Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Adevaratul "Print si Cersetor". Omul care a avut 3,7 MILIARDE de lire sterline este acum sarac

Sean Quinn

Era cunoscut sub numele de "Atotputernicul Quinn", fiind unul dintre oamenii de afaceri care a acumulat o avere deosebit de mare in timpuri economice infloritoare. Pe 11 noiembrie 2011 insa, Sean Quinn a exemplificat colapsul Tigrului Celtic.

El s-a autodeclarat falimentar, dupa ce a acumulat datorii de 2,5 miliarde de lire sterline. Astfel, se pare ca ghinionul domnului Quinn a batut norocul de care se bucura pana atunci familia sa - castigat prin asigurari de viata si din industria extractiva - ajutat la fel de mult de profitabila banca Anglo-Irlandeza, inainte de a se prabusi.

Sean Quinn, care s-a nascut in Irlanda de Nord, a dus cererea de intrare in faliment - unul dintre cele mai mari crah-uri financiare din Marea Britanie - in Belfast.

EI SUNT ITALIENII care spun ca "romanii sunt niste infractori care vin din Tigania".

"Cu mare parere de rau si regret va anunt ca am depus cerere voluntara de intrare in faliment la Curtea Suprema din Belfast, astazi." a afirmat omul de afaceri intr-un comunicat de presa, citat de The Daily Mail.

Sean Quinn, in varsta de 64 de ani, a inceput sa munceasca initial la ferma parintilor sai din Irlanda de Nord, dupa ce a abandonat scoala la varsta de 14 ani. A imprumutat 100 de lire sterline pentru a incepe sa extraga piatra de pe terenul tatalui sau, acesta fiind primul pas catre construirea unui adevarat imperiu financiar international. 

A achizitionat Cement Roadstone Holdings, dupa care si-a indreptat atentia spre afacerile cu sticla, plastic si - ceea ce a devenit ulterior vaca de muls a imperiului sau - asigurarile de viata Quinn Insurance. La acest nivel, Quinn Group avea peste 5.500 de angajati, de ambele parti ale granitelor Irlandei, precum si numeroase proprietati in Rusia si Ucraina. Organizatia sa, detinuta impreuna cu sotia si cei 5 copii, a fost considerata cea mai profitabila companie privata din Irlanda.

In 2008, cand Irlanda se afla in plin boom economic, publicatia Sunday Times l-a numit pe Sean Quinn ca fiind "cel mai bogat om al tarii", cu o avere estimata la aproximativ 3,7 miliarde de lire sterline. De asemenea, alte estimari ale media l-au urcat pe afacerist in pozitia 164, in clasamentul celor mai bogati oameni din lume.

"Draga mea, iti spun ceva dar vreau sa ramana intre noi doi. Sigur ca da". Cat tin femeile un secret

In 2010, Quinn Insurance a fost plasata sub supraveghere, dupa ce autoritatile au constatat ca firma nu este solvabila. Apoi, investitiile dezastruoase in Banca Anglo Irlandeza - efectuate cu putin timp inainte sa se prabuseasca din cauza caderii pietei imobiliare - a costat Quinn Group peste 1 miliard de euro. Banca a sustinut ca Sean Quinn si familia sa era datoare cu aproape 2,9 miliarde de euro.

 

Sursa: Daily Mail, Data publicarii: 12 Noiembrie 2011
Citeste mai multe despre: Irlanda, faliment, Sean Quinn, Quinn Group,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed