Dragomir si Sandu, 3 ani de inchisoare cu suspendare. "Tuturor persoanelor cu notorietate trebuie sa li se inchida gura"

Ultima actualizare: 16-06-2016 00:00

Fostii sefi ai fotbalului romanesc, Mircea Sandu si Mitica Dragomir, au fost condamnati luni la cate trei ani de inchisoare, cu suspendare, pentru excluderea abuziva a Universitatii Craiova din prima Liga.

UPDATE 19:00 Cei doi trebuie sa plateasca si despagubiri uriase, de peste 250 de milioane de euro, Universitatii Craiova, patronului echipei, Adrian Mititelu, si FISC-ului. Sentinta nu este insa definitiva.

Mircea Sandu si Mitica Dragomir au fost condamnati la trei ani de inchisoare cu suspendare si cate 80.000 de lei amenda penala. Fostul presedinte al FRF si fostul sef al LPF au gasiti vinovati de abuz in serviciu si sustragere de sub sechestru. In urma cu cinci ani, ar fi determinat Adunarea Generala a Federatiei Romane de Fotbal sa excluda Universitatea Craiova din randul echipelor din Liga 1.

Clubul din Banie a ramas atunci fara zeci de fotbalisti profesionisti care, liberi de contract, s-au transferat gratis la alte cluburi. Iar pierderile erau uriase nu doar pentru patronul clubului Adrian Mititelu, ci si pentru ANAF, care pusese sechestru pe sportivi ca sa isi recupereze creante de peste 15 milioane de lei.

Si cele doua foruri au fost gasite vinovate de abuz in serviciu, asa ca vor plati fiecare cate o amenda penala de 370.000 de lei.

Si daca tot au scapat de inchisoare, Mitica Dragomir, Mircea Sandu, LPF si FRF vor plati Universitatii Craiova despagubiri uriase: peste un miliard de lei. O suma fabuloasa din care poti cumpara nu una, ci zece echipe de fotbal.

Sandu si Dragomir ar trebui sa achite si FISC-ului despagubiri de peste zece milioane de lei plus dobanzi. Si, daca sentinta ramane definitiva, vor fi obligati sa munceasca fiecare 100 de ore in folosul comunitatii.

"Si trei uni de munca in folosul comunitatii? Ma duc la un azil, ma bag la un azil si muncesc la un azil... Stati dom'le ca nu e definitiva", a declarat Mitica Dragomir.

Mircea Sandu nu a comentat sentinta. Iar Adrian Mititelu a spus ca va face primele declaratii dupa ce va citi motivarea judecatorului.

Pentru Dragomir este o saptamana de foc. Joi, tot Tribunalul Bucuresti va da sentinta in dosarul in care este judecat pentru ca ar fi delapidat bugetul Ligii Profesioniste de Fotbal din drepturile de televiziune.

UPDATE 13:00 Fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, luni, agentiei News.ro, ca sentinta in cazul dezafilierii Universitatii Craiova a fost data “de frica”, pentru ca trebuie ca persoanelor cu notorietate sa li se inchida gura.

Fostul oficial al LPF a precizat ca va face recurs la decizia de luni a Tribunalului Bucuresti. "Ce sa mai comentez acum? Nu e ultima sentinta, voi face recurs, pentru ca nu se poate pentru un vot democratic, un raport facut de juristul federatiei, am respectat regulamentele, si sa ne dea condamnare. Ce tara e asta? Parerea mea este ca s-a dat o sentinta de frica. Tuturor persoanelor cu un pic de notorietate trebuie sa li se inchida gura. Nu stiu frica fata de cine, nu mai comentez", a declarat Dragomir pentru News.ro.

 

UPDATE 12:15 Mitica Dragomir si Mircea Sandu au primit cate trei ani de inchisoare cu suspendare iar FRF si LPF, amenzi penale. Omul de afaceri Adrian Mititelu si Universitatea Craiova vor primi despagubiri de aproape 1,1 miliarde de lei. De asemenea, Sandu si Dragomir vor trebui sa presteze si cate 100 de zile de munca neremunerata in folosul comunitatii.Sentinta Tribunalului Bucuresti nu este insa definitiva.

Dupa trei amanari succesive, judecatorul de la Tribunalul Bucuresti care a avut pe mana dosarul Dumitru Dragomir- Mircea Sandu a anuntat ca va da luni publicitatii sentinta in cazul dezafilierii Universitatii Craiova. Cei doi fosti sefi ai FRF si LPF au fost acuzati de abuz in serviciu si sustragere de sub sechestru, deoarece decizia de a dezafilia echipa de fotbal a dus la pierderea a aproape 40 de jucatori ai echipei, care la acel moment erau pusi sub sechestru pentru plata unei datorii la Fisc. Prejudiciul era estimat la vremea respectiva la peste 15 milioane de lei.

La ultimul termen al acestui proces, procurorul de sedinta a cerut judecatorilor ca Mircea Sandu si Dumitru Dragomir sa fie condamnati la pedeapsa maxima pentru infractiunile comise si aplicarea unui spor de pedeapsa, astfel incat cei doi risca chiar si mai mult de 10 ani de detentie. Reprezentantul DNA a solicitat si ca Federatia Romana de Fotbal sa fie sanctionata cu amenda penala. Sentinta Tribunalului Bucuresti poate fi contestata.

La acel moment, Universitatea Craiova era patronata de omul de afaceri Adrian Mititelu. Acesta era pe atunci in conflict cu un fost antrenor al echipei, Victor Piturca. Dupa acest conflict, Comitetul Executiv al FRF a decis excluderea “Stiintei” din randul echipelor profesioniste, mai ales ca Mititelu declansase o serie de proceduri judiciare impotriva sefilor fotbalului romanesc. Caurmare, la solicitarea lui Sandu si Dragomir, Universitatea Craiova a fost exclusa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO