Vreme de primăvară, soare şi temperaturi ridicate în cea mai mare parte a ţării. Prognoza pe 3 zile


Ultimul update: Luni 18 Februarie 2019 10:15
Data publicarii: Luni 18 Februarie 2019 08:25
Categorie: Vremea

În ţinuturile estice vor fi ceva înnorări, poate şi 2, 3 stropi de ploaie; iar maximele se vor situa între 7 şi 16 grade. În Dobrogea şi Bărăgan se anunţă încă o zi caldă.

 

Apar şi câţiva nori, dar şansele de ploaie sunt aproape inexistente, iar maximele urcă până la 12, 13 grade.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei temperaturile pierd 2, 3 grade faţă de ziua trecută, dar tot va fi mai cald decât în mod obişnuit. Norii se adună şi pe aici; e posibil să picure trecător, dar în ansamblu avem vreme destul de frumoasă.

La fel va fi şi în jumătatea nordică a Moldovei: soare cu nori şi condiţii de ploaie slabă sau burniţa. Nu lipsesc momentele cu soare şi se răceşte faţă de dumincă, când s-au înregistrat în jur de 16 grade. Luni vor fi cel mult 10, 11 grade, dar şi acestea sunt valori peste normalul periodei.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş dimineaţa s-ar putea să apară ceaţă, dar amiază ne aduce soare şi atmosferă foarte plăcută. 

În ţinuturile vestice prindem încă o zi însorită, cu temperaturi mai potrivite pentru lună martie. Vântul nu prea se simte, însă la începutul zilei vor fi ceva condiţii de ceaţă şi în zonele joase de aici.

În Transilvania avem încă o dimineaţă rece, cu negura în zona depresionară. Norii nu prea se arată; atmosfera se dezmorţeşte treptat şi se face mai cald.

Vreme foarte frumoasă găsim şi în Oltenia. Cerul se păstrează curat toată ziua, vântul adie plăcut temperaturile cresc cu fiecare oră. După prânz se vor înregistra în jur de 14, 15 grade.

Condiţii meteo foarte bune avem şi în ţinuturile sudice: soare, atmosferă plăcută şi temperaturi mult mai ridicate decât ar fi normal la acesta dată.

În Bucureşti ne aşteaptă încă o zi superbă, cu cer senin, vânt domol şi temperaturi de luna martie. Pe la amiază se ating din nou 13, 14 grade. La noapte temperaturile rămân pozitive; minima ajunge pe la 1 grad şi e posibil să apară ceaţă.

Şi la munte continua vremea frumoasă. Nu prea zărim norii; nici vântul nu exagerează şi se face mai cald. Din păcate, stratul de zăpadă mai pierde câţiva centimetri şi se menţine riscul de avalanşa în multe masive.

Prognoza meteo pentru urmatoarele zile:

Începem o nouă săptămâna cu vreme de primăvară; soare în majoritatea zonelor şi ceva înnorări, poate şi 2, 3 stropi de ploaie în ţinuturile estice.

Marți va domina timpul frumos, deşi prin est şi sud-est se mai înnorează şi e posibil să burniţeze. Temperaturile se menţin ridicate, iar vântul se înteţeşte în zona montană înaltă şi prin Moldova.

Vremea se păstrează caldă şi miercuri, însă în nord, nord-est şi centru se adună norii şi vor aduce ploi slabe, trecătoare. La munte apare lapoviţă; vântul sufla tare pe creste, dar are ceva intensificări şi în sudul Banatului şi în zona Olteniei.

Joi, temperaturile încep să scadă. În vest, nord şi centru, atmosfera devine închisă şi o să plouă din când în când, iar la munte vor fi ninsori cu lapoviţă. Prin sud şi est găsim vreme mai bună, cu înnorări, dar şi un pic de soare.

Tags: meteo, vremea, prognoza,

Europa are parte de câteva zile de primăvară în mijlocul lui februarie. Cât ține minunea
Europa are parte de câteva zile de primăvară în mijlocul lui februarie. Cât ține minunea
VIDEO PROTVPLUS.RO
Vremea 20 mai 2019. Ploi în majoritatea zonelor. Temperaturile ajung până la 29 de grade
Atenționare meteo. Cod galben de ploi torenţiale și grindină în 32 de judeţe
Vremea 16 iunie. Maximele urcă spre pragul caniculei, în minivacanța de Rusalii
Atenționare meteo. Cod galben de averse şi vijelii în 32 de judeţe
Vreme caniculară în minivacanța de Rusalii. Zonele în care vor fi 35 de grade Celsius
Vreme caniculară și disconfort termic ridicat în următoarele zile. Anunțul ANM
Cum va fi vremea în weekend. Zonele în care sunt anunțate temperaturi caniculare
fenomen meteo
Avertisment al meteorologilor: fenomen neplăcut în următoarele zile, din cauza temperaturilor mari
Temperaturile ating pragul caniculei joi. Zonele cu vreme tropicală
Căldură excesivă și disconfort termic. Ce temperaturi vor fi în următoarele zile
Avertizare de vreme severă. Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină în țară
Vreme caldă în toată țara, cu temperaturi de până la 34 de grade. Prognoza până sâmbătă
Cod galben de ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină pentru 31 de județe