Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Ornitologii: Ciorile din Constanta nu au murit de foame. Sunt oportuniste!

Embed:

Raspunsul la intrebarea de ce au murit zeci de pasari intr-un parc din Constanta intarzie. Necropsia facuta zburatoarelor a dus autoritatile pe o pista care nu este deloc sustinuta de specialisti.

Ar fi murit de foame, spun cei care au facut primele analize. "Exclus. Ciorile sunt niste oportuniste", raspund ornitologii.

Primele analize facute pasarilor nu le-au fost de mare folos medicilor. Necropsia nu le-a adus lamuriri si acum fac analize de bacterii sau virusi.

Exista si cateva prime ipoteze.

"Au murit fie de foame, fie de frig", spune Daniela Lipoveanu, sef laborator DSV Constanta.

Teoria infometarii este demontata de specialisti.

"Sunt pasari oportuniste si isi gasesc de mancare usor, exploateaza multe resurse de hrana si daca nu gasesc pleaca in alta parte", a declarat ornitologul Sebastian Bugariu.

Reprezentatii unei asociatii din Constanta ajunsi in parcul in care au fost descoperite zburatoarele moarte au reusit sa gaseasca una inca in viata. Au ingrijit-o, au hranit-o. Degeaba. Pasarea a murit.

In fata acestui mister autoritatile trag un semnal serios de alarma. Este posibil ca pasarile sa fi fost doborate de un virus sau o bacterie, extrem de periculoase, asa ca nimeni nu trebuie sa le atinga.

O alta ipoteza luata in calcul este otravirea. De multe ori au fost gasite pasari moarte dupa ce au mancat porumb tratat cu pesticide.

Situatia de acum este total diferita de cea a graurilor morti cu zecile tot in Constanta, in weekend. Acestia s-au intoxicat cu alcool etilic dupa ce au mancat struguri fermentati.

Sfarsitul lumii? Grauri turmentati si ciori moarte la Constanta

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 12 Ianuarie 2011
Citeste mai multe despre: pasari, curiozitati,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed