Grav accident de circulatie. Autobuz cazut de pe o pasarela. Prefectul de Arges: 38 de raniti

×
Codul embed a fost copiat

Un autobuz in care se aflau 38 de persoane a cazut de pe o pasarela, joi dupa-amiaza, pe DN 73 D, in judetul Arges.


UPDATE 20:25 Autobuzul implicat in accidentul de la Mioveni, din judetul Arges, a fost ridicat de la locul accidentului si transportat pe o platforma, urmand a fi expertizat tehnic, politistii stabilind ca soferul masinii nu era sub influenta bauturilor alcoolice, acesta nefiind ranit.

UPDATE 19:15 Trei dintre persoanele ranite dupa ce un microbuz a cazut de pe o pasarela in judetul Arges sunt in drum spre Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, iar 28 au ramas la Spitalul Judetean din Pitesti, a declarat joi, pentru Mediafax, coordonatorul SMURD Bucuresti, dr. Bogdan Oprita.

"Doua elicoptere, cu unul si respectiv patru raniti in stare grava, vor ajunge in cel mult o ora pe Stadionul Dinamo din Capitala.De acolo, ranitii vor fi dusi la Spitalul de Urgenta Floreasca", a mai spus dr. Oprita.

Citește și
Ambulanta, SMURD, victime, raniti
Accident cumplit in Cluj: 6 persoane grav ranite.Martorii au trecut prin foc ca sa salveze o victima
Puterea clanului Corduneanu. Liderul decedat al grupării a fost anchetat pentru trafic de droguri, cămătărie, trafic de persoane și acte de violență, dar condamnat doar pentru „spionarea soției”

Una dintre persoanele ranite in accidentul petrecut joi dupa-amiaza este in stare foarte grava.

UPDATE 18:20 Un al doilea elicopter al Inspectoratului General de Aviatie al Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) a decolat din Bucuresti, pentru a prelua victime ale accidentului rutier produs joi in Arges, in apropiere de Mioveni, si pentru a le aduce la unitati medicale din Capitala. Primul elicopter trimis de MAI a decolat din Bucuresti, in acelasi scop, in jurul orei 16.00, potrivit MAI.

La fata au fost trimise mai multe echipaje ale ISU, Ambulantei si un elicopter SMURD in conditiile in care există mai multi raniti.

Accidentul s-a petrecut, joi dupa-amaiza, in zona Garii Ciumesti, din apropiere de Mioveni, judetul Arges, transmite corespondentul Mediafax.

Subsecretarul de stat Raed Arafat a declarat ca la fata locului a fost trimis un elicopter al SMURD, iar alte doua aparate de zbor sunt pregatite sa plece spre locul accidentului daca se va solicita acest lucru.

La fata locului sunt 11 ambulante si echipaje ale Inspectoratului Judetean de Urgenta.

Prefectul de Arges: 38 de raniti in urma accidentului

Prefectul judetului Arges, Ciprian Berevoianu, a declarat ca ultimul bilant al victimelor accidentului rutier de pe DN 73 D indica 32 de persoane ranite, patru dintre acestea fiind transportate la spitalul din Mioveni, iar 28 la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Arges.

Potrivit prefectului, una dintre persoanele ranite in accidentul petrecut, joi dupa-amiaza, in judet, dupa ce un autobuz a cazut de pe o pasarela, este in stare foarte grava.

Marius Pascu, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Arges, a declarat, la randul sau, ca la SJU din Pitesti au ajuns 28 de victime, dintre care 14 - 15 cu "leziuni mai importante", insemnand policontuzii, plagi si fracturi ale membrelor, dar care nu le pun viata in pericol.

Potrivit aceleiasi surse, patru - cinci dintre victime au politraumatisme, si anume leziuni craniene, toracice sau ale membrelor asociate.

"Cu siguranta patru persoane vor fi internate. Una dintre acestea este la sectia neurochirurgicala, pentru evaluare computerizata. De asemenea, suntem pregatiti, impreuna cu cei de la SMURD, daca va fi nevoie, sa luam decizia transferarii a unor persoane la spitale din Bucuresti", a mai spus Marius Pascu.

Initial, acesta declarase ca la SJU au ajuns 20 de persoane ranite si ca opt dintre acestea au leziuni, fara risc vital, ca o alta victima este cu "constienta alterata", acest lucru insemnand "implicare neurochirurgicala", iar un alt ranit are poltraumatisme craniene, toracice si ale membrelor.

Autobuzul in care se aflau 38 de persoane facea curse intre Purcareni - Micesti si Pitesti.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane a informat ca traficul rutier este oprit pe DN 73D Pitesti-Mioveni, in localitatea Mioveni, din judetul Arges, din cauza accidentului de circulatie in care a fost implicat un autobuz de transport persoane.

Potrivit Infotrafic, deocamdata nu se cunoaste cauza producerii evenimentului, la fata locului fiind echipaje de Politie si ambulante.

Traficul rutier este deviat pe strada I.C. Bratianu din Mioveni. Primele informatii ale politistilor conduc spre ipoteza ca autovehiculul ar fi cazut de pe pasarela din cauza unei defectiuni tehnice.

Firma transport: Autovehiculul rasturnat are 37 de locuri. Accidentul s-a produs din cauza starii drumului

Autovehiculul rastunat in Arges este un autobuz cu o capacitate de 37 de locuri, in care se aflau 38 de persoane, iar accidnetul s-a produs din cauza unei defectiuni la levierul de directie, provocata de starea drumului, a declarat reprezentantul firmei de transport careia ii apartine masina.

Marin Manole, reprezentant al Manolo Auto Zob, firma de transport careia ii apartine masina, a declarat ca autovehiculul rasturnat este un autobuz cu o capacitate de 37 de locuri, desi primele informatii furnizate de Politie si de ISU aratau ca este vorba despre un microbuz.

El a precizat ca soferul se afla la prima cursa joi, in momentul producerii accidentului, traseul pe care trebuia sa-l parcurga avand o lungime de 12 kilometri.

"Plecase de la autobaza cu jumatate de ora inaintea accidentului si era singura cursa pe care o facea astazi. Pana la locul accidentului a parcurs cinci-sapte kilometri", a spus Manole.

Potrivit acestuia, accidentul a avut loc dupa ce levierul de directie a iesit din locas: "Levierul de directie a iesit din nuca din cauza starii drumului cu gropi si denivelari".

El a mai spus ca pentru acest traseu exista licenta de transport din 2009, iar autobuzul implicat in accident avea revizia periodica facuta, aceasta fiind valabila pana in 2012.

Manole a precizat ca autobuzul respectiv fusese verificat cu o luna in urma.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Grav accident rutier la iesirea din Capitala. O fata de 11 ani a ajuns la spital in coma
Grav accident rutier la iesirea din Capitala. O fata de 11 ani a ajuns la spital in coma

Grav accident rutier, marti seara, pe DN1, la iesirea din Capitala. O fetita de 11 ani a ajuns in coma la spital, iar prietena ei de 17 ani se afla si ea in grija medicilor, dupa ce au fost lovite de o masina.

Accident cumplit in Cluj: 6 persoane grav ranite.Martorii au trecut prin foc ca sa salveze o victima
Accident cumplit in Cluj: 6 persoane grav ranite.Martorii au trecut prin foc ca sa salveze o victima

Scene ingrozitoare pe DN1, la intrarea in Cluj. Sase persoane, intre care o fetita de 12 ani, au ajuns in stare grava la spital dupa ce masinile in care se aflau au fost implicate intr-un accident cumplit.

O fata de 18 ani, cu HEMORAGIE INTERNA, trimisa acasa de un doctor:
O fata de 18 ani, cu HEMORAGIE INTERNA, trimisa acasa de un doctor: "Ai doar cateva zgarieturi"

Caz revoltator, inregistrat la Spitalul Judetean din Sibiu. O tanara de 18 ani a fost in pericol de moarte, dupa ce a fost tratata cu superficialitate si nepasare de un doctor care a jurat sa salveze vietile oamenilor.

Recomandări
Un stat NATO vrea să ia sisteme de apărare antirachetă pentru Ucraina din țări care nu sunt pregătite să le ofere direct
Un stat NATO vrea să ia sisteme de apărare antirachetă pentru Ucraina din țări care nu sunt pregătite să le ofere direct

Unul dintre principalii aliați europeni ai Ucrainei a declarat că ar putea cumpăra sisteme de apărare antiaeriană Patriot, fabricate în SUA, din alte țări pentru a le trimite în Ucraina.

 

Scandal cu iz electoral. Un candidat la o primărie din Sibiu a fost bătut cu biciul de fratele edilului | VIDEO
Scandal cu iz electoral. Un candidat la o primărie din Sibiu a fost bătut cu biciul de fratele edilului | VIDEO

Scandal uriaș în localitatea Brădeni din juțelul Sibiu, după ce Dan Braga, candidatul PSD la primărie, a filmat în curțile familiei actualului edil, fără să-i ceară acordul acestuia.

România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje de venit între săraci și bogați
România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje de venit între săraci și bogați

România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat.