Klaus Iohannis si-a sustinut sotia la Semimaratonul Sibiului: "Am venit pe bicicleta si plec pe bicicleta"

×
Codul embed a fost copiat

Presedintele Klaus Iohannis a ajuns sambata la Sibiu pentru a o sustine pe sotia sa Carmen, participanta la Semimaratonul Sibiului, relateaza Agerpres.

Presedintele Klaus Iohannis si sotia sa, Carmen, au transmis sambata un mesaj de sustinere a sportului si sanatatii, indemnand toti romanii sa faca miscare si, daca pot, sa sprijine orice cauza care inseamna ajutorarea oamenilor bolnavi.

Klaus Iohannis si-a incurajat sotia, dar si pe ceilalti 2.600 de participanti ai Semimaratonului Sibiu, de sambata, desi nu a alergat, el a circulat doar cu bicicleta. Cu acest prilej, presedintele Romaniei a recunoscut ca merge mult mai putin cu bicicleta de cand si-a preluat mandatul, insa, a precizat ca nu a renuntat la ciclism si tenis.

"Am venit, in primul rand, ca sa sustin echipa in care alearga sotia mea, Carmen, dar am venit sa sustin competitia, evident. Aceasta este deja una care are traditie in Sibiu. Este pentru un scop bun. Si ii incurajez. (...) Sustin si merg cu bicicleta. Eu sunt un sustinator puternic al alergatorilor. Eu am venit ca simplu spectator si sustinator pentru competitie si, evident, pentru echipa sotiei mele. Am venit pe bicicleta si plec pe bicicleta", a spus Klaus Iohannis.

Intrebat daca mai are timp sa mearga cu bicicleta, el a raspuns: "Foarte putin. E bine si asa, decat deloc." Presedintele Romaniei considera ca toate competitiile sportive care au si scop caritabil sunt "foarte bune".

Citește și
sedinta CSAT Iohannis
Scandalul Hexi Pharma ajunge vineri pe masa CSAT. Iohannis si Ciolos nu cred ca problema se poate rezolva acolo
Hanul cu Tei se vinde cu 1,6 milioane€. Clădirea, cumpărată de Ilie Dumitrescu în 2004

"Daca ar fi prea multe, nu stiu daca ar avea alergatori, dar asa cum este asta, mi se pare un lucru excelent si m-am bucurat ca la editia din acest an s-au inscris foarte multi participanti, inseamna ca a prins la public si este un lucru important. Foarte, foarte important sa incurajam oamenii sa faca miscare", a spus Klaus Iohannis.

La final, presedintele a declarat ca toti participantii la Semimaratonul Sibiului sunt castigatori.

Intrebat de corespondentul AGERPRES daca spera intr-o insanatosire a sistemului de sanatate din Romania, Klaus Iohannis a raspuns: "Da. De asta alergam, pentru sanatate".

Carmen Iohannis si alte sute de sibieni au alergat sambata pentru copiii prematuri din Sibiu, cei internati la Sectia de Neonatologie a celui mai mare spital public din oras, unde e nevoie de un nou aparat de respiratie. Klaus Iohannis a sustinut-o pe sotia sa si financiar, donand bani pentru acest proiect. Presedintele le-a raspuns jurnalistilor curiosi daca i-a dat bani sotiei sa doneze pentru copiii prematuri, astfel: "Eu sustin intotdeauna si cu toate."

"E evident faptul ca acest semimaraton este pentru a strange fonduri pentru un proiect bun. Din cate stiu eu, pentru Neonatologie. Ii da un plus de atractivitate, cel putin pentru mine, sper ca si pentru sibieni", a mai declarat Klaus Iohannis.

Prezent in cel mai mare muzeu in aer liber din Romania, Muzeul ASTRA din Padurea Dumbrava, Klaus Iohannis i-a facut fotografii sotiei, a incurajat-o si si-a facut fotografii si cu alti participanti, chiar si cu jurnalistii prezenti la eveniment.

Dupa ce a alergat peste 5 kilometri prin Padurea Dumbrava, stafeta, cu alti doi elevi ai sai, Carmen Iohannis i-a indemnat pe toti cei care nu fac sport, sa o faca, cu atat mai mult sa doneze cauze nobile, cum este si sanatatea.

"Am avut emotii ca sa nu dezamagesc. Dar imi face mare placere, ma simt bine, cu atat mai mult ca azi am alergat pentru o cauza deosebita, pentru Spitalul de Neonatologie din Sibiu, pentru bebelusii nostri care speram sa aiba o viata normala si pentru zambetele lor si imbratisarile si mangaierile lor, facem orice", a declarat Carmen Iohannis, la finalul cursei.

Sotia presedintelui a recunoscut ca e pentru prima data cand participa la un maraton si pentru acesta s-a antrenat peste doua luni.

"M-am antrenat doua luni jumatate si sper sa fie tot mai bine. Nu as vrea sa renunt, daca ajuta Domnul si ma simt bine in continuare. Va invit pe toti sa participati, fie la alergat, fie la tenis sau orice sport care va face placere, pentru ca este spre sanatatea si binele nostru al tuturor", a subliniat Carmen Iohannis.

La final, Carmen Iohannis s-a fotografiat cu echipa ei, alaturi de elevii sai din Colegiul "Gheorghe Lazar", unde preda limba engleza. Anton si Cristina sunt cei doi elevi sibieni care au alergat alaturi de sotia presedintelui, pentru proiectul "Dam startul in viata", dedicat copiilor prematuri. Insa alaturi de profesoara lor, Carmen Iohannis, au fost prezenti sambata ca si alergatori, sustinatori si voluntari, toti cei 31 de elevi din clasa.

Carmen Iohannis a fost sustinuta si de doi fini, Marius Vecerdea, proprietarul clubului privat de tenis unde se antreneaza si presedintele si dr. Corina Porr, medic alergolog in spitalul in care functioneaza Sectia de Neonatologie sprijinita masiv de sibieni.

Contactata de corespondentul AGERPRES, medicul Livia Ognean, care a pus bazele Asociatiei BabyCare si astfel a reusit sa ajute Sectia de Neonatologie, alergand si sambata la Semimaraton, a declarat: "Maratonul de anul acesta a fost extraordinar, 645 de alergatori, copii si adulti, aproape 1.000 de sustinatori. Suntem recunoscatori tuturor pentru sprijin si incredere. Promitem sa nu dezamagim. Mii de multumiri tuturor, ca de obicei, am demonstrat ca ne iubim copiii si ca impreuna facem multe lucruri bune."

Semimaratonul Sibiu este considerat cel mai important eveniment caritabil de acest gen din judet si unul din cele mai importante din Romania. In acest an s-au inscris 2.600 de oameni la Semimaraton. Din donatiile de pana acum s-au strans aproape 300.000 de lei, potrivit organizatorilor.

 


Sursa foto: www.tribuna.ro


 

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
Reguli noi dupa scandalul dezinfectantilor. Deciziile anuntate de Iohannis dupa sedinta CSAT
Reguli noi dupa scandalul dezinfectantilor. Deciziile anuntate de Iohannis dupa sedinta CSAT

Sedinta Consiliului Suprem de Aparare a tarii, in care s-au discutat despre situatia actuala a sistemului de sanatate, a avut loc vineri, la Palatul Cotroceni.

Scandalul Hexi Pharma ajunge vineri pe masa CSAT. Iohannis si Ciolos nu cred ca problema se poate rezolva acolo
Scandalul Hexi Pharma ajunge vineri pe masa CSAT. Iohannis si Ciolos nu cred ca problema se poate rezolva acolo

O sedinta a CSAT, condusa de presedintele Klaus Iohannis, va avea loc vineri, la Palatul Cotroceni, printre subiectele de pe ordinea de zi aflandu-se situatia actuala a sistemului de sanatate publica.

Recomandări
Opoziția austriacă, despre Schengen: Poziția guvernului austriac faţă de extinderea Schengen este ruşinoasă
Opoziția austriacă, despre Schengen: Poziția guvernului austriac faţă de extinderea Schengen este ruşinoasă

Opoziţia guvernului Austriei faţă de extinderea spaţiului Schengen prin includerea României şi a Bulgariei este ruşinoasă, incorectă şi ineficientă, a declarat Walter Baier, cap de listă al Partidului Stângii Europene. 

Putin, despre alegerile din Rusia: „O campanie electorală civilizată și în deplină concordanță cu legile”
Putin, despre alegerile din Rusia: „O campanie electorală civilizată și în deplină concordanță cu legile”

Vladimir Putin și-a sărbătorit luni seară victoria electorală în Piața Roșie, înțesată de ruși. Liderul de la Kremlin a marcat cu o baie de mulțime și împlinirea a zece ani de la anexarea ilegală a Crimeei.

Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri
Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri

Peste 1.900 de primării ar fi putut să ia bani europeni prin PNRR pentru înființarea așa-numitelor centre de colectare cu aport voluntar.