Arşiţa a fost înlocuită de vremea rea în mai multe judeţe. Mai multe localități au rămas fără curent electric

Ultima actualizare: 05-08-2021 20:06

După zile infernale cu temperaturi năucitoare, aproape toată România este de câteva ore sub cod portocaliu de vijelii.

Arşiţa a fost înlocuită de vremea rea în mai multe judeţe unde s-au pornit furtuni năpraznice cu averse torenţiale, grindină şi fulgere. Rezultatul? Localităţi rămase fără curent electric, şosele blocate şi arbori, frânţi peste maşini. Zeci de apeluri, de urgenţă au fost preluate în ultimele 24 de ore.

În nordul judeţului Galaţi, la Târgu Bujor, apele au năvălit de pe versanţi. Case şi terenuri au fost inundate.

Drumul judeţean dintre Galaţi şi Vaslui a fost acoperit de ape pe o porţiune de aproape un kilometru.

Furtuni violente au lovit şi oraşul Galaţi, unde acoperişul unui bloc de 8 etaje a fost smuls şi proiectat pe maşinile din parcare, iar copertina unei terase a fost dusă de furtună pe cablurile electrice.

La Brăila, după o nouă zi caniculară, s-au adunat nori negri şi a început o vijelie puternică, însoţită de grindină. Mai mulţi trecători au fugit speriaţi ca să se adăpostească.

Vântul puternic a purtat pe străzi resturi menajere iar 50 de copaci au fost doborâţi în numai zece minute. Mulţi au căzut pe case, maşini sau fire electrice.

Astăzi, mai multe cartiere au rămas fără curent.

În Bârlad, judeţul Vaslui, zonă aflată sub trei coduri roşii, a plouat torenţial. Unele maşini au rămas în mijlocul apelor.

În Oradea, joi, a fost prăpăd. A plouat puternic o jumătate de oră iar vijelia a pus la pământ mai mulţi arbori. Această femeie şi-a văzut moartea cu ochii, după ce un copac s-a prăbuşit peste maşina ei.

Șoferiţă: "Mergeam destul de încet şi, efectiv, la un moment dat, am văzut cum cade copacul pe maşină".

Femeia a fost scoasă de pompieri.

Iar în nordul județului Iaşi a fost cod roşu de vijelie. Un bărbat de 44 de ani, care muncea împreună cu familia la câmp, a fost lovit de trăsnet. Omul a fost preluat de medicii de la ambulanţă, inconştient, în stop cardio-respirator.

Diana Cimpoesu, medic şef UPU SMURD: "A ajuns în comă în unitatea primire urgente a Spitalului "Sfântul Spiridon". A fost stabilizat şi transferat la terapie intensivă".

În sudul ţării, la Slobozia, fenomenele meteo extreme au fost precedate de un fuior ameninţător.

Hărţile din satelit arată că, în noaptea de joi spre vineri, o mare parte din ţară va fi cuprinsă de vijelii puternice şi ploi torenţiale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO