Oprescu: 120 de cladiri din Capitala vor cadea la cea mai mica zguduitura

×
Codul embed a fost copiat

Edilul capitalei a fost sincer. Daca se continua in ritmul actual, cladirile din Bucuresti vor fi consolidate..in vreo 30 de ani.

 

Sinteza discutiei cu  primarul general Sorin Oprescu

Consolidarea seismica a cladirilor:

-  "354 de cladiri din Bucuresti au fost expertizate seismic de doua ori pana acum. Dintre acestea, 120 sunt in grad zero, adica trebuie neaparat consolidate, pentru ca vor cadea la cea mai mica zguduitura. Noi am terminat doua cladiri si vom incepe anul acesta alte 10 cladiri. In felul acesta nu vom termina decat in 30-40 de ani.."

Citește și
Gropi
Ordin de la Oprescu: gropile din Capitala, astupate in al 12-lea ceas
Clotilde Armand, reacție ironică după meciul România – Ucraina. Mesajul postat de primarul sectorului 1

 - "Este ordine urbanistica? Raspunsul meu este ca "nu". Din nefericire nici eu nu pot sa le fac peste noapte pe toate. Nu stiu cum Dumnezeu o sa se comporte cladirile astea inalte."

- "Exista un plan. Rau-voitorii or sa spuna "timid dom'le", dar nu poti nici sa instaurezi o isterie generala."

- "Este foarte bine ce propune profesorul Gheorghe Marmureanu, prin respectarea unei harti seismice a orasului, in momentul cand se construieste un imobil."

- "Scolile au fost pe primul plan. Sunt 101 scoli, din acestea 11 vor intra in licitatie acum. Anul viitor incheiem capitolul scoli consolidate."

- "Primaria capitalei e zdruncinata rau, sarim ca mingiile de tenis cand trece troleibuzul. Ne mutam temporar pe cheiul Dambovitei, astfel incat dupa 2-3 ani sa venim la loc, pentru ca acolo e locul primariei iar lumea s-a obisnuit cu ea."

- "Discutam ieri si cu primarii de sectoare, sa incercam ca activitatea asta pregatitoare ..sa o lasam la nivelul sectoarelor, pentru ca ei cunosc mai bine decat Primaria Generala problemele locatarilor. Nu e in regula, dar n-avem ce face. Eu as vrea sa-i pot sa-i mut ( pe cei care locuiesc in imobile din clasa 1 de risc seismic). Poate ca sunt cladiri care nu mai merita consolidate. Asa ca mai bine o darami si construiesti alta noua."

Bugetul Primariei Capitalei:

- "Noi am compensat pretul gigacaloriei si e un efort financiar important, iar daca vor scumpi preturile nu vom mai face fata. Si atunci, pentru acesti oameni, am zis sa mai scadem din aceasta subventie, sa subventionam undeva la 168-170, iar pe perioada de vara, unde apa calda nu mai e atat de importanta sa nu o mai subventionam o perioada...si sa marim veniturile, ca sa facem investitii."

Spatii verzi, asfaltare, caini fara stapan, proiecte:

- "Apar unii care spun domne mi s-a retrocedat acum 5 ani de zile pepiniera. Pai vreau sa tai. Ce sa tai? Spatiul verde"

- "Am compensat pe orice fasie am gasit de verde (latirea bulevardelor si defrisarea copacilor). M-au luat astia peste picior: "vrea Oprescu sa inverzeasca acoperisurile". Da, ambitia mea e cu verdele-n sus. Orice s-ar face totul e carcotabil, dom'le".

- "Am zis sa incepem in perioada asta curatenia Bucurestiului. Au inceput: "dar cat costa samponul? Pai pe criza asta..?" Da cu ce ma-sa vor sa spalam? S-au plans ca Oprescu vrea sa-i oblige pe agentii economici sa spele carosabilul. Si ce-i cu asta?"

- "E asa cum am promis (cu stadionul national). La sfarsitul anului ii invit sa dam un sut in minge. Vreau un management performant. Stiti cat ma costa lumina? Numai 90 de minute ma costa cat iluminatul public pe o luna de zile in cartierul Pantelimon. Asta si vreau, o resursa financiara pentru capitala, ca daca stai cu mana intinsa la Stat..iti da de n-ai aer!".

- "Incepe reabilitarea, au inceput sa toarne covoarele asfaltice".

- "In acest moment patinoarul este pierdut, la Federatia de Hochei, baietii astia nu au bani sa-l intretina".

- "Pe Aviatorilor, pe Berzei exista amenajari ale metroului pe care le pot folosi pentru parcari subterane. Numai sa-mi dea de la Ministerul Transporturilor..Cred ca o sa fie niste momente dificile pentru cei de deasupra, cand sa vor construi noile tronsoane"

- "O sa trebuiasca sa opresc circulatia pe 1 Mai vreo patru zile (pentru constructia podului). Trebuie sa terminam lucrarea, pentru ca e importanta pentru Bucuresti, inchide inelul median."

- "Problema cainilor de la bloc. Asta ne e neamul, ne aprindem repede, suntem latini. Ei au fost la mijloc, baietii de la Control, au vazut ca au o mie de cereri legate de catei care fac mizerie in blocuri. Ce puteau sa faca, au scris niste prevederi. Nu asta-i problema, le-am si spus. Incerc de un an de zile sa introduc niste reguli, ca sa pot sa fac licitatii internationale pentru salubritatea orasului, sa nu mai aud dupa aia ca "Oprescu ia zapada cu lopata". Da cu ce vrei domle sa o iau, cu farasul? Nu m-au cumparat dom'le nici operatorii de curatenie, nici cei cu asfaltarea."

- "Aqua Park e un parteneriat public-privat. Am verificat si eu, sunt zvonuri ca n-au bani...aiurea. Va fi!"

- "Incercam si noi sa dam o forma Bucurestiului. O politie a animalelor care traieasc pe langa noi. Da sa-mi dea voie sa ajung in curtea cetateanului. Ca el are doi caini, se imperecheaza si fac o mie de pui, pe care ii arunca in strada"

- "De cainii vagabonzi de pe strazi nu o sa scapam niciodata. Acum cu curatenia de primavara o sa marim numarul sterilizarilor. O sa-i mutam prin adaposturi."

- "Centrul istoric. Concret, am reziliat contractul. Zilele urmatoare urmeaza consultanta pentru conservare. Mi-au mai ramas noua strazi desfundate. O sa termin anul asta cu toate cele noua strazi care au mai ramas."

- "Autostrada suspendata - stau si eu cu hartiile sub brat si caut investitori. O sa pun hartie din aia acasa pe usa "caut investitori. In orice caz, anul acesta nu trece fara sa o incep".

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Imagini de colecție cu jucătorii României, alături de partenerele lor. Au sărbătorit alături de fotbaliști, în tribune
FOTO Imagini de colecție cu jucătorii României, alături de partenerele lor. Au sărbătorit alături de fotbaliști, în tribune
Citește și...
60.000 de tone de noroi si praf ! Asa traiesc bucurestenii!
60.000 de tone de noroi si praf ! Asa traiesc bucurestenii!

Am scapat de calvarul zapezii, il traim acum pe cel al mizeriei in Capitala. Peste 60.000 de tone de noroi si praf au ramas pe strazi si ne ameninta sanatatea.

Ordin de la Oprescu: gropile din Capitala, astupate in al 12-lea ceas
Ordin de la Oprescu: gropile din Capitala, astupate in al 12-lea ceas

A cam plouat cu observatii, vineri seara, la comandamentul organizat la Primaria Generala a Capitalei. Edilul-sef a venit cu o lista a strazilor unde gropile inca n-au fost astupate.

Sorin Oprescu le cere bucurestenilor sa dea cu matura in fata blocului
Sorin Oprescu le cere bucurestenilor sa dea cu matura in fata blocului

Conflict deschis intre primarul Bucurestiului si unii dintre consilierii municipali. "Doctorul" i-a suparat pe multi cand a cerut ca firmele de salubritate sa iasa mai des pe strazi, la treaba.

Recomandări
Rezultate dezastruoase la testele PISA. România, printre cele mai slabe țări privind gândirea creativă a elevilor
Rezultate dezastruoase la testele PISA. România, printre cele mai slabe țări privind gândirea creativă a elevilor

Elevii români au printre cele mai slabe competențe din Europa în ceea ce privește gândirea creativă. Doar 14% dintre ei au abilități la un nivel ridicat, arată rezultatele PISA pe anul 2022.

EURO 2024. Așa arată fericirea! Victoria României în fața Ucrainei în imagini. Edi Iordănescu a intrat în istorie | FOTO
EURO 2024. Așa arată fericirea! Victoria României în fața Ucrainei în imagini. Edi Iordănescu a intrat în istorie | FOTO

Echipa națională de fotbal a României a debutat, luni, 17 iunie, cu o victorie clară la EURO 2024, 3-0, în fața Ucrainei. Golurile au fost marcate de Stanciu (29'), Răzvan Marin (53') și Drăguș (57').

Valul de căldură se extinde în toată țara. ANM a emis Cod galben și portocaliu de caniculă. HARTĂ
Valul de căldură se extinde în toată țara. ANM a emis Cod galben și portocaliu de caniculă. HARTĂ

Meteorologii au emis, pentru marţi, o atenţionare Cod galben de caniculă şi disconfort termic pentru Banat, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, sudul Crişanei şi sud-vestul Transilvaniei.