Vreme de primăvară, soare şi temperaturi ridicate în cea mai mare parte a ţării. Prognoza pe 3 zile

18-02-2019 08:25


În ţinuturile estice vor fi ceva înnorări, poate şi 2, 3 stropi de ploaie; iar maximele se vor situa între 7 şi 16 grade. În Dobrogea şi Bărăgan se anunţă încă o zi caldă.

 

Apar şi câţiva nori, dar şansele de ploaie sunt aproape inexistente, iar maximele urcă până la 12, 13 grade.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei temperaturile pierd 2, 3 grade faţă de ziua trecută, dar tot va fi mai cald decât în mod obişnuit. Norii se adună şi pe aici; e posibil să picure trecător, dar în ansamblu avem vreme destul de frumoasă.

La fel va fi şi în jumătatea nordică a Moldovei: soare cu nori şi condiţii de ploaie slabă sau burniţa. Nu lipsesc momentele cu soare şi se răceşte faţă de dumincă, când s-au înregistrat în jur de 16 grade. Luni vor fi cel mult 10, 11 grade, dar şi acestea sunt valori peste normalul periodei.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş dimineaţa s-ar putea să apară ceaţă, dar amiază ne aduce soare şi atmosferă foarte plăcută. 

În ţinuturile vestice prindem încă o zi însorită, cu temperaturi mai potrivite pentru lună martie. Vântul nu prea se simte, însă la începutul zilei vor fi ceva condiţii de ceaţă şi în zonele joase de aici.

În Transilvania avem încă o dimineaţă rece, cu negura în zona depresionară. Norii nu prea se arată; atmosfera se dezmorţeşte treptat şi se face mai cald.

Vreme foarte frumoasă găsim şi în Oltenia. Cerul se păstrează curat toată ziua, vântul adie plăcut temperaturile cresc cu fiecare oră. După prânz se vor înregistra în jur de 14, 15 grade.

Condiţii meteo foarte bune avem şi în ţinuturile sudice: soare, atmosferă plăcută şi temperaturi mult mai ridicate decât ar fi normal la acesta dată.

În Bucureşti ne aşteaptă încă o zi superbă, cu cer senin, vânt domol şi temperaturi de luna martie. Pe la amiază se ating din nou 13, 14 grade. La noapte temperaturile rămân pozitive; minima ajunge pe la 1 grad şi e posibil să apară ceaţă.

Şi la munte continua vremea frumoasă. Nu prea zărim norii; nici vântul nu exagerează şi se face mai cald. Din păcate, stratul de zăpadă mai pierde câţiva centimetri şi se menţine riscul de avalanşa în multe masive.

Prognoza meteo pentru urmatoarele zile:

Începem o nouă săptămâna cu vreme de primăvară; soare în majoritatea zonelor şi ceva înnorări, poate şi 2, 3 stropi de ploaie în ţinuturile estice.

Marți va domina timpul frumos, deşi prin est şi sud-est se mai înnorează şi e posibil să burniţeze. Temperaturile se menţin ridicate, iar vântul se înteţeşte în zona montană înaltă şi prin Moldova.

Vremea se păstrează caldă şi miercuri, însă în nord, nord-est şi centru se adună norii şi vor aduce ploi slabe, trecătoare. La munte apare lapoviţă; vântul sufla tare pe creste, dar are ceva intensificări şi în sudul Banatului şi în zona Olteniei.

Joi, temperaturile încep să scadă. În vest, nord şi centru, atmosfera devine închisă şi o să plouă din când în când, iar la munte vor fi ninsori cu lapoviţă. Prin sud şi est găsim vreme mai bună, cu înnorări, dar şi un pic de soare.

Tags: meteo, vremea, prognoza,

VIDEO PROTVPLUS.RO
ShARE ÎN BUCATE
ShARE ÎN BUCATE - Spaghetti A.O.P.

09:51
Exclusiv PRO TV Plus
Home workout - episodul 9: Exerciții pentru mușchii pectorali și mușchii abdominali cu accesorii de fitness

03:00
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotunde - Liviu Teodorescu - Artiști români care nu își merită succesul

30:59
Facem Level
Facem Level – episodul 9: Bobospider a dovedit că există și finaluri "drăguțe" în Mortal Kombat 11

25:17
Exclusiv PRO TV Plus
Mesajul Biancăi Adam către toți vloggeri din România: „Fă ce vrei, dar nu fă rău la nimeni”

05:52
Exclusiv PRO TV Plus
Povestea neștiută a unei românce. Cum a ajuns să fie câștigătoarea emisiunii de gătit "Crazy Delicious", produsă în Marea Britanie și disponibilă global pe Netflix

03:54
How To TikTok
TikTok te învață cum să mănânci sănătos

08:00
La Măruță
Anna Lesko, lipsită de inhibiții și in bucătărie! Ținuta sumară în care a gătit ardei umpluți

15:25
Militia Modei by Costi Dita
Miliția modei by Costi Diță, intrigat de lenjeria intimă purtată de Rihanna: “Se vede ca un parizer prins în capcană”

05:57