Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Un satelit cat un autobuz de 6 tone se prabuseste maine pe Pamant. Americanii scapa. Noi?!

satelit UARS

Cercetatorii de la NASA au anuntat ca un satelit american va cadea pe Terra in dupa-amiaza zilei de 23 septembrie si ca sigur nu va pica in America de Nord.

NASA anunta ca cel mai probabil satelitul isi va face intrarea in atmosfera Pamantului la data de 23 septembrie, la amiaza. Specialistii nu dau coordonatele exacte, insa spun ca la acea data satelitul nu se va afla deasupra continentului american.

Specialistii au precizat zilele trecute ca riscul pentru populatie este "infim", deoarece cea mai mare parte a dispozitivului va arde la intrarea in atmosfera.

Upper Atmosphere Research Satellite (UARS) este un satelit cu o lungime de 10 metri ce cantareste aproape sase tone, informeaza AFP.

El a fost plasat pe orbita in 1991 de naveta Discovery cu misiunea de a studia atmosfera inalta a Terrei. UARS si-a incheiat misiunea in 2005 si, din cauza lipsei de combustibil, va cadea pe Terra in jurul datei de 23 septembrie, se afirma pe site-ul oficial al NASA.

"Desi o mare parte a satelitului se va sparge in multe bucati, la intrarea in atmosfera, nu toate resturile vor arde", au declarat savantii americani, precizand ca este imposibil la aceasta data sa se prevada locul unde vor cadea aceste deseuri spatiale.

Agentia spatiala americana a explicat ca acest satelit va cadea pe Terra intr-o zona situata intre 57 de grade latitudine nordica si 57 de grade latitudine sudica, o suprafata care acopera o mare parte din Terra.

satelit

Pana in prezent, "nu a existat niciodata confirmarea producerii vreunui accident provocat de un dispozitiv spatial la reintrarea acestuia in atmosfera", au adaugat specialistii americani.

Se pare ca exista 1 la 3.200 sanse ca cineva sa fie lovit, pe Pamant, de bucatile desprinse din satelit.

Citeste si:

Cand si unde se va naste locuitorul cu numarul 7 miliarde al Terrei. Efectele unei planete suprapopulate

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 22 Septembrie 2011
Citeste mai multe despre: satelit, prabusire,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed