Averea candidatului PP-DD, Dan Diaconescu: 9 terenuri, 3 case si peste 230.000 de euro in conturi

Ultima actualizare: 06-11-2012 05:17
Dan Diaconescu

Liderul PP-DD, Dan Diaconescu, candidat pentru un mandat de deputat in Colegiul 6 Targu Jiu, unde candideaza si Victor Ponta, detine noua terenuri intravilane, majoritatea in Bucuresti si trei case, conform declaratiei de avere depuse de acesta la BEJ.

Mai multe informatii despre candidati si partide in sectiunea ALEGERI PARLAMENTARE 2012

Conform declaratiei de avere depuse de Dan Diaconescu la Biroul Electoral Judetean Gorj si obtinuta de corespondentul MEDIAFAX, in anul 2004 liderul PP-DD a cumparat 553 de metri patrati de teren in comuna Sarulesti si 755 de metri patrati la Babana, in judetul Arges, un an mai tarziu el achizitionand un teren de 500 de metri patrati la Snagov.

PRO TV NEWS te tine la curent cu toate evenimentele interne si externa care se afla in desfasurare. CLICK AICI pentru a vedea ce poti urmari ACUM.

Diaconescu a cumparat si in 2006 doua terenuri, unul de aproape 92 de metri patrati si altul de 152 de metri patrati, in Bucuresti, Sectorul 3, iar in anul urmator a achizitionat o alta suprafata, de 506 metri patrati, in Sectorul 1, o cota parte de 5% din acest teren apartinandu-i Dianei Voiculescu.

In anul 2008, Diaconescu a mai cumparat un teren de 94 de metri patrati tot in Sectorul 1 al Capitalei, iar in 2009 a achizitionat un teren de 225 de metri patrati, in acelasi sector, si un altul de 9.345 de metri patrati in Sectorul 6. Ultima suprafata este detinuta in mod egal cu Luiza Margarit.

In privinta locuintelor, Diaconescu mentioneaza in declaratia de avere doua case cu suprafete de 506 metri patrati, respectiv 301 metri patrati, cumparate in 2007. Doi ani mai tarziu, Dan Diaconescu a achizitionat o alta casa, de 225 de metri patrati, toate fiind situate in Sectorul 1 din Bucuresti, dar si un spatiu comercial de 9.500 de metri patrati, pe care il detine in mod egal cu Luiza Margarit, in Sectorul 6.

Diaconescu nu a mentionat in declaratia de avere niciun autoturism, dar a precizat ca are bijuterii dobandite incepand cu anul 2000, in valoare de 50.000 de euro. Diaconescu si-a deschis anul acesta doua conturi in care are 132.000 de euro si, respectiv, 102.000 euro. In declaratia sa de avere mai figureaza inca doua conturi deschise in 2012, dar fara bani in ele.

Veniturile obtinute de liderul PP-DD in ultimul an fiscal sunt de 12.972 lei pentru "consultanta" la Oglinda Television, precum si un comision de 30.000 de euro obtinut de la aceeasi societate comerciala. Diaconescu este actionar la firma respectiva, avand 3.312 actiuni din totalul de 82.800. El mai este asociat la Oglinda Press SRL, Dan Diaconescu L.V. Distribution SRL, Ocran Televiziune SRL, precum si la Precizia Business Center SRL.

Conform informatiilor aparute in presa, postul OTV detinea in anul 2011 un parc de masini impresionant, care include un Rolls-Royce, doua Bentley-uri, un Mercedes decapotabil si un SUV Infinity. In plus, OTV era proprietarul unui avion pentru doua persoane, al unui elicopter si al unui iaht.

In dosarul de candidat depus la BEJ Gorj, Diaconescu a semnat si declaratia pe propria raspundere in privinta colaborarii cu Securitatea, el neprecizand insa daca a colaborat sau nu cu institutia de represiune din timpul regimului comunist. Acesta nu a bifat nimic la rubrica "am fost/nu am fost lucrator al Securitatii sau colaborator al acesteia".
Reprezentantii BEJ Gorj au precizat pentru corespondentul MEDIAFAX ca dosarul de candidat al lui Diaconescu contine toate documentele prevazute de legislatia electorala. Termenul pentru eventuale contestatii expira joi seara, la 48 de ore de la depunerea dosarului de candidat la BEJ Gorj.
Diaconescu este asteptat joi seara sa vina la Targu Jiu pentru a se intalni cu sustinatorii sai la un restaurant din oras, el nefiind prezent marti la depunerea dosarelor de candidati ai filialei judetene.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO