Vremea azi, 8 aprilie. Două zile cu temperaturi ridicate și apoi se răcește brusc

×
Codul embed a fost copiat

Vremea se încălzește vineri. În jumătatea nord-vestică apar ceva înnorări, poate și câțiva stropi de ploaie, dar în restul țării avem timp frumos.

 Vântul se intensifica aproape peste tot, iar maximele pleacă de la 13 grade în depresiuni și ajung la 24 de grade în sudul României.

Vremea pe regiuni

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici temperaturile cresc simțitor și se face mai cald decât ar fi normal la această dată. O să avem o zi însorită, cu vânt destul de intens și 23...24 de grade pe la amiază.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei găsim soare, vreme bună și temperaturi mai ridicate decât joi. Se ating 23...24 de grade, însă vântul prinde putere și aici.

Și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina se face mai cald decât joi și maximele ajung la 22...23 de grade. Pe aici se mai adună norii, dar ploile vin după lăsarea nopții. Vântul însă bate destul de tare, cu viteze de 55...65 KM/h.

Citește și
Xi Jinping a făcut cea mai mare restructurare a armatei chineze din ultimul deceniu. Strategia din spatele deciziei sale

În nordul Transilvaniei și în Maramureș avem o zi agitată din cauza vântului. Se înnoreaza, după prânz; o să plouă puțin în unele zone, iar ploile se extind pe timpul nopții. Pe aici, temperaturile vor fi mai modeste, în jur de 15 grade.

În vestul țării se încălzește destul de mult. Joi, au fost 12...13 grade, vineri maximele ajung pe la 17...18 grade. O să avem vreme schimbătoare, înnorări, dar și perioade însorite. La noapte, ploile ajung și aici.

Și în Transilvania se mai adună norii. O să picure trecător și se întețește vântul. Se arată puțin și soarele, iar temperaturile urcă până la 17 grade. În depresiuni va fi mai răcoare decât ieri și se vor înregistra CEL MULT 13 grade.

În Oltenia se îndreaptă vremea și se face mai cald decât ar trebui. Norii apar în treacăt; nu sunt anunțate ploi, însă vântul devine activ și aici. Se ating în jur de 20 de grade pe la amiază.

În ținuturile sudice, găsim vreme frumoasă și temperaturi în creștere față de joi. Vremea devine caldă pentru această perioada, maximele ajung la 24 de grade, dar vântul are intensificări din când în când.

Cum va fi vremea în București și la munte

Și în București trecem la vreme caldă pentru data din calendar. Maxima ajunge la 24 de grade și o să avem o zi însorită, dar cu vânt intens și rafale de 40...45 Km/h. La noapte vor fi în jur de 9 grade.

Vremea șe încălzește și în zonele de munte. O să plouă, mai ales după lăsarea nopții, iar în Apuseni și în nordul Carpaților Orientali se pot strânge cantități însemnate de apă. Pe crește vântul va suflă tare, cu peste 80...90 KM/h.

Cum va fi vremea în București și la munte, în zilele următoare

În București, sâmbătă se încălzește și mai tare. Amiază ne-aduce soare, atmosfera de vară și 26 de grade în termometre. Vântul, însă, mai poate atinge viteze de 40...45 Km/h. Mâine-noapte vor fi 10...11 grade.

Duminică se răcește brusc și trecem la vreme mult mai rece decât ar fi normal. O să avem cel mult 12 grade, atmosfera închisă și ploi. nu se domolește nici vântul. Luni prindem vreme mai bună. Dimineață o să plouă puțin. Apoi se înseninează treptat și temperatura ajunge la 15...16 grade. În noaptea următoare o să fie frig și se vor atinge zero grade la marginea orașului.

La munte, ziua de sâmbătă ne-aduce vreme închisă, averse destul de consistente în majoritatea masivelor, dar și ninsori în zona montană înalta. Duminică se răcește foarte tare. O să ningă, mai mult în Carpații Meidionali, iar la altitudini mari o să fie viscol. Luni. rămânem cu vremea rece, dar se arată puțin și soarele. Mai vin ceva precipitații slabe, îndeosebi ninsori, iar vântul suflă mai tare pe crește.

 

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Presa din Ungaria a reacționat după ce FCSB a câștigat titlul de campioană: "Nimeni nu a reușit asta"
VIDEO Presa din Ungaria a reacționat după ce FCSB a câștigat titlul de campioană: "Nimeni nu a reușit asta"
Citește și...
Prognoza meteo pe următoarele 2 săptămâni. Vremea se va încălzi treptat în țară
Prognoza meteo pe următoarele 2 săptămâni. Vremea se va încălzi treptat în țară

Prognoza meteo 4 - 17 aprilie. În următoarele două săptămâni vremea se va încălzi semnificativ.

Recomandări
O gafă colosală a trupelor Kievului le-a permis rușilor să avanseze pe front. Soldații Moscovei au profitat imediat
O gafă colosală a trupelor Kievului le-a permis rușilor să avanseze pe front. Soldații Moscovei au profitat imediat

Armata ucraineană a făcut o greșeală gravă pe front, în urma căreia soldații ruși au reușit să înainteze și să își treacă în palmares noi cuceriri.

Gabriel Liiceanu: Rușii trăiesc de opt secole cu supunerea și instinctul de invadare în gene. „Nu se vor opri”
Gabriel Liiceanu: Rușii trăiesc de opt secole cu supunerea și instinctul de invadare în gene. „Nu se vor opri”

După opt secole de totalitarism, poporul rus “are supunerea interiorizată în genele sale istorice”, și e gata să își activeze oricând “instinctul de invadare”, pentru că “este învățat să cucerească lumea”.

Sondaj la comanda PSD: Bucureștenii îl vor tot pe Nicușor Dan în fruntea PMB. Firea l-a întrecut pe Piedone
Sondaj la comanda PSD: Bucureștenii îl vor tot pe Nicușor Dan în fruntea PMB. Firea l-a întrecut pe Piedone

Actualul primar al Capitalei Nicuşor Dan se află pe primul loc în intenţiile de vot ale bucureştenilor pentru postul de primar general, urmat de Gabriela Firea şi de Cristian Popescu Piedone, conform unui sondaj Avangarde.