A început Oktoberfest, unul dintre cele mai mari festivaluri ale berii din lume

Ultima actualizare: 01-10-2017 18:28

Chiar dacă suntem abia la jumătatea lunii septembrie, la Munchen a început cunoscutul Oktoberfest, unul dintre cele mai mari festivaluri ale berii din lume.

Nu mai puţin de şase milioane de oameni sunt aşteptaţi să-i treacă pragul în următoarele 17 zile.

După ce participarea a scăzut anul trecut din cauza fricii de terorism, primarul da asigurări că va fi cel mai bine păzit loc din Germania.

Aşa cum cere tradiţia veche de 184 de ani, sărbătoarea a fost deschisă cu o paradă de costume, de la care nu a lipsit muzică bavareză.

Apoi, primarul din Munchen a dat cep primului butoi. În scurt timp, corturile uriaşe s-au umplut de oaspeţi însetaţi şi zgomotoşi.

Halbă de bere costă 10,95 euro, cu 25 de cenţi mai mult decât anul trecut, când s-au băut 6,6 milioane de litri de bere în două săptămâni.

Acum există şi o aplicaţie care le spune vizitatorilor în ce corturi găsesc locuri libere. O iniţiativa binevenită, având în vedere că în cel mai mare cort încap zece mii de oameni.

Pentru siguranţă, ghivece uriaşe blochează intrările în zona în care are loc festivalul, s-a suplimentat numărul de camere de supraveghere şi s-a instalat un sistem de sonorizare care să permită îndrumarea publicului, în caz de nevoie. În plus, accesul vizitatorilor cu rucsacuri sau genţi voluminoase este interzis.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO