Cine este fiica cea mare a lui Putin. Informatiile publicate de jurnalistii unui saptamanal rus de opozitie

Vladimir Putin - Getty

Maria, fiica cea mare a presedintelui rus Vladimir Putin, traieste intr-un bloc de sapte etaje, construit in 1934 pentru inalti responsabili de partid, in centrul Moscovei, nu departe de cladirea Ambasadei SUA.

Ea beneficiaza de servicii de protectie si paza ale Ministerului de Interne si Serviciului Federal de Protectie (FSO), potrivit unei anchete jurnalistice publicate luni de saptamanalul rus de opozitie The New Times.

In prezent, fiica cea mare a lui Putin s-ar numi Maria Faassen, dupa numele sotului sau, omul de afaceri olandez Jorrit Faassen, dar, pana la casatorie, aceasta - fosta studenta a Universitatii de Stat din Moscova - recurgea la numele de Maria Vorontova si ar fi utilizat inca patru nume diferite, potrivit anchetei.

Locatarii blocului au declarat reporterilor ca in cladire a inceput sa se intre doar cu permis special dupa ce aici s-a instalat o tanara blonda, care circula intr-un jeep cu girofar si cu garzi de corp. Data de nastere a tinerei blonde coincide cu cea a Mariei, fiica cea mare a presedintelui rus, potrivit The New Times. In plus, unii dintre locatari sustin ca au auzit ca tanara era strigata respectuos 'Maria Vladimirovna' de catre garzile de corp.

Jurnalistii The New Times au stabilit ca intre 2006 si 2011 tanara Maria Vorontova a studiat, intr-adevar, la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii de Stat din Moscova (MGU). Reporterii au incercat sa contacteze fosti colegi ai fiicei presedintelui rus, dar acestia fie au refuzat sa vorbeasca, fie au pretins 'sume astronomice' pentru a face unele dezvaluiri.

Citește și
putin
Liderul Congresului diasporei moldovene din Rusia i-a cerut lui Putin sa "salveze poporul Moldovei de armata romana". VIDEO
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Foto: Maria in timpul studiilor Postuniversitare de Endocrinologie la Centrul de Cercetare din Moscova, 2011

O tanara, care traieste in prezent departe de Rusia, a declarat ca initial toti colegii de la Universitate credeau ca Maria este fiica unui 'constructor de rachete' sau 'fiica unui general foarte bogat'.

Cu toate acestea, colegi ai fetei celei mari a presedintelui rus au postat pe internet zeci de fotografii realizate in salile de clasa sau la petreceri studentesti in care apare si ea. Intr-una din fotografii, tanara despre care se crede ca este fiica cea mare a lui Putin apare alaturi de cateva prietene intr-o croaziera pe Mediterana, cu escala in Monte Carlo si Italia. Jurnalistii rusi scriu ca inchirierea unui astfel de vas costa intre 35.000-40.000 de euro pe saptamana. Intr-o alta, ea apare in costum de carnaval intr-un bar in orasul Maastricht (Olanda).

Studenta Vorontova a absolvit facultatea cu nota 10 in 2011 cu o lucrare de licenta pe probleme de endocrinologie si deficiente de crestere la copii, iar conducatorul sau stiintific, Ivan Dedov, a devenit dupa aceea presedinte al Academiei de Stiinte Medicale a Rusiei, in timp ce fiul acestuia a fost numit judecator la CEDO, scrie sursa citata.

Foto: in imaginea de mai sus, tanara blonda din centru ar fi Maria.

Sotul fiicei lui Putin a venit in Rusia in 2006 cu scopul de a se angaja la Gazprom, unde a si inceput sa lucreze peste un an. La acea data, el o cunostea deja pe fiica presedintelui rus, conform publicatiei.

In 2010, el ar fi fost agresat de agentii de securitate ai bancherului Matvei Urin. Surse din cadrul politiei Moscovei au declarat, sub rezerva anonimatului, pentru The New Times, ca de retinerea bodyguarzilor lui Urin s-a ocupat personal Vladimir Kolokoltev, pe atunci seful politiei moscovite. La cateva zile dupa aceasta, a fost retrasa licenta de functionare pentru trei banci ale lui Urin.

 

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Nou incident intre Turcia si Rusia, din cauza unui avion militar al Kremlinului. Erdogan vrea sa discute situatia cu Putin
Nou incident intre Turcia si Rusia, din cauza unui avion militar al Kremlinului. Erdogan vrea sa discute situatia cu Putin

La nici doua luni dupa doborarea de catre turci a unui avion rusesc, situatia risca sa se repete. In vreme ce Ankara vorbeste de "iresponsabilitatea" rusilor, Kremlinul acuza Turcia de "propaganda".

Liderul Congresului diasporei moldovene din Rusia i-a cerut lui Putin sa
Liderul Congresului diasporei moldovene din Rusia i-a cerut lui Putin sa "salveze poporul Moldovei de armata romana". VIDEO

Liderul Congresului diasporei moldovene din Federatia Rusa, Aleksandr Kalinin, i-a cerut presedintelui rus Vladimir Putin sa “salveze poporul Moldovei de armata romana si cea ucraineana”, relateaza joi portalul Deschide.md.

Averea reala a lui Vladimir Putin, dezvaluita intr-un documentar BBC. Ar fi cumparat un yacht de lux de la Abramovich
Averea reala a lui Vladimir Putin, dezvaluita intr-un documentar BBC. Ar fi cumparat un yacht de lux de la Abramovich

Un inalt responsabil al Trezoreriei Statelor Unite a afirmat ca presedintele rus Vladimir Putin este "corupt", intr-un reportaj difuzat de BBC luni seara si citat de Reuters si AFP.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.