Stațiunea Straja, un colț de Rai pentru iubitorii sporturilor de iarnă, plină de turiști în weekend

Dată publicare: 15-03-2021 07:45
Dată actualizare: 15-03-2021 13:58


Stațiunea Straja, un colț de Rai pentru iubitorii sporturilor de iarnă, a fost extrem de animată sezonul acesta.

Concursurile au strâns oameni pasionați din toată țara. Pe schiuri ori snowboard, toți s-au bucurat de vremea frumoasă, iar o parte dintre ei, și de gustul dulce al victoriei.

Distracția nu s-a terminat încă în acest sezon. Zăpada este în continuare bună pentru câteva ture pe pârtie.

Aflat la prima ediție, concursul a adus la un loc 120 de snowboarderi, gata să obțină cel mai bun scor în timp ce se bucură din plin de zăpadă, aer și viteză.

Traseul a fost parcurs pe un viaduct natural, denumit și half pipe, o zonă cu totul specială, creată de natură. Este înconjurată de brazi, iar riderii alunecă de pe un mal pe altul.

Andi Moisescu: „Atunci când am prezentat regulile, le-am zis că cel mai important e să ne bucurăm și va câștiga cel care va reuși să se bucure că a ajuns la linia de finish. Oamenii au fost extrem de deschiși. Snowboardingul și pentru mine, înainte de orice, înseamnă libertate. În același timp înseamnă și un stil de viață care se vede în tot, în nivelul de civilizație, în deschiderea oamenilor, în faptul că sunt apropiați unii de ceilalți."

O altă competiție, găzduită tot la Straja, a adus pe pârtia Platoul Soarelui, alături de snowboarderi, și schiori. Concurenții au făcut spectacol pe zăpadă, dar și în aer.

Matei Ionuț, Boarding Nation: „Acolo s-a referit categoric la sărituri și ce poți să dai tu în aer, cel mai bun trick. Am premiat diferite posturi. Am avut 12 premii, care au constat în cel mai bun trick, cea mai rea căzătură, cel mai mic participant."

Straja a fost redescoperită de români acum, în pandemie. Stațiunea de pe Valea Jiului, un adevărat colț de Rai, are un potențial imens și ar putea să deveni o perlă a turismului românesc, cu implicarea autorităților.

Andi Moisescu: „Domeniul schiabil de la Straja ar putea să devină de 10 ori mai mare de cât este acum. Atât de mare este potențialul."

La Straja sunt amenajate 12 pârtii, care se întind pe 26 de kilometri. Cinci dintre acestea sunt cu nocturnă.


VIDEO PROTVPLUS.RO