REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016. PSD are cele mai multe mandate de primar si conduce in consilii. Cifrele din Capitala

urna de vot

REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016. PSD a obtinut cele mai multe mandate de primar - 1.677 - reprezentand 52,63% din total, iar PNL are 1.081 de primari, reprezentand 33,92%, arata rezultatele finale ale alegerilor locale de duminica.
 

REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016. Rezultatele au fost anuntate joi la ora 17.00 de catre Biroul Electoral Central, care a centralizat voturile din toate sectiile de votare, informeaza news.ro.

Pe locul al treilea, la mare distanta, este UDMR, cu 195 de mandate de primar, adica 6,12%, urmata de ALDE, care obtine 64 de mandate de primar, reprezentand 2,00%. De asemenea, 53 de independenti (1,66%) au castigat functii de primar in urma alegerilor locale de duminica.

UNPR se situeaza pe locul al saselea, cu 26 de mandate de primar (0,81%), iar Alianta Electorala PSD+UNPR va avea 19 mandate de primar (0,59%). Partidul Miscarea Populara va avea 18 primarii din tara, reprezentand 0,56%, in timp ce Partidul Civic Maghiar va avea 13 mandate de edil (0,40%). Forumul Democrat al Germanilor din Romania (FDGR) are cinci mandate de primar (0,15%), unul fiind la Sibiu, unde a castigat Astrid Fodor.

Partidul Social Romanesc si Alianta Electorala PSD+ALDE au cate patru mandate de primar, iar PNTCD obtine trei mandate.

Citește și
senat
Primarii condamnati la inchisoare cu suspendare NU isi pierd functiile. Senatul respinge reexaminarea ceruta de Iohannis
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Partidul Puterii Umaniste Social-Liberal, Partidul Romania Unita, Alianta pentru Viitor si Alianta Electorala MPP-EMNP au cate doua mandate. Cate un mandat au: Asociatia Partida Romilor Pro Europa, Comunitatea Rusilor Lipoveni din Romania, Partidul Ialomitenilor, Uniunea Democratica a Slovacilor si Cehilor din Romania, Partidul Ecologist Roman, Partidul M10, Coalitia pentru Baia Mare, Partidul Verde, Alianta Electorala PSD+ALDE pentru Budesti, Alianta Electorala ALDE-PSD pentru Livezile, Alianta Electorala ALDE-PSD pentru Sinmihaiu de Campie, Alianta Electorala ALDE-PSD pentru Romuli, Alianta Electorala Social-Liberala PSD+ALDE Bran si Alianta Social-Liberala PSD+ALDE.

Prezenta la vot a fost de 48, 17%. Dupa numararea voturilor din toate cele 3.186 de sectii de votare, numarul voturilor valabil exprimate pentru functiile de primari este de 8. 525.136.

Rezultate finale BEC pentru consilii judetene: PSD - 37,58%, PNL - 31,93%, ALDE - 6,31%, UDMR – 5,33%

PSD a obtinut 37,58% din voturile pentru consiliile judetene, fiind urmat de PNL, cu 31,93%, ALDE, cu 6,31% si UDMR, cu 5,33%, potrivit rezultatelor partiale de la Biroul Electoral Central, dupa centralizarea voturilor din toate sectiile de votare.

PSD a primit 2.890.344 de voturi valabil exprimate (37,58%), PNL – 2.455.945 de voturi (31,93 %), ALDE - 485.465 (6,31%), UDMR – 410.409 (5,33%) si PMP – 328.504 (4,27%).

Pana joi, la ora 15.00, la BEC au fost centralizate si validate rezultatele voturilor pentru consilii judetene din toate cele 17.364 de sectii in care alegatorii si-au exprimat optiunile pentru CJ.

Aproape 7,7 milioane de voturi pentru consiliile judetene sunt valabil exprimate, prezenta la vot fiind de 49,77%.

Rezultate finale BEC: PSD obtine 33,64% din voturi pentru consiliile locale, PNL - 29,60% si ALDE - 6,52%

PSD castiga alegerile locale cu un scor de 33,64% din voturi pentru consiliile locale, PNL are 29,60%, iar ALDE -a obtinut 6,52% din voturi, potrivit rezultatelor finale date publicitatii joi de Biroul Electoral Central.

Potrivit rezultatelor anuntate de BEC pentru consilii locale, dupa centralizarea voturilor din toate cele 3.186 de sectii de votare, PSD a obtinut 33,64% din voturi, PNL - 29,60%, ALDE - 6,52%, UDMR - 4,66%, iar PMP - 4,30%.

Aceste rezultate includ si situatia voturilor pentru consiliile locale ale celor sase sectoare ale Capitalei.

Prezenta la vot la alegerile locale de duminica a fost de 48,17%. Dupa numararea voturilor din toate cele 3.186 de sectii de votare, numarul voturilor valabil exprimate pentru consiliile locale este de 8.369.531.

Rezultate finale BEC pentru Capitala: Firea - 42,97%, Nicusor Dan - 30,52%

Candidatul PSD-UNPR la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a obtinut 42,97% din voturile valabil exprimate dupa centralizarea proceselor-verbale din toate sectiile de votare, in timp ce candidatul USB, Nicusor Dan, a obtinut 30,52%, candidatul PNL, Catalin Predoiu - 11,18%, iar candidatul PMP, Robert Turcescu - 6,46%.

Aceste rezultate date publicitatii joi de BEC sunt obtinute dupa centralizarea proceselor-verbale din toate cele 1.252 de sectii din Bucuresti.

Pe locul al cincilea se afla candidatul ALDE, Daniel Barbu, cu 3,04%.

De asemenea, pentru CGMB, potrivit rezultatelor partiale, Alianta PSD-UNPR a obtinut 40,42% % din voturi, USB - 25,34%, PNL - 13,07%, PMP - 7,14%, iar ALDE - 6,42%.

Prezenta la vot a fost de 33,22%.

REZULTATE FINALE: PSD+UNPR si ALDE au obtinut majoritatea in Consiliul General al Municipiului Bucuresti

Alianta Electorala PSD+UNPR si ALDE au obtinut 24 de mandate, respectiv 4 mandate, de consilieri in CGMB, a anuntat, joi, Biroul Electoral Central, cele trei partide avand impreuna o majoritate de 28 de mandate din cele 55 din Consiliu.

Biroul Electoral Central a anuntat rezultatele de la alegerile locale din Capitala, dupa numarararea tuturor voturilor exprimate. In viitorului Consiliul Genrral vor fi reprezentate sase formatiuni politice: PSD, USB, PNL, UNPR, PMP si ALDE.

Alianta Electorala PSD+UNPR a obtinut 43,63% din sufragii reprezentand 24 de mandate. USB a intrunit 27,27% din optiuni, echivalentul a 15 mandate de consilier. Liberalii au opt mandat ca urmare a procentului de 14,54% pe care l-au obtinut.

In CGMB vor mai fi reprezentate PMP si ALDE care au avut, acelasi procent, de 7,27%, fiecare dintre ele obtinand patru mandate.

Imediat dupa scrutinul din 5 iunie, PSD, UNPR si ALDE au convenit formeze majoritati in consiliile locale si judetene. La Bucuresti, cele trei formatiuni au impreuna 28 de mandate, obtinand astfel, la limita, majoritatea in Consiliul General.


 

Articol recomandat de sport.ro
Starul din Premier League care le-a lăsat însărcinate pe soție și pe amantă în aceeași perioadă a devenit tată pentru a șasea oară
Starul din Premier League care le-a lăsat însărcinate pe soție și pe amantă în aceeași perioadă a devenit tată pentru a șasea oară
Citește și...
REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016, PRIMARIA GENERALA A MUNICIPIULUI BUCURESTI. Gabriela Firea a castigat cu 42,97%
REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016, PRIMARIA GENERALA A MUNICIPIULUI BUCURESTI. Gabriela Firea a castigat cu 42,97%

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016. Daca ai domiciliul in Bucuresti, acestia sunt candidatii la alegerile locale din 5 iunie 2016.

Primarii condamnati la inchisoare cu suspendare NU isi pierd functiile. Senatul respinge reexaminarea ceruta de Iohannis
Primarii condamnati la inchisoare cu suspendare NU isi pierd functiile. Senatul respinge reexaminarea ceruta de Iohannis

Senatul a respins, miercuri, in plen, cererea de reexaminare a presedintelui Klaus Iohannis a proiectului de modificare a Statutului alesilor locali.

USB vrea acces la buletinele de vot din Sectorul 1 si va solicita din nou renumararea voturilor.
USB vrea acces la buletinele de vot din Sectorul 1 si va solicita din nou renumararea voturilor. "Cerem ceva normal"

''Uniunea Salvati Bucurestiul'' va cere Autoritatii Electorale Permanente sa aiba acces la sacii cu buletinele de vot, centralizate in sectorul 1, unde acest partid a avut-o in cursa pe Clotilde Armand.

Recomandări
FMI: Războiul din Ucraina face ca economia Rusiei să crească anul acesta mai rapid decât toate economiile avansate
FMI: Războiul din Ucraina face ca economia Rusiei să crească anul acesta mai rapid decât toate economiile avansate

Rusia s-a adaptat la ”noua normalitate”, iar trecerea sa la economia de război, pe fondul agresiunii pe care o derulează împotriva Ucraina, a făcut FMI să estimeze că economia sa va crește anul acesta mai rapid decât ale statelor avansate.

Care ar fi cauza exploziei de la blocul din Craiova. O persoană a murit, alte trei au ajuns la spital
Care ar fi cauza exploziei de la blocul din Craiova. O persoană a murit, alte trei au ajuns la spital

Cauza probabilă a exploziei de la blocul din Craiova, în urma căreia o persoană a murit, iar alte trei persoane au ajuns la spital, este o posibilă acumulare de gaze.

Cod galben de vânt puternic în mai multe județe şi Bucureşti. În unele zone noaptea se va forma brumă
Cod galben de vânt puternic în mai multe județe şi Bucureşti. În unele zone noaptea se va forma brumă

Vremea va fi rece în cea mai mare parte a ţării, până sâmbătă dimineaţă, iar în unele zone noaptea se va forma brumă, anunţă meteorologii.