Negocieri intre antreprenori si Ministerul de Afaceri pentru proiectul Start up Nation. Conditiile pentru a obtine finantare

Ultimul update: Vineri 17 Martie 2017 07:20
Data publicarii: Marti 14 Martie 2017 09:01
Categorie: Financiar

Programul "Start up Nation", care le ofera finantare tinerilor cu idei de afaceri, porneste din luna mai, cand doritorii isi pot inregistra proiectele online.

Acestea vor fi evaluate si in functie de punctaj titularii vor primi pana la doua sute de mii de lei de la stat, bani pe care nu trebuie sa ii dea inapoi.

Zilele acestea au avut loc dezabateri intre reprezentantii Ministerului pentru Mediul de Afaceri si viitorii antreprenori, care si-au prezentat nemultumirile.

Viitor antreprenor: "Acele plati care se fac cu facturi in 30 de zile. Eu de exemplu am avut o societate si niciodata nu ma bazam pe aceste plati pentru ca daca nu se faceau platile se putea intra in faliment."

Este doar una dintre situatiile ridicate de viitorii antreprenori.

Ca sa primeasca bani de la stat ei trebuie sa aiba o societate comerciala infiintata dupa 30 ianuarie 2017, sa creeze un loc de munca, pentru 100.000 de lei sau doua, daca vor sa obtina 200.000 de lei. Este important insa sa mentina aceste locuri de munca pentru o perioada de trei ani de zile.

Romanii care au pornit de la zero in paradisul milionarilor. O soprana din Iasi l-a cunoscut pe Bocelli cand ducea gunoiul

Radu Simionescu are 28 de ani si este din Ploiesti. Cu banii de la stat ar vrea sa creeze bile folosite la mase plastice.

Radu Simionescu: "Trei locuri de munca, daca facem un calcul in trei ani de zile darile la stat cam ating valoarea proiectului. Trebuie verificata partea de facturare. Ei spun ca vii cu factura in avans si ei o deconteaza. Trebuie clarificat daca acea facture se poate depune fara a livra echipamentul inainte."

Harry Ilan Laufer, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat: "Dorim sa oferim ca si cheltuiala eligibila plata salariilor pentru o anumita perioada de timp si plata chiriilor la fel si foarte important dorim sa introducem TVA-ul nedeductibil pentru noile firme ca si cheltuiala eligibila. Le vom acorda toate cheltuielile pentru un salariu mimin pe economie pentru o perioada de sase luni de zile."

Bugetul alocat este de 500 de milioane de lei, bani de la Guvern, iar prin programul "Start Up Nation" se vor acorda pana la 44.000 de euro de proiect, fonduri nerambursabile, pentru cel mult 10.000 de microintreprinderi.

Afacerile pornite de tinerii din Romania inca de pe bancile scolii. 10% dintre ei castiga peste 2.000 de euro pe luna

Afacerile pornite de tinerii din Romania inca de pe bancile scolii. 10% dintre ei castiga peste 2.000 de euro pe luna

Carton salarii

Taxa introdusă peste noapte de Guvern. Măririle de salarii cu 30% promise în campanie vor fi de fapt creșteri cu câțiva lei

MedLife cumpără divizia de servicii medicale Polisano

Ionuț Mișa: Probabil că toate solicitările medicilor nu vor fi acoperite niciodată

Taxă de solidaritate de 2%, anunţată de ministrul Finanţelor. De vină ar fi UE

Românii şi alţi imigranţi din Italia produc mai mult decât toată economia Ungariei

Protecţia Consumatorului controlează băncile care au dat credite în CHF

sistem de aparare Patriot

Premierul Tudose: Parteneriat economic între o firmă românească și una dintre cele mai mari companii din lume

Ikea a obţinut autorizaţia de construire pentru cel de-al doilea magazin. Când va fi deschis

Femeie de serviciu de la Primăria Târgu Jiu, mai bine plătită ca un profesor

Cehia riscă să intre într-o criză imobiliară: ”S-a acordat un număr fără precedent de împrumuturi”

Raiffeisen, amendată de ANPC cu 50.000 lei pentru practici incorecte

Programul Start-Up Nation a început cu 2 luni întârziere. Ministru: "Merge impecabil"