Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Camera de joaca si terapie pentru copiii bolnavi de cancer din Cluj s-a renovat

Little People, oncologie, spital

Copiii si adolescentii bolnavi de cancer de la Institutul Oncologic ,,Prof. Dr. Ion Chiricuta” din Cluj-Napoca beneficiaza incepand de azi de una dintre cele mai performante si moderne camere de joaca si terapie din Romania, datorita unei asociatii.

Lucrarile de renovare pentru cea de-a patra camera de joaca din cadrul sectiei de oncopediatrie s-au incheiat. Reprezentantii Asociatiei Little People i-au ajutat astfel pe tinerii si adolescentii bolnavi de cancer de la spitalul oncologic din Cluj sa beneficieze de un spatiu adecvat in care sa-si petreaca timpul si sa se bucure de jucarii noi.

Renovarea camerei de joaca si terapie a fost facuta avand in vedere nevoile copiilor si adolescentilor care trec prin aceasta experienta grea precum si standardele europene existente. Astfel, incepand de azi, pacientii se vor bucura de un spatiu realizat folosind materiale specifice pentru mediul de spital, de facilitati precum incalzire prin pardoseala, mobilier si aparatura electronica moderne, gadget-uri indispensabile tinerilor astazi. Activitatile realizate in cadrul camerei de joaca sunt desfasurate de specialistii Little People alaturi de psihologul spitalului.

Pentru prima data in Romania, separat de spatiul renovat de joaca al copiilor, spitalul va beneficia si de un spatiu dedicat si creat special pentru adolescenti, unde acestia se vor putea simti in control, unde se vor bucura de intimitate, vor putea tine legatura cu ceilalti tineri de varsta lor avand sisteme de suport corespunzatoare si unde vor avea posibilitatea de a simti ca detin acel spatiu care ofera sentimentul de ,,acasa”, foarte important mai ales pacientilor spitalizati pe perioade lungi, nedeterminate.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 16 Ianuarie 2014
Citeste mai multe despre: Ardeal, Cluj, Little People, oncologie, spital,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed