Sansa pentru alte vieti. Medicii au prelevat organele unui tanar aradean, aflat in moarte cerebrala

Ultima actualizare: 18-10-2012 16:37
medici

Inima, ficatul, rinichii, pielea, oasele si tendoanele tanarului de 18 de ani dau speranta la viata unor oameni pentru care singura sansa o reprezinta un transplant.

Prelevarea de organe a avut loc noaptea trecuta, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Timisoara. La interventie au luat parte specialistii din Timisoara, Bucuresti, Cluj si Targu-Mures. Inima a fost preluata de medicii din Targu-Mures in cursul diminetii si urmeaza ca ficatul, pielea, oasele si tendoanele sa fie preluate de medicii din capitala, iar rinichii de cei din Cluj

In urma unui accident rutier petrecut sambata noaptea, un baiat de numai 18 ani din judetul Arad a fost dus de urgenta la spitalul din Timisoara. Tanarul a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral si dupa ce a fost supus unei interventii chirurgicale starea lui s-a agravat. Spre dimineata, medicii de la Clinica de Anestezie si Terapie Intensiva au pus diagnosticul de moarte cerebrala. Cand au aflat care este starea fiului lor, parintii si-au dat acordul pentru prelevarea organelor acestuia. “Este cea de-a 19-a prelevare de organe realizata in acest an in cadrul unitatii noastre sanitare”, a spus Liana Dacilescu, purtator de cuvant al SCJUT.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO