Tot mai multi turisti isi petrec vacanta de vara in Groenlanda. Care sunt principalele atractii

10-09-2015 07:57


groenlanda

Tot mai multi turisti aleg sa isi petreaca vacanta de vara in Groenlanda, potrivit bilantului din ultimii ani.

Cei mai multi dintre vizitatori sunt ecologisti care vor sa vada cu ochii lor cum se transforma magnificul peisaj glacial din cauza incalzirii globale.

Calatoria uluitoare printre uriasele blocuri de gheata incepe din portul Iluissat, aflat la nord de Cercul Polar, in vestul Groenlandei. Chiar si in miezul verii, este extrem de frig, asa ca turistii care vor sa admire privelistea trebuie sa fie bine imbracati.

Salik Hard, membru Visit Greenland: "Oamenii viziteaza Groenlanda din varii motive. Cel mai important este insa natura."

Pretul de pornire al unei plimbari cu barca printre aisberguri este de 70 de euro. Calatoria poate dura de la cateva ore, la o zi intreaga. Iar pe drum se fac si opriri in micile sate de pescari, unde turistii pot gusta din preparatele locale.

Michael Karisch, turist din Germania: "Nu este ce ma asteptam. Am crezut ca va fi mult mai frig. Cand am ajuns pe uscat ne-am putut plimba in tricou."

Aceasta turista, fotograf profesionist, a vizitat toata lumea, inclusiv Antarctica, dar se declara vrajita pe peisajele inghetate ale Groenlandei.

Ulrike Crespo, turista din Germania: "Aceste aisberguri uriase, vechi de milioane de ani. Apoi, avem aceste casute imprastiate pretutindeni, foarte colorate."

Cei mai multi dintre turisti sunt din Danemarca si Germania. Dar, mai nou, putinele hoteluri din regiune au inregistrat si curiosi veniti din tari indepartate. In mare parte, sunt ecologisti, ingrijorati de fenomenul incalzirii globale.

Erik Bjerregaard, directorul unui hotel: "Groenlanda a primit atentie in ultimul an din cauza incalzirii globale iar asta va insemna cel mai probabil ca tot mai multi turisti vor veni aici si pe viitor. Puteti vedea cu ochii vostri ce se intampla aici."

Institutul danez de meteorologie a estimat o crestere a temperaturii din zona cu 1,5 grade, o valoare aparent modesta, dar care si-a lasat amprenta.
 

Sursa: Pro TV

Tags: groenlanda, vara,

VIDEO PROTVPLUS.RO