Dumitru Dragomir si Mircea Sandu au obtinut o amanare de o luna. Povestea cu care Mitica i-a convins pe magistrati

×
Codul embed a fost copiat

Fostii sefi ai fotbalului romanesc, Mircea Sandu si Mitica Dragomir, au aparut luni in fata judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti in incercarea de a-si salva libertatea.

Cei doi au fost condamnati in prima instanta la cate trei ani de inchisoare cu suspendare si munca in folosul comunitatii in dosarul excluderii Universitatii Craiova din Liga 1. Sandu si Dragomir au contestat decizia Tribunalului Bucuresti si spun ca nu au facut nimic gresit. Curtea de Apel a amanat insa luni decizia, dupa ce doi sefi ai fotbalului romanesc au cerut un ragaz de o luna de zile pentru a-si angaja avocati. Dragomir a spus chiar ca s-a certat cu fostul sau aparator, pentru ca apoi sa recunoasca in fata instantei ca a fost o stratagema ca sa obtina o amanare, relateaza corespondentul ProTV Ovidiu Oanta. 

Pe 13 iunie Mircea Sandu si Mitica Dragomir au fost condamnati la trei ani de inchisoare cu suspendare si cate 80.000 de lei amenda penala. De asemenea, cei doi trebuie sa plateasca si despagubiri uriase, de peste 250 de milioane de euro, Universitatii Craiova, patronului echipei, Adrian Mititelu, si Fiscului.

Fostul presedinte al FRF si fostul sef al LPF au gasiti vinovati de abuz in serviciu si sustragere de sub sechestru. In urma cu cinci ani, ar fi determinat Adunarea Generala a Federatiei Romane de Fotbal sa excluda Universitatea Craiova din randul echipelor din Liga 1.

Clubul din Banie a ramas atunci fara zeci de fotbalisti profesionisti care, liberi de contract, s-au transferat gratis la alte cluburi. Iar pierderile erau uriase nu doar pentru patronul clubului Adrian Mititelu, ci si pentru ANAF, care pusese sechestru pe sportivi ca sa isi recupereze creante de peste 15 milioane de lei. Si cele doua foruri au fost gasite vinovate de abuz in serviciu, asa ca vor plati fiecare cate o amenda penala de 370.000 de lei.

Citește și
Mitica Dragomir
Mitica Dragomir sustine ca e nevinovat in dosarul delapidarii LPF: "Sa vina cei mari procurori ai lumii sa ma judece"
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile
Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Condamnarile din Dosarul
Condamnarile din Dosarul "Universitatea Craiova", explicate de instanta. "Dragomir si Sandu, abuz si exces de putere"

"Mitica Dragomir si Mircea Sandu au dat dat dovada de exces de putere si au abuzat in dispretul statului de functiile lor".

Mitica Dragomir sustine ca e nevinovat in dosarul delapidarii LPF:
Mitica Dragomir sustine ca e nevinovat in dosarul delapidarii LPF: "Sa vina cei mari procurori ai lumii sa ma judece"

Mitica Dragomir este in stare de soc dupa ce a fost condamnat la sapte ani de inchisoare in dosarul in care este acuzat de delapidarea Ligii Profesoniste de Fotbal.

Dragomir si Sandu, 3 ani de inchisoare cu suspendare.
Dragomir si Sandu, 3 ani de inchisoare cu suspendare. "Tuturor persoanelor cu notorietate trebuie sa li se inchida gura"

Fostii sefi ai fotbalului romanesc, Mircea Sandu si Mitica Dragomir, au fost condamnati luni la cate trei ani de inchisoare, cu suspendare, pentru excluderea abuziva a Universitatii Craiova din prima Liga.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală
Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală

Ion Iliescu devine oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, pentru infracțiuni contra umanității.

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.