Locul din România unde vineri s-au atins -4 grade. Zăpada a ajuns deja la jumătate de metru


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 16 Noiembrie 2018 16:42
Categorie: Vremea

La munte, iarna începe şi-a intrat în drepturi. Pe parcursul nopţii, dar şi în prima parte a zilei temperaturile au scăzut sub limita îngheţului.

La Întorsura Buzăului şi Predeal s-au înregistrat minime de -4 grade Celsius, la Fundata de -3, iar la Sinaia de -2. Dacă la poalele munţilor, se mai văd doar câteva fâşii de zăpadă, pe creste s-a depus un strat consistent de omăt.

La peste 2000 de metri altitudine este ceaţă densă şi viscol. În munţii Bucegi vântul a început să bată cu putere şi să împrăştie zăpadă în văi. S-au format troiene şi pe alocuri stratul de zăpadă măsoară şi o jumătate de metru. În Poiana Braşov, au apărut turişti care vor să se bucure de prima zăpadă.

Mai mulţi copii s-au dat cu sania, iar cei care au luat telecabină până în vârful muntelui au avut parte de un peisaj cu adevărat hibernal. Pe DN1, pe sensul de mers către munte, s-au format coloane lungi de maşini, semn că zăpada şi frigul îi atrag pe turişti.

VEZI AICI TOATĂ OFERTA EMAG DE BLACK FRIDAY

La Buşteni, pompierii au tăiat doi copaci care riscau să cadă peste drum, iar până la degajarea şoselei s-a circulat cu mare dificultate.

La munte, toată noaptea dar şi în prima parte a zilei temperaturile au fost negative. Chiar şi aşa în Poiana Braşov, iarna a fost primită cu veselie. Puştii s-au bucurat de primele ture cu sania. Cei care au urcat cu telecabina au dat peste un strat de zăpadă de o jumătate de metru.

La peste 2 mii de metri altitudine, crestele sunt învăluite de ceaţă şi e iarna în toată regula. La staţia meteo Omu de pildă, la prânz termometrele indicau minus 12 grade Celsius. Sunt deja troiene, iar rafalele spulberă zăpada depusă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO