Vremea 19 mai 2019. Ploi, dar şi temperaturi care ajung la 30 de grade


Ultimul update: Duminica 19 Mai 2019 08:42
Data publicarii: Duminica 19 Mai 2019 08:38
Categorie: Vremea

Duminică, vremea se mai incalzeste, vedem soarele în prima parte a zilei, iar mai târziu se pornesc aversele în nord şi prin est. În rest, va ploua local, iar după-amiaza vom avea temperaturi de la 21 la 30 de grade.

Avem un cod galben de ceaţă pentru zone din judeţele Covasna şi Harghita. Se circulă cu dificultate din cauza vizibilităţii scăzute, mare grijă pe şosele! Avertizarea este în vigoara până la ora 9:30.


VREMEA 19 MAI 2019 ÎN ŢARĂ


Vedem cum va arăta vremea în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi Bărăganul. Atmosferă va fi agreabilă, vântul destul de paşnic, iar temperaturile urcă trei...patru grade faţă de ieri. Chiar şi pe litoral va fi timp frumos şi vreme de plajă...

Se anunţă vreme bună şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. La noapte s-ar putea să mai vină o repriză, două, de ploaie.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, găsim ceva ceata acum, dimineaţa, apoi se anunţă timp frumos câteva ore. După amiază, instabilitatea creşte şi o să plouă zgomotos şi în mai multe reprize.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş va fi vreme frumoasă şi mai caldă ca ieri. Condiţii de ploaie apar la apropierea nopţii, dar aversele vor fi de scurtă durată.

Pentru vestul ţării, se prognozează atmosfera caldă şi instabilă, cu ploi de scurtă durată şi fenomene destul de agresive.

În Transilvania, atmosferă va fi ceva mai liniştită, însorită şi caldă, cu nori puţini şi averse doar la apropierea nopţii. În depresiuni, ceata persista câteva ore.

Se mai încălzeşte puţin şi în Oltenia, dar pe la munte vor fi ceva ploi, mai cu seama după prânz şi în noaptea următoare.

Am ajuns în sud, şi găsim vreme frumoasă, temperaturi ridicate şi foarte puţini nori. Condiţii de ploaie apar către seară...

 

VREMEA 19 MAI 2019 ÎN BUCUREŞTI


În Bucureşti, astăzi se anunţă vreme bună, în ansamblu, dar către seară cresc, şi aici, condiţiile de ploaie. Nivelul presiunii atmosferice rămâne foarte scăzut, iar temperaturile ating şi 28...29 de grade după prânz.

 

VREMEA 19 MAI 2019 LA MUNTE


La munte, astăzi se face mai cald, iese soarele, dar nu scăpăm cu totul de instabilitate, aşa că o să mai plouă prin unele masive. La noapte, ploile se extind peste Apuseni, Munţii Banatului şi vestul Meridionalilor.


VREMEA ÎN URMĂTOARELE 3 ZILE


După lăsarea nopţii, mai apar ceva ploi, în special în primele ore în nord şi prin est. Treptat, însă, apare un nou val de ploi dinspre vest, aşa aca aici, ploile vor fi mai consistente şi pe suprafeţe mai mari. Minimele cresc faţă de noaptea trecută. Vor fi de la 10 la 17 grade.

Ziua de mâine ne-aduce vreme instabilă. Prindem altă zi averse, iar prin vest se răcoreşte binişor. Ploile vin cu aceeaşi suită de fenomene agresive, se adună cantităţi mari de apă, iar vântul va fi mai nervos în est, nord-est şi prin centru. În sud-estul ţării va ploua abia după prânz şi se ating din nou 29 de grade.

În Bucureşti, avem încă două zile calde, cu ceva condiţii de ploaie la apropierea serii. Mâine aşteptam soare şi timp frumos, o maximă în jur de 28 de grade şi nori de ploaie la căderea nopţii. Marţi se răceşte şi norii persistă, atmosferă va fi instabilă, iar aversele apar în mai multe reprize. Se înteţeşte vântul iar în noaptea următoare, se înseninează. Asta înseamnă că miercuri se aşteaptă vreme frumoasă şi temperaturi acceptabile...

Ajungem în zona de munte, unde la noapte, ploile se extind peste Apuseni, Munţii Banatului şi vestul Meridionalilor. Aversele apar şi mâine după prânz. Vor fi tot averse, abundente şi zgomotoase, cu grindină şi cantităţi mari de apă. Se răcoreşte în masivele vestice.

Ziua de marţi va fi una ploioasă. Vorbim de noi serii de averse, cu fenomene de instabilitate, şi de temperaturi în scădere. Şi miercuri va fi cam la fel: vreme neplăcută, cu ploi consistente şi întreaga suită de fenomene aferente...

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Vremea 18 mai 2019. Regiunile în care temperaturile ajung la 27 de grade
Vremea 18 mai 2019. Regiunile în care temperaturile ajung la 27 de grade
VIDEO PROTVPLUS.RO
Alerta de vreme severa
Alertă de vreme severă. Cod portocaliu de ploi și vijelii în următoarele ore
Avertizare meteo. Cod galben de ploi torențiale și vânt puternic, în aproape toată țara
Meteorologii anunţă ploi în toată ţara, dar şi temperaturi caniculare. Prognoza meteo
Cod portocaliu de furtună în 10 judeţe. Zonele afectate
Cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină până miercuri seară. Județele vizate
Vremea 17 iunie 2019. Temperaturi care provoacă stres termic major, în mai multe regiuni
strand arad
Ștrandul luat cu asalt de români, pentru a scăpa de temperaturile de 40 de grade
Atenționare meteo. Cod galben de ploi torențiale și grindină în nouă judeţe
Atenționare meteo. Cod galben de ploi torenţiale și grindină în 32 de judeţe
Vremea 16 iunie. Maximele urcă spre pragul caniculei, în minivacanța de Rusalii
Atenționare meteo. Cod galben de averse şi vijelii în 32 de judeţe
Vreme caniculară în minivacanța de Rusalii. Zonele în care vor fi 35 de grade Celsius