Averea candidatului PP-DD, Dan Diaconescu: 9 terenuri, 3 case si peste 230.000 de euro in conturi

Dan Diaconescu

Liderul PP-DD, Dan Diaconescu, candidat pentru un mandat de deputat in Colegiul 6 Targu Jiu, unde candideaza si Victor Ponta, detine noua terenuri intravilane, majoritatea in Bucuresti si trei case, conform declaratiei de avere depuse de acesta la BEJ.

Mai multe informatii despre candidati si partide in sectiunea ALEGERI PARLAMENTARE 2012

Conform declaratiei de avere depuse de Dan Diaconescu la Biroul Electoral Judetean Gorj si obtinuta de corespondentul MEDIAFAX, in anul 2004 liderul PP-DD a cumparat 553 de metri patrati de teren in comuna Sarulesti si 755 de metri patrati la Babana, in judetul Arges, un an mai tarziu el achizitionand un teren de 500 de metri patrati la Snagov.

PRO TV NEWS te tine la curent cu toate evenimentele interne si externa care se afla in desfasurare. CLICK AICI pentru a vedea ce poti urmari ACUM.

Diaconescu a cumparat si in 2006 doua terenuri, unul de aproape 92 de metri patrati si altul de 152 de metri patrati, in Bucuresti, Sectorul 3, iar in anul urmator a achizitionat o alta suprafata, de 506 metri patrati, in Sectorul 1, o cota parte de 5% din acest teren apartinandu-i Dianei Voiculescu.

Citește și
victor ponta
Victor Ponta il are contracandidat pe Dan Diaconescu pentru un mandat de parlamentar la Targu Jiu
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

In anul 2008, Diaconescu a mai cumparat un teren de 94 de metri patrati tot in Sectorul 1 al Capitalei, iar in 2009 a achizitionat un teren de 225 de metri patrati, in acelasi sector, si un altul de 9.345 de metri patrati in Sectorul 6. Ultima suprafata este detinuta in mod egal cu Luiza Margarit.

In privinta locuintelor, Diaconescu mentioneaza in declaratia de avere doua case cu suprafete de 506 metri patrati, respectiv 301 metri patrati, cumparate in 2007. Doi ani mai tarziu, Dan Diaconescu a achizitionat o alta casa, de 225 de metri patrati, toate fiind situate in Sectorul 1 din Bucuresti, dar si un spatiu comercial de 9.500 de metri patrati, pe care il detine in mod egal cu Luiza Margarit, in Sectorul 6.

Diaconescu nu a mentionat in declaratia de avere niciun autoturism, dar a precizat ca are bijuterii dobandite incepand cu anul 2000, in valoare de 50.000 de euro. Diaconescu si-a deschis anul acesta doua conturi in care are 132.000 de euro si, respectiv, 102.000 euro. In declaratia sa de avere mai figureaza inca doua conturi deschise in 2012, dar fara bani in ele.

Veniturile obtinute de liderul PP-DD in ultimul an fiscal sunt de 12.972 lei pentru "consultanta" la Oglinda Television, precum si un comision de 30.000 de euro obtinut de la aceeasi societate comerciala. Diaconescu este actionar la firma respectiva, avand 3.312 actiuni din totalul de 82.800. El mai este asociat la Oglinda Press SRL, Dan Diaconescu L.V. Distribution SRL, Ocran Televiziune SRL, precum si la Precizia Business Center SRL.

Conform informatiilor aparute in presa, postul OTV detinea in anul 2011 un parc de masini impresionant, care include un Rolls-Royce, doua Bentley-uri, un Mercedes decapotabil si un SUV Infinity. In plus, OTV era proprietarul unui avion pentru doua persoane, al unui elicopter si al unui iaht.

In dosarul de candidat depus la BEJ Gorj, Diaconescu a semnat si declaratia pe propria raspundere in privinta colaborarii cu Securitatea, el neprecizand insa daca a colaborat sau nu cu institutia de represiune din timpul regimului comunist. Acesta nu a bifat nimic la rubrica "am fost/nu am fost lucrator al Securitatii sau colaborator al acesteia".
Reprezentantii BEJ Gorj au precizat pentru corespondentul MEDIAFAX ca dosarul de candidat al lui Diaconescu contine toate documentele prevazute de legislatia electorala. Termenul pentru eventuale contestatii expira joi seara, la 48 de ore de la depunerea dosarului de candidat la BEJ Gorj.
Diaconescu este asteptat joi seara sa vina la Targu Jiu pentru a se intalni cu sustinatorii sai la un restaurant din oras, el nefiind prezent marti la depunerea dosarelor de candidati ai filialei judetene.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Fostul lider al PPDD Bistrita-Nasaud, Octavian Seciu, retinut 24 de ore pentru luare de mita
Fostul lider al PPDD Bistrita-Nasaud, Octavian Seciu, retinut 24 de ore pentru luare de mita

Potrivit DNA, Seciu ar fi pretins 75.000 de euro de la un om de afaceri din oras pentru ca acesta sa poata candida, in numele
formatiunii lui Dan Diaconescu, la Camera Deputatilor.

Victor Ponta il are contracandidat pe Dan Diaconescu pentru un mandat de parlamentar <b>la</b> Targu Jiu
Victor Ponta il are contracandidat pe Dan Diaconescu pentru un mandat de parlamentar la Targu Jiu

Cu cateva ore inainte de termenul limita pentru depunerea candidaturilor, premierul Victor Ponta s-a inscris in cursa pentru un nou mandat de deputat.

CTP, la Gandul LIVE:
CTP, la Gandul LIVE: "Daca acest martafoi ajunge presedintele Romaniei, ma retrag din gazetaria politica"

CTP, la Gandul LIVE: "Daca acest martafoi ajunge presedintele Romaniei, ma retrag din gazetaria politica".

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.