Cat costa sa-ti transformi o masina normala intr-una electrica. La final, autoturismul va consuma 1 EURO/100km

Ultimul update: Joi 25 Iunie 2015 07:08
Data publicarii: Luni 01 Iunie 2015 19:16
Categorie: Auto

Solutii inedite pentru cei care vor o masina electrica, dar nu au bani cu toate reducerile primite de la stat. In tara noastra au aparut ateliere auto care produc masini electrice low cost.

Le modifica pe cele vechi si le trec pe curent. Schimbarea costa 10.000 de euro, dar la final, masina consuma un euro la suta de kilometri.

O masina veche de peste 30 de ani va incepe in curand o alta viata. Mecanicii i-au pus un motor electric si au vopsit-o. In cateva saptamani va fi suta la suta functionala pe curent. Spre deosebire de o masina electrica noua, al carei pret incepe de la 20.000 de euro, aceasta masina este una low cost.

"Daca vreti o masina electrica low cost totusi trebuie sa stiti ca exista niste costuri. In primul rand trebuie sa cumparati o masina mai veche. Costa 2000 de euro. Dupa care un motor electric la 1000 de euro si niste baterii, la 6000 de euro. Mai puneti manopera, dar si anumite sisteme. Tragem linie, o masina electrica low cost ajunge sa coste 10.000 de euro”, a relatat Vitalie Cojocari, correspondent ProTv.

Atentie, masina modificata trebuie sa fie omologata la RAR si va avea anumite limitari. Nu va depasi 80 de kilometri pe ora. Nu are aer conditionat. Are o autonomie de 100 de kilometri, adica este strict urbana. Are insa un mare avantaj: consuma 1 euro la o suta de kilometri.

Cum s-au ales sute de oameni cu electrocasnicele distruse intr-o clipa. Motivul pentru care s-ar putea sa nu fie despagubiti

Viorel Stanciu, inginer: "Singura problema actuala sunt bateriile, bateriile sunt destul de scumpe. Pot veni cu masina veche avem suficienta experienta pentru transformare."

Orice masina normala poate fi transformata intr-una electrica. Si tot mai multe ateliere auto isi ofera serviciile.

Nicolae Marinescu, inginer: "O masina buna, cu care sa nu te faci de ras pe strada, porneste de la 10.000 de euro in sus."

Inginerii care ofera astfel de servicii spun ca transformarea nu poate face deocamdata concurenta trecerii masinilor pe GPL. Asta din cauza autonomiei reduse a masinilor electrice. In plus, nu avem infrastructura pentru incarcarea masinilor electrice. Asa ca deocamdata foarte utile sunt cele hibrid, care merg si pe curent, dar si pe carburant.

Sistemul care pastreaza automobilul pe carosabil, in cazul in care soferul adoarme, inventat de doi studenti din Timisoara

Sistemul care pastreaza automobilul pe carosabil, in cazul in care soferul adoarme, inventat de doi studenti din Timisoara

Car sharing

Mașini închiriate prin intermediul unei aplicații. Cât costă serviciile de car sharing

Statul român promite mai multe prize pentru mașinile electrice, pentru a încuraja vânzările

Salonul Auto de la Detroit: Honda Accord a fost aleasă mașina anului 2018

Salonul Auto de la Detroit. Arnold Schwarzenegger a prezentat noul Mercedes G-Class

Ford anunță investiții masive în automobile electrice. Șoferii cu mașini vechi primesc bani

Cât costă asigurarea RCA în 2018

parcare pentru femei in China

Acuzații de discriminare, după ce chinezii au făcut locuri de parcare mai mari, pentru femei

Sute de mii de rable au intrat in România în 2017. Risc de accidente uriaș și orașe poluate

Aleșii schimbă impozitul auto. Proprietarii de mașini puternice ar putea plăti de 12 ori mai puțin

Un bosniac a inventat un vehicul pliabil care se transformă în valiză cu roți

Mașinile care nu mai au voie în Bruxelles. Amendă de 350 de euro

Noi reguli pentru ITP, de anul viitor. Inspecţii mai dese la maşinile vechi