Bolnavul Voicu contesta arestarea sa!

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: Senatorul Catalin Voicu a scapat la mustata de o noapte neplacuta petrecuta dupa gratii. I s-a facut rau, probabil imaginandu-si ce va urma, asa ca doctorii l-au trimis la Spitalul penitenciarului Jilava.

Este pentru a doua oara cand demnitarul apeleaza la medici, dupa ce procurorii anticoruptie au cerut si chiar au obtinut arestarea lui.

Catalin Voicu ramane deocamdata internat la Penitenciarul spital Jilava. El se afla intr-un salon impreuna cu alti doi detinuti condamanti definitiv pentru furt. Medicii urmeaza sa-i reevalueze starea de sanatate, iar apoi vor decide daca il trimit inapoi la arestul capitalei sau nu.

In timp ce clientul este pe patul de spital, avocatii lui au facut recurs la decizia luata de Curtea Suprema privind arestarea preventiva a senatorului. Acesta se va judeca vineri.

Marti, 30 martie

Citește și
Blaga Voicu Geoana
Geoana a vrut sa-l faca pe Voicu secretar de Stat la Interne. SRI s-a opus!
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

21:27 Senatorul Catalin Voicu va fi supus unui control medical in primele ore de la sosirea sa la Directia de Cercetari Penale, unde va fi incarcerat, el urmand sa primeasca hrana de la familiei in cursul zilei de miercuri si fiindu-i permis sa-si continue tratamentul medical recomandat de doctori.

Avocatul lui Voicu, cel care l-a insotit pe senator la intrarea in sediul Directiei de Cercetari Penale, a declarat, la plecare, ca a asistat, timp de o ora, la formalitatile intocmite de angajatii arestului pe numele clientului sau.

20:10 Senatorul Catalin Voicu a ajuns, marti seara, la Directia Cercetari Penale, unde va fi incarcerat dupa ce Instanta Suprema a decis arestarea sa preventiva pentru 30 de zile in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta.

La doar zece minute dupa ce a plecat de la locuinta sa din Cotroceni, Catalin Voicu a ajuns la Directia de Cercetari Penale, fiind insotit de unul dintre avocatii sai.

Intrebat daca este pregatit sa petreaca noaptea in arest, Voicu a raspuns: "Sunt pregatit pentru orice".

La plecarea de la locuinta sa, senatorul Catalin Voicu a declarat ca nu are de ce sa se teama, pentru ca este constient de ceea ce a facut. "Uitati-va un pic la mine, credeti ca ma tem? Un om responsabil, un barbat responsabil nu are de ce sa se teama. Nu ma tem pentru ca stiu exact ce am facut".

Mandatul senatorului este valabil in perioada 30 martie - 28 aprilie, inclusiv.

Decizia magistratilor instantei supreme poate fi atacata cu recurs in termen de 24 de ore de la pronuntare, ea urmand a fi insa pusa in aplicare incepand de marti.

Hotararea a fost pronuntata de un magistrat asistent al Instantei Supreme in sedinta publica, la cateva ore dupa incheierea audierilor in cazul cererii de arestare a lui Voicu.

La finalul sedintei in care s-a judecat cererea de arestare, senatorul a refuzat sa faca declaratii.

 El a fost urmarit de jurnalisti pe tot traseul de la nivelul doi al cladirii si pana in fata sediului instantei supreme, unde senatorul a urcat intr-o masina de teren si a plecat.

Intrebat de ce nu asteapta in sala decizia instantei, Catalin Voicu a raspuns: "Decizia poate sa apara si dupa o zi sau doua".

Pe drumul catre iesire, zecile de jurnalisti care il urmareau pe Voicu au creat o busculada. Cablurile echipelor de televiziune au agatat si au tras dupa ele doua corpuri de mobilier, iar un jurnalist a lovit si a daramat chiar o usa cu geam din plexiglass.

De altfel, audierea senatorului la Inalta Curte de Casatie si Justitie a inceput "cu cantec", inca de dimineata. In jurul orei 11, cand era programata sedinta privind cererea DNA de arestare a sa, Catalin Voicu a intrat in sala de judecata pe cai..mai putin obisnuite.

 Ca sa nu dea ochii cu presa, care abia astepta sa-l ia la intrebari, senatorul s-a gandit sa se furiseze in sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie pe un traseu folosit de obicei pentru aducerea persoanelor arestate.

Problema este insa ca acest traseu nu poate fi folosit de oricine si ..oricum.

Drept pentru care, presedintele Sectiei penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), Anton Pandrea, a declarat ca a delegat un judecator pentru a realiza o ancheta in acest sens, urmand ca rezultatul sa fie anuntat "cat de curand".

Primele informatii arata insa ca senatorul Voicu ar fi fost ajutat sa intre "prin spate" de un grefier, Marius Nistor. Contactat de MEDIAFAX, grefierul a refuzat sa comenteze acuzatiile care i se aduc, precizand ca sunt "aberatii". Daca va fi gasit vinovat, el risca o sanctiune care poate merge pana la desfacerea contractului de munca.

Din pacate pentru senatorul Catalin Voicu, inca de la primele ore ale zilei a avut parte de ghinion.

Biroul Permanent al Senatului nu a acceptat solicitarea lui Catalin Voicu de a-si sustine punctul de vedere in plen. Hotararea a fost luata prin consens, intrucat membrii conducerii acestei Camere au considerat ca toate procedurile au fost respectate.

Tot astazi, magistratii Sectiei Penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie vor hotari daca parlamentarul acuzat de trafic de influenta va fi sau nu arestat preventiv.

Judecatoarea Despina Mihai este persoana investita cu solutionarea acestui caz.

Plenul Senatului a aprobat, miercuri, solicitarea de incuviintare a arestarii preventive a senatorului Catalin Voicu, hotararea fiind publicata in aceeasi seara in Monitorul Oficial.

Voicu contesta votul Senatului privind incuviintarea arestarii sale preventive. Voicu sustine, intr-o cerere adresata conducerii Senatului, ca Hotararea acestei Camere din 24 martie privind incuviintarea arestarii sale preventive este lovita de nulitate absoluta, el solicitand sa fie ascultat in plen in prima sedinta.

DNA a depus, vineri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie cererea de arestare preventiva a senatorului PSD, Catalin Voicu, solicitarea survenind avizului Senatului de incuviintare a masurii preventive.

Maria Despina Mihai a fost adjunct al procurorului general al Romaniei, intre februarie 2002-martie 2004, in timpul guvernarii PSD, respectiv in timpul mandatelor procurorilor generali Joita Tanase si Ilie Botos. In martie 2004, Despina Mihai a depus juramantul de judecator al instantei supreme in fata presedintelui Romaniei de atunci, Ion Iliescu, dupa ce Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a admis candidatura ei pentru Inalta Curte de Casatie si Justitie.

 

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
Voicu a cerut Senatului sa fie ascultat in plen
Voicu a cerut Senatului sa fie ascultat in plen

Senatorul Catalin Voicu sustine, intr-o cerere adresata conducerii Senatului, ca Hotararea acestei Camere din 24 martie privind incuviintarea arestarii sale preventive este lovita de nulitate absoluta.

Geoana a vrut sa-l faca pe Voicu secretar de Stat la Interne. SRI s-a opus!
Geoana a vrut sa-l faca pe Voicu secretar de Stat la Interne. SRI s-a opus!

Ministrul de Interne, Vasile Blaga, dezvaluie pentru Gandul cum a incercat Mircea Geoana sa-l bage pe Catalin Voicu la Ministerul de Interne, in 2008. Premierul Emil Boc s-a opus, dupa ce a primit niste informatii de la SRI.

Recomandări
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite

Preşedintele francez Emmanuel Macron a pledat joi pentru o apărare europeană mai puternică şi mai integrată.

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1
Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1

Potrivit News.ro, procurorii au decis, joi, trimiterea în judecată a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, care este acuzată de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Ce ar fi provocat gaura misterioasă care a apărut în oraşul prahovean Slănic. „Nimeni nu știe ce e dedesubt”
Ce ar fi provocat gaura misterioasă care a apărut în oraşul prahovean Slănic. „Nimeni nu știe ce e dedesubt”

Este alertă la Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.