"E cel mai trist Craciun al nostru." Drama romanilor din Suedia carora statul le-a luat copiii

×
Codul embed a fost copiat

Dupa o luna si jumatate de ancheta, autoritatile suedeze spun ca nu au suficiente dovezi ca doi soti romani stabiliti de 5 ani in Suedia si-au batut copiii.

 

Politia si protectia copilului i-au luat pe cei trei baieti din familie, dupa ce unul dintre ei, gelos pe fratele mai mic, a mintit la scoala ca ii bat parintii. Desi au recunoscut ca nu au probe la dosar, investigatorii au refuzat pentru moment sa-i lase pe copii inapoi acasa langa mama si tatal lor.

Sunt aproape doua luni de cand Serviciile Sociale i-au ridicat pe cei mici, dupa ce baiatul mijlociu s-a plans la scoala ca este lovit de parinti. Acum o saptamana, politistii au recunoscut ca acuzatia nu se sustine.

"Am fost ridicati de politie la ora 8 si 20, din casa noastra unde locuim aici in Suedia. Am fost interogati in cazul cu copiii nostri, anchetatoarea de la caz spunand ca sunt liber, ca nu au cu ce sa ma retina.", a declarat Corneliu Patrulescu, tatal copiilor.

Citește și
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

De fapt, singurul motiv pentru scoaterea copiilor din familie ramane marturia baiatului de 7 ani. Mama spune ca baiatul a spus o minciuna, suparat ca, dupa nasterea fratelui mai mic, a pierdut o parte din atentia parintilor.

"S-a dus la vecina mea si a spus ca tatal a murit. Vecina a spus, David, cum poti sa zici asa ceva? Si el in continuare sustinea lucrul asta. Eu cred ca toate lucrurile astea le-a facut din gelozie, pentru ca era "baiatul mamei" cand a venit al treilea copilas.", a declarat mama copiilor.

Statul poate sa ii ia pe copii de langa parinti pe termen nelimitat, pentru binele lor- dovada ca nici acum nu sunt lasati sa se intoarca in familie.

"Nu am impodobit bradul, e cel mai trist Craciun al nostru. O vom face cand copiii se vor intoarce acasa.", spune tatal copiilor.

Scandalul romanilor lasati fara copii a izbucnit si in presa suedeza, care vorbeste de ceva timp despre abuzuri ale serviciului de protectia copilului.

"In aceasta seara vom auzi marturiile unor copii care povestesc despre abuzul pe care l-au suferit in centrul de protectie Oasen. Copii care au locuit aici in perioade diferite si care nu s-au cunoscut niciodata."

Asa incepe un documentar in care mai multi jurnalisti suedezi investigheaza ce se afla in spatele portilor unui centru in care sunt dusi copiii luati de langa parintii suspectati ca ii abuzeaza. Intr-un asemenea loc se afla si acum cei trei baieti ai familiei Patrulescu."

Joi, asistentii sociali au decis sa le permita sotilor Parvulescu sa-si vada copiii si sa stea de vorba cu ei prin Skype, pe 30 decembrie.

Articol recomandat de sport.ro
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Citește și...
O familie de romani reclama statul suedez.
O familie de romani reclama statul suedez. "Ne-au luat copiii din casa, nu stim nimic de ei"

''Ne-au luat copiii din casa in timp ce se uitau la desene animate si de mai bine de o luna nu stim nimic de ei''. Este strigatul unor romani stabiliti de cativa ani in Suedia.

Recomandări
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit, joi seară, pe un câmp, la câțiva kilometri de oraș.

Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este înscripționat pe ele | FOTO
Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este înscripționat pe ele | FOTO

Au apărut primele imagini cu rămășițele dronei militare care s-a prăbușit în Brăila, în Insula Mare.  

A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO
A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO

A fost inaugurat terminalul T4 al Aeroportului Iaşi, vineri, cel mai modern din România.