Stațiunile de pe Valea Prahovei, pustii de 1 Mai. În așteptarea clienților, hotelierii renovează

Ultima actualizare: 01-05-2020 20:44

Drumul spre munte a fost și el pustiu, la fel ca stațiunile de pe Valea Prahovei. Acolo unde petrecăreții încingeau grătarele n-a fost picior de om, iar în loc muzică și voie bună s-au auzit doar păsările.

În hotelurile și pensiunile închise, patronii se pregătesc, însă, pentru ziua în care vor primi din nou oaspeți. Renovează și amenajează spațiul, astfel încât să respecte regulile de distanțare fizică.

Drumul Național 1, altădată plin, este, că niciodată, un drum pustiu. Se aude ciripit de păsărele. Se circulă cu lejeritate pe Valea Prahovei, rar vezi câte o mașină trecând. Cele mai multe mașini care circulă sunt camioanele de mare tonaj.

Până la prânz, Valea Prahovei a fost scăldată de soare, apoi a început să plouă torențial. Puțini oameni puteau fi zăriți pe străzile din stațiuni.

Și în Bușteni, sunt goale locurile în care, an de an, sfârâiau micii pe grătare. La fel ca pe toată Valea Prahovei, se aude doar sunetul naturii.

și Valea Cerbului, din Bușteni, este mai pustie ca niciodată. Dacă, în anii anteriori, aici vedeam rulote și turiști veniți la grătare, acum este o liniște apăsătoare.

În Poiana Brașov, totul e închis de o lună și jumătate, iar astăzi a plouat cu gheață. În lipsa clienților, se renovează.

Gabriel Roșca, administratorul unui hotel: „Tot hotelul e într-un șantier, suntem cinci oameni care stăm izolați în hotel, ieșim doar la magazin pentru materiale. Acest 1 Mai este trist față de anul trecut, când am avut un grad de ocupare spre sută la sută”.

În așteptarea ridicării restricțiilor, hotelurile și restaurantele au luat măsuri speciale pentru a preveni răspândirea virusului. Accesul pentru turiști se va face separat, iar masa va fi servită după un program special în restaurant, acolo unde scaunele sunt deja așezate la distanță unul de altul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO