Naomi Campbell, amintire despre un copil bolnav de SIDA, vizitat la București acum 20 de ani

×
Codul embed a fost copiat

Noua ediţie a faimosului calendar Pirelli a fost lansată vineri la New York şi este una absolut spectaculoasă. Fotografiile readuc la viaţa povestea plină de culoare din basmul "Alice în Tara Minunilor".

Printre protagonişti se numără celebrităţi precum P. Diddy, Whoopi Goldberg şi Naomi Campbell. Într-un interviu acordat colegei mele, Andreei Esca, Naomi spune că îşi aminteşte perfect vizita în scopuri caritabile, pe care a făcut-o în România acum aproape 20 de ani. A fost impresionată atunci de povestea lui Ionuţ, un băieţel bolnav de SIDA.

Frumoasa Naomi Campbell, una dintre celebrităţile fotografiate pentru această ediţie "all black" a calendarului, îşi aminteşte în detaliu vizita de caritate pe care a făcut-o în România, în 1998. Vedeta a fost extrem de impresionată de soarta copiilor bolnavi de SIDA, pe care i-a întâlnit la un spital din Bucureşti.

Naomi Campbell: Am amintiri frumoase despre un băiețel pe nume Ionuț, pe care l-am întâlnit într-un cămin unde erau copii infectați cu virusul HIV. L-am întâlnit pe micul Ionuț, deși era foarte bolnav m-a ținut de mână tot timpul cât am fost acolo. Peste un an, am cunoscut un dentist care îl știa pe Ionuț și l-am întrebat ce cadou ar vrea Ionuț să-i trimit și a zis că-și dorește un Lego. I-am trimis Lego-ul, însă a murit o lună mai târziu. Era un copil minunat, avea vreo 11 ani. Mi-a rămas în minte.
Andreea Esca: Care e basmul tău din viaţa reală?
Naomi Campbell: Trăiesc într-un basm în fiecare zi. Așa e viața mea, am o viață foarte binecuvântată, foarte colorată.

Naomi Campbell a mai apărut în ediţiile din 1987, 1995 şi 2005 ale calendarului celebrului producător de anvelope.

Citește și
Naomi Campbell
Naomi Campbell, coplesita de emotie intr-o tabara de refugiati din Iordania. "Am vazut oameni demni"
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

"Povestea lui Alice a fost spusă de atâtea ori, am vrut să mă întorc la lucrurile care i-au stimulat imaginaţia scriitorului Lewis Carroll şi să spun povestea din nou, de la bun început. Mi-am dorit să găsesc un unghi diferit şi original", spune fotograful.

Şi l-a găsit, imaginând o variantă a poveştii spusă numai de personaje de culoare, în care chiar şi Iepurele alb devine negru.

Pe lângă Naomi Campbell, în "distribuţia" poveştii găsim alte 17 vedete, printre care Whoopi Goldberg, P Diddy, Lupita Nyongo, Ru Paul şi actorul nominalizat la Oscar, Djimon Hounsou.

Djimon Hounsou, actor: "Mesajul acestui calendar este că oricine trebuie să aibă acces la basme, fără discriminare."

În rolul lui Alice este Duckie Thot, un fotomodel australian de origine sudaneză. Stilistul acestei ediţii a calendarului este Edward Enninful, recent devenit primul bărbat şi prima persoană de culoare în funcţia de redactor şef al revistei Vogue - ediţia britanică.

"Aventura lui Alice rezonează cu lumea în care trăim, obstacolele pe care trebuie să le depăşim şi ideea de a aprecia lucrurile care ne fac diferiţi", crede el.

Iar scenografa Shona Heath s-a asigurat că fiecare detaliu corespunde acestei viziuni, aşa că a pictat trandafirii roşii ai reginei în negru lucios.

Aceasta este a 45-a ediţie a calendarului, devenit, de-a lungul timpului, un album artistic de valoare. Este tipărit într-un tiraj limitat şi oferit în dar clienţilor companiei, politicienilor şi celebrităţilor.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Prezentare de modă cu totul specială, pe Champs Elysee. Jane Fonda şi Hellen Mirren, pe podium
Prezentare de modă cu totul specială, pe Champs Elysee. Jane Fonda şi Hellen Mirren, pe podium

Supermodelul Naomi Campbell, spectatoare în primul rând. Jane Fonda şi Hellen Mirren, pe podiumul de defilare.

Naomi Campbell, coplesita de emotie intr-o tabara de refugiati din Iordania.
Naomi Campbell, coplesita de emotie intr-o tabara de refugiati din Iordania. "Am vazut oameni demni"

Frumoasa Naomi Campbell este sensibila la soarta refugiatilor sirieni. Vedeta a fost coplesita de emotie cand a ajuns la familiile gazduite intr-o tabara din Iordania.

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.