Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Coreea de Nord si Coreea de Sud: in prag de razboi!

Soldati sud-coreeni

Situatia din Peninsula Coreeana pare sa fi atins limita, din cauza ultimului conflict aparut intre cele doua state. O ancheta internationala a ajuns la concluzia ca nava sud-coreeana Cheonan s-a scufundat pe 26 martie din cauza unei torpile nord-coreene!

Bineinteles, autoritatile sud-coreene "au luat foc" dupa ce au aflat rezultatul acestei anchete internationale, mai ales ca relatiile dintre cele doua state nu erau deloc prietenoase.

Drept pentru care, ministrul sud-coreean al apararii, Kim Tae-Young, a anuntat ca Seulul va face Phenianul sa plateasca pentru scufundarea corvetei Cheonan. Naufragiul acesteia a avut loc in data de 26 martie, in largul insulei Baengnyeong, in apropiere de granita maritima cu Coreea de Nord.

O ancheta internationala a ajuns la concluzia ca nava de 1.200 de tone s-a scufundat dupa ce a fost lovita de o torpila lansata de un submarin nord-coreean.

De asemenea, presedintele Lee Myung-Bak a declarat intr-o interventie televizata, ca guvernul de la Seul va pune capat relatiilor comerciale cu Nordul si va impiedica navele nord-coreene sa utilizeze coridoarele de navigatie din Sud.

"De acum inainte, Coreea de Sud nu va mai tolera niciun act provocator al Nordului si va mentine principiul disuasiunii proactive. Daca apele noastre teritoriale, spatiul nostru aerian sau teritoriul nostru sunt incalcate, vom face imediat uz de dreptul nostru de autoaparare", a adaugat Lee.

In replica, autoritatile Coreei de Nord au acuzat Seulul ca a falsificat dovezile.

Statele Unite ale Americii si mai multe alte tari au condamnat ferm atacul, in timp ce China a primit cu prudenta rezultatele anchetei, solicitand dovezi suplimentare inainte de a condamna Coreea de Nord, stat vecin si aliat.

 

Sursa: Mediafax, Data publicarii: 24 Mai 2010
Citeste mai multe despre: razboi, conflicte, Coreea,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed