Schimbarea încadrării juridice în dosarul Tel Drum. Apropiații lui Dragnea, inculpați

Ultimul update: Luni 11 Decembrie 2017 19:55
Data publicarii: Luni 11 Decembrie 2017 11:58
Categorie: Justitie

Șefii companiei Tel Drum, consideraţi doi dintre apropiații președintelui PSD, Liviu Dragnea, au devenit oficial inculpați în primul dosar al DNA care vizează compania din Alexandria.

 

Petre Pitiș și Florea Neda sunt la un pas de a fi trimişi în judecată, pentru o afacere care ar fi păgubit bugetul Uniunii Europene cu aproape un milion de euro.

Petre Pitiş şi Florea Neda sunt primii şefi ai companiei Tel Drum inculpaţi pentru o posibilă fraudă cu fonduri europene. Pitiş a fost consilier judeţean pe vremea când şef în Teleorman era Liviu Dragnea. A lăsat politică pentru afaceri şi s-a ocupat de administrarea companiei Tel Drum.

Împreună cu Neda, ar fi cumpărat o staţie mobilă de mixturi asfaltice pentru reabilitarea drumurilor judeţene, însă nu direct de la producător, ci prin intermediul unei firme pe care o controlau.

Audierile în dosarul „Tel Drum” continuă. Teodor Niţulescu, fost prefect de Teleorman, la DNA

Achiziţia ar fi fost aranjată în aşa fel încât preţul să fie mărit artifical, mai ales că Tel Drum plătea o mică parte din sumă. Restul banilor veneau de la bugetul Uniunii Europene şi nu trebuiau rambursaţi.

Pitiş şi Neda sunt consideraţi oamenii de încredere ai lui Liviu Dragnea şi, după punerea în mişcare a acţiunii penale, au devent inculpaţi. Niciunul nu vrea să sufle vreo vorbă despre şeful lor.

Cei doi sunt învinuiţi de corupţie şi în dosarul în care preşedintele PSD este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi o fraudă cu fonduri europene de 28 de milioane de euro.

Prima anchetă se apropie însă de final, iar până la sfârşitul anului procurorii ar putea trimite rechizitoriul şi dovezile în instanţă.

În această presupusă afacere de corupţie demascată chiar de oficiul de luptă antifraudă se vorbeşte de un prejudiciu adus bugetului UE de aproape un milion de euro. Și, ca să fie siguri că paguba va fi acoperită, procurorii DNA au pus sub sechestru proprietăţile inculpaţilor, dar şi bunurile companiei din Alexandria.

Schimbarea încadrării juridice în dosar

Procurorii DNA au dispus schimbarea încadrării juridice, în sensul reţinerii formei agravante a infracţiunilor iniţiale, precum şi punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de societatea Tel Drum şi reprezentanţii acesteia.

Este vorba despre dosarul privind fraudarea fondurilor europene, cu un prejudiciu de peste un milion de euro.

Potrivit unui comunicat al DNA, SC Tel Drum SA - persoană juridică, dar şi Petre Pitiş şi Mircea Vişan, reprezentanţi ai societăţii, sunt urmăriţi penal pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave.

În dosar mai sunt cercetaţi Florian Neda, reprezentant al Tel Drum, Florian Ion, reprezentant al WFA Impex SRL, precum şi societatea WFA Impex SRL - persoană juridică, pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave.

Răzvan Murgeanu, audiat în dosarul ”TelDrum”. Întâlnirea secretă avută cu Dragnea, într-o benzinărie

Răzvan Murgeanu, audiat în dosarul ”TelDrum”. Întâlnirea secretă avută cu Dragnea, într-o benzinărie

romania, cedo, embrioni

România, condamnată din nou la CEDO. Trebuie să plătească 12.000 de euro unei familii

Alina Bica a plecat în Costa Rica și s-ar fi înscris în Barou. Avocatul spune că va veni în țară, la procese

Nou termen în dosarul „Bombonica”, în care Dragnea e judecat pentru fapte de corupție

Orban, din nou în instanță, în scandalul Urdăreanu. Probele acuzării, audiate public

Dosarul Colectiv. Piedone şi patronii clubului au scăpat până acum din cauza citaţiilor greşite

Cuplul gay Coman-Hamilton cere dreptul la reședință în România

sigla DNA - FOTO AGERPRES

Procuror DNA, revocat după ce a făcut un accident rutier. Ce au aflat poliţiştii

Mandat de arestare în lipsă pentru Radu Mazăre. Extrădat, chiar dacă Madagascar nu are acord cu România

România, condamnată la CEDO în cazul unui bărbat agresat de poliţişti

Fost rector al unei universități din Iași, condamnat la un an și șase luni de închisoare

Alexandru Mazăre, fratele lui Radu Mazăre, a plecat și el în Madagascar

Proces inedit. Fugarul Radu Mazăre își pune în încurcătură avocații