, in topul pofticiosilor. Cate calorii consuma o persoana, dupa singura o masa la restaurant
Romanii, in topul pofticiosilor. Cate calorii consuma o persoana, dupa singura o masa la restaurant

Suntem pe locul al zecelea din lume in topul pofticiosilor! Iar asta se vede in numarul de calorii pe care romanii il asimileaza atunci cand merg la restaurant.

"A tipat cand a vazut ce era in farfurie". Meniul servit intr-un restaurant din Centrul Vechi

Un bucurestean, utilizator al siteului www.stirileprotv.ro, si-a povestit experienta neplacuta pe care a avut-o intr-un restaurant renumit din Centrul Vechi al Capitalei.

HARTA mancarurilor preferate de romani. In ce zone predomina apetitul pentru fast-food
HARTA mancarurilor preferate de romani. In ce zone predomina apetitul pentru fast-food

El s-a obisnuit sa comande o ceafa de porc sau o portie de mici, in timp ce ea va alege o salata de pui, cu ulei de masline, ori un peste la gratar. Asa arata, in Romania, impartirea meniului pe sexe, atunci cand un cuplu ia masa in oras.

Recomandări
Toată țara este astăzi sub cod galben și portocaliu de ninsori, viscol și vânt. Zonele în care se va depune strat de zăpadă
Toată țara este astăzi sub cod galben și portocaliu de ninsori, viscol și vânt. Zonele în care se va depune strat de zăpadă

Vremea va fi deosebit de rece în întreaga ţară până la sfârşitul acestei săptămâni, cu temperaturi minime nocturne care pot coborî până la minus 10 grade în estul Transilvaniei, iar în anumite regiuni se va depune strat nou de zăpadă, potrivit ANM.

Trump, optimist în mijlocul războiului comercial:
Trump, optimist în mijlocul războiului comercial: "China vrea să încheie un acord", dar "nu prea ştie cum să procedeze"

Preşedintele american Donald Trump a prezis miercuri un acord comercial cu restul lumii, inclusiv cu China, după ce a anunţat o "pauză" în creşterea taxelor vamale, cu excepţia celor impuse Beijingului, relatează AFP.

Ilie Bolojan: „E doar o problemă de timp până vom ajunge să creştem taxe şi impozite”
Ilie Bolojan: „E doar o problemă de timp până vom ajunge să creştem taxe şi impozite”

Ilie Bolojan, președintele interimar, a declarat că, dacă reformele pentru reducerea cheltuielilor publice nu vor fi implementate, iar banii europeni nu vor fi absorbiți, va fi doar o chestiune de timp până când vor crește taxele și impozitele.