Cine este fiica cea mare a lui Putin. Informatiile publicate de jurnalistii unui saptamanal rus de opozitie

Ultimul update: Joi 04 Februarie 2016 07:02
Data publicarii: Luni 01 Februarie 2016 13:25
Categorie: Internaţional
Vladimir Putin - Getty

Maria, fiica cea mare a presedintelui rus Vladimir Putin, traieste intr-un bloc de sapte etaje, construit in 1934 pentru inalti responsabili de partid, in centrul Moscovei, nu departe de cladirea Ambasadei SUA.

Ea beneficiaza de servicii de protectie si paza ale Ministerului de Interne si Serviciului Federal de Protectie (FSO), potrivit unei anchete jurnalistice publicate luni de saptamanalul rus de opozitie The New Times.

In prezent, fiica cea mare a lui Putin s-ar numi Maria Faassen, dupa numele sotului sau, omul de afaceri olandez Jorrit Faassen, dar, pana la casatorie, aceasta - fosta studenta a Universitatii de Stat din Moscova - recurgea la numele de Maria Vorontova si ar fi utilizat inca patru nume diferite, potrivit anchetei.

Locatarii blocului au declarat reporterilor ca in cladire a inceput sa se intre doar cu permis special dupa ce aici s-a instalat o tanara blonda, care circula intr-un jeep cu girofar si cu garzi de corp. Data de nastere a tinerei blonde coincide cu cea a Mariei, fiica cea mare a presedintelui rus, potrivit The New Times. In plus, unii dintre locatari sustin ca au auzit ca tanara era strigata respectuos 'Maria Vladimirovna' de catre garzile de corp.

Jurnalistii The New Times au stabilit ca intre 2006 si 2011 tanara Maria Vorontova a studiat, intr-adevar, la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii de Stat din Moscova (MGU). Reporterii au incercat sa contacteze fosti colegi ai fiicei presedintelui rus, dar acestia fie au refuzat sa vorbeasca, fie au pretins 'sume astronomice' pentru a face unele dezvaluiri.

Liderul Congresului diasporei moldovene din Rusia i-a cerut lui Putin sa "salveze poporul Moldovei de armata romana". VIDEO

Foto: Maria in timpul studiilor Postuniversitare de Endocrinologie la Centrul de Cercetare din Moscova, 2011

O tanara, care traieste in prezent departe de Rusia, a declarat ca initial toti colegii de la Universitate credeau ca Maria este fiica unui 'constructor de rachete' sau 'fiica unui general foarte bogat'.

Cu toate acestea, colegi ai fetei celei mari a presedintelui rus au postat pe internet zeci de fotografii realizate in salile de clasa sau la petreceri studentesti in care apare si ea. Intr-una din fotografii, tanara despre care se crede ca este fiica cea mare a lui Putin apare alaturi de cateva prietene intr-o croaziera pe Mediterana, cu escala in Monte Carlo si Italia. Jurnalistii rusi scriu ca inchirierea unui astfel de vas costa intre 35.000-40.000 de euro pe saptamana. Intr-o alta, ea apare in costum de carnaval intr-un bar in orasul Maastricht (Olanda).

Studenta Vorontova a absolvit facultatea cu nota 10 in 2011 cu o lucrare de licenta pe probleme de endocrinologie si deficiente de crestere la copii, iar conducatorul sau stiintific, Ivan Dedov, a devenit dupa aceea presedinte al Academiei de Stiinte Medicale a Rusiei, in timp ce fiul acestuia a fost numit judecator la CEDO, scrie sursa citata.

Foto: in imaginea de mai sus, tanara blonda din centru ar fi Maria.

Sotul fiicei lui Putin a venit in Rusia in 2006 cu scopul de a se angaja la Gazprom, unde a si inceput sa lucreze peste un an. La acea data, el o cunostea deja pe fiica presedintelui rus, conform publicatiei.

In 2010, el ar fi fost agresat de agentii de securitate ai bancherului Matvei Urin. Surse din cadrul politiei Moscovei au declarat, sub rezerva anonimatului, pentru The New Times, ca de retinerea bodyguarzilor lui Urin s-a ocupat personal Vladimir Kolokoltev, pe atunci seful politiei moscovite. La cateva zile dupa aceasta, a fost retrasa licenta de functionare pentru trei banci ale lui Urin.

 

Vladimir Putin - Getty Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
Maria, fiica lui Putin Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Nou incident intre Turcia si Rusia, din cauza unui avion militar al Kremlinului. Erdogan vrea sa discute situatia cu Putin

Nou incident intre Turcia si Rusia, din cauza unui avion militar al Kremlinului. Erdogan vrea sa discute situatia cu Putin

Igor dodon si vladimir putin

Preşedintele pro-rus al Moldovei va fi declarat în "imposibilitate de a-şi exercita atribuţiile"

Persoanele din comunitatea LGBT, în evidența autorităților din Tadjikistan

Cuplul răpit în Pakistan credea că e o glumă când talibanii le-au spus că Trump e președinte

Fiica fostului primar a Leningradului candidează împotriva lui Putin

Doi marinari americani de pe submarine nucleare, morţi din cauze misterioase

Cum s-au îmbogățit jihadiștii din vânzarea de copii

sediu Consiliu European Bruxelles

Summitul UE, mutat în altă clădire din cauza emanaţiilor de la bucătărie

Patru misionari britanici, răpiţi în Nigeria. Jihadiştii Bokjo Haram ar putea fi implicaţi

Inundaţii uriaşe în Spania. Apa a luat maşinile de pe stradă

Revoltă într-o închisoare din Italia, declanşată de un român. "A smuls caloriferul şi a rupt gratiile cu el"

Atac armat în Maryland: 3 oameni morți. Atacatorul, în libertate

Influența Al-Qaida sporește, în timp ce gruparea Stat Islamic se dezintegrează