Avionul prabusit in Prahova era in prima zi de zboruri de incercare. Martorii au auzit o bufnitura

×
Codul embed a fost copiat

Un avion ultra-usor, aflat in prima zi de zboruri de incercare, s-a prabusit si apoi s-a aprins, langa un aerodrom din Prahova. Stirile ProTv de la ora 19:00 LIVE si pe telefonul mobil, la adresa m.stirileprotv.ro.

Pilotul a murit instantaneu, iar insotitorul sau a supravietuit, desi tot corpul este o arsura: 80% din suprafata trupului i-a fost afectata.

Barbatii tocmai incercau sa afle cat de bine functioneaza comenzile aparatului, un prototip fabricat in Romania si omologat.

Avionul ultra-usor s-a prabusit sub privirile neputincioase ale celor care l-au proiectat si construit. La bordul lui se aflau doi instructori de zbor, amandoi cu experienta.

Au decolat la ora 13.00. Aparatul era pilotat de Mircea Tudor, care avea in spate 40 de ani de zbor. Copilot, prietenul si colegul lui, Victor Huci, si el cu peste 3.000 de ore printre nori.

Citește și
Boeing 727 Congo
53 supravietuitori in dezastrul din Congo. Un avion cu 112 persoane la bord s-a prabusit
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Dupa ce au atins 300 de metri altitudine, dupa cum povestesc martorii, s-a intamplat ceva cu aparatul - s-a auzit o bufnitura. Pilotul a facut un viraj, incercand sa readuca avionul in zona hangarului, dar s-a prabusit. Pe loc, s-a aprins.

Cei de la hangar au alergat sa-l scoata repede pe copilot, care era constient. Un elicopter l-a preluat si l-au dus rapid in Bucuresti, la Spitalul Floreasca. In varsta de 60 de ani, Victor Huci are arsuri pe 80% din suprafata corpului.

Prietenul lui, Mircea Toader, de aceeasi varsta, nu a avut salvare. Comandor in rezerva, Mircea Toader a terminat Scoala de Aviatie de la Bobocu si imediat, lucru destul de rar intalnit, a fost luat ca instructor in armata. Acum era instructor de zbor. Unul extrem de dedicat.

Zborul a legat strans prietenia dintrei doi instructori . Si amicul lui, Victor Huci, cel care se lupta acum sa supravietuiasca, era prins de aceeasi pasiune nebuna. Chiar sambata a participat alaturi de fiul sau, la un show aerian la Ramnicu Sarat.

Anchetatorii au ridicat aparatul de zbor pentru a stabili daca este vorba despre eroare de pilotaj ori defectiune tehnica.

Mircea Toader, pilotul care si-a pierdut viata in accidentul aviatic produs marti, in Prahova, a fost filmat in timpul unui zbor demonstrativ. Imaginile sunt din 2010.

Barbatul grav ranit in urma prabusirii unui avion de mici dimensiuni in judetul Prahova este comandor aviator in rezerva, in varsta de 60 de ani, are la activ aproximativ 3.000 de ore de zbor si era copilot in momentul producerii accidentului, in timp ce pilotul era instructor de zbor cu experienta.

Barbatul ranit in urma accidentului, Victor Huci, este considerat un pilot experimentat, el fiind instructor de zbor pe avioane ultrausoare, din anul 2001, cand a iesit la pensie de la Scoala de Aviatie de la Boboc (Buzau).

Conform unor surse oficiale, Huci este comandor aviator in rezerva si fost inclusiv comandant de escadrila, participand la misiunea "Sirius" din Angola si avand la activ peste 3.000 de ore de zbor.

Barbatul care si-a pierdut viata in urma accidentului, Mircea Toader, era, de asemenea, un pilot experimentat, fiind instructor de zbor la un club din Galati si se afla la comanda avionului in momentul accidentului.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Prahova, avionul la bordul caruia se aflau cei doi barbati este unul particular.

Primele informatii arata ca cei doi piloti urcasera in aeronava pentru a efectua un zbor tehnic de incercare.

UPDATE: Potrivit Libertatea.ro, pilotul avionului mai trecuse in trecut printr-un accident similar, din care a scapat insa cu viata. Astazi nu a mai fost la fel de norocos. Celalalt pasager al avionului a ajuns la Bucuresti dupa ce a fost transportat de urgenta cu un elicopter.

Din primele informatii furnizate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Prahova aratand ca doua persoane se aflau la bordul aparatului.

Unul dintre ocupantii avionului prabusit, marti, in Prahova, a fost gasit carbonizat, iar celalalt a fost preluat de echipaje ale ambulantei care incearca sa il resusciteze, a declarat viceprimarul comunei Sirna, Ioan Bara, care a precizat ca aparatul a luat foc la impactul cu solul.

Primele informatii arata ca aparatul ar apartine unei persoane private, iar accidentul s-a petrecut pe islazul din comuna Sirna.

Persoana ranita in urma prabusirii a fost preluata de un elicopter cu un echipaj SMURD care o va transporta la Spitalul Floreasca din Capitala, victima fiind in stare grava, cu arsuri pe 60 - 70% din suprafata corpului.

Coordonatorul SMURD Bucuresti, Bogdan Oprita, a declarat pentru MEDIAFAX ca starea ranitului este foarte grava, acesta fiind intubat.

Oprita a precizat ca barbatul are arsuri pe 60 - 70% din suprafata corpului, dar o evaluare completa a starii de sanatate a acestuia va fi facuta la Spitalul Floreasca.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Un avion cu doua persoane la bord s-a prabusit in mijlocul statiunii Mamaia
Un avion cu doua persoane la bord s-a prabusit in mijlocul statiunii Mamaia

O aeronava de mici dimensiuni s-a prabusit sambata seara in lacul Siutghiol. La bordul avionului se aflau doua persoane, care au reusit sa scape cu viata.

53 supravietuitori in dezastrul din Congo. Un avion cu 112 persoane la bord s-a prabusit
53 supravietuitori in dezastrul din Congo. Un avion cu 112 persoane la bord s-a prabusit

Un avion cu 112 persoane la bord s-a prabusit pe aeroportul Kisangani din Republica Democrata Congo, potrivit unei surse guvernamentale cat si a unui oficial al aeroportului Hewa Bora.

Cel putin trei morti, in urma prabusirii unui elicopter in Norvegia
Cel putin trei morti, in urma prabusirii unui elicopter in Norvegia

Cel putin trei persoane au murit dupa prabusirea a unui elicopter al unei companii private in muntii din apropiere de Bergen, in Norvegia, au anuntat echipele de salvare, care se tem ca bilantul s-ar putea ridica la cinci morti.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.