Romania, "sat fara caini"! Interlopi periculosi, cercetati in libertate

×
Codul embed a fost copiat

Sau, mai bine, tara in care interlopii sunt tratati ca niste oameni onorabili, ce nu pun in pericol pe nimeni, desi au arme si le folosesc ori de cate ori se incaiera intre ei sau cu Politia.

La Caracal, localitate disputata de doua clanuri rivale, sapte huligani implicati intr-o altercatie de o violenta extrema, in vara lui 2009, au primit... condamnari cu suspendare, chit ca exista dovezi in defavoarea lor.

O demonstreaza imaginile video, date publicitatii abia acum. Astfel, se vede cum un politist de la Politia Rutiera din Caracal, cu aparatul radar pornit, se indreapta catre ceea ce se anunta o banala tamponare in trafic.

Ajunge la destinatie, dar dupa cateva minute totul se transforma intr-o batalie pe viata si pe moarte intre doua clanuri rivale.

Gigi Vasiliev, cunoscut interlop, ar fi intrat cu masina in Remus Radoi, un alt individ vestit in oras. Nu s-au inteles cu vorba buna, asa ca Radoi scoate arma si niciunul dintre agenti nu il impiedica. Asta ii scoate din sarite pe rivali care iau foc.

Citește și
Mascati
Linistea de dupa "razboi": spiritele s-au mai calmat la Caracal
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Desi intre cele doua grupuri stau trei politisti si doi jandarmi, fortele de ordine sunt depasite numeric.

Aparatul radar indica ora 20.18. Atunci, politistul cere intariri. Interlopii sunt tot mai agresivi. Unul dintre ei are o coasa, iar un altul o sabie. Cativa incep sa stranga pietre de pe drum si arunca in oamenii legii.

Unul dintre jandarmi asista impasibil. In cele din urma se aud focuri de arma. Autoritatile incearca sa formeze un cordon intre cele doua tabere. Tot nu reusesc sa calmeze spiritele.

In vacarmul general, un jandarm foloseste spray-ul lacrimogen doar ca de la distanta nu este eficient. Se cer din nou intariri, dar circul degenereaza.

Au trecut mai bine de zece minute si unul dintre politisti, aflat intr-o masina, este avertizat ca unul dintre agresori s-a urcat intr-un alt autoturism si se indreapta cu viteza spre el. Reuseste sa se salveze la timp.

Protagonistii :

Gigi Vasiliev, zis Vaca, este cunoscut ca lider al interlopilor tigani din Caracal.

Remus Radoi, poreclit Codita, nu are un trecut fara pata desi conduce din umbra o firma de paza.

Ambii sunt liberi si au mai fost implicati in astfel de scandaluri.

In finalul acestui scandal un copil de nici doi ani, trei civili si doi politisti au fost raniti. 11 persoane au fost initial arestate. Acum au ramas dupa gratii doar trei. Restul sunt judecati in stare de libertate pentru loviri, ultraj contra bunelor moravuri si ultraj.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Scandalul de la Caracal: Sali Tudor din clanul
Scandalul de la Caracal: Sali Tudor din clanul "Vaca" s-a predat la ProTV!

UPDATE: Este acuzat ca i-ar fi lovit si amenintat pe politistii trimisi sa faca pace, dar jura ca n-a fost decat spectator. Pe numele sau a fost emis un mandat de arestare preventiva in lipsa, pentru ca la trei ore de la batalie a plecat spre Spania

Linistea de dupa
Linistea de dupa "razboi": spiritele s-au mai calmat la Caracal

Politistii au stabilit persoanele care s-au facut vinovate de rafuiala sangeroasa care a avut loc sambata, intre doua grupari interlope.

Focuri de arma in Caracal!
Focuri de arma in Caracal! "Codita" versus "Vaca" in razboiul interlopilor

UPDATE: Anchetatorii au intrat in actiune la Caracal si au luat primele masuri in cazul rafuielii sangeroase de sambata noapte, dintre doua grupari interlope.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.