Locul în care turiștii pot mângâia bufnițe în timp ce își beau cafeaua


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 05 Noiembrie 2018 09:24
Categorie: Stiri Turism

La Moscova s-a deschis o cafenea pentru păsări de noapte, la propriu.

Unsprezece bufniţe se plimbă libere pe deasupra capetelor clienţilor, care le pot mângâia şi hrăni în anumite condiţii. Ideea s-a dovedit populară, mai ales printre copii.

Intrarea în cafeneaua „Casa Bufniţelor" e păzită de un angajat care pulverizează dezinfectant pe mâinile tuturor celor care intră. Este o măsură de precauţie, pentru ca oamenii să nu îmbolnăvească atracţia principală a acestui loc: bufniţele.

De specii diferite, dar toate din familia bufniţelor, unsprezece păsări sunt libere să interacţioneze cu vizitatorii să li se aşeze pe umăr sau pe cap. Oamenii au voie să le mângâie, însă doar cu dosul palmei.

Tată: „Mi-a plăcut cea cu urechile ieşite în afară, bufniţa-vultur, dar el n-are voie să pună mâna pe ea. Da, e cea mai mare de aici."

Copil: „Aş fi vrut să-mi iau o bufniţă acasă, dar n-am cum. Măcar pot să comunic cu ele aici."

Angajaţii au grijă ca păsările să facă mişcare zilnic şi chiar le plimbă pe afară. Tot pentru binele lor, cafeneaua primeşte doar un anumit număr de clienţi o dată. Deşi păsări solitare, cele de aici s-au adaptat la viaţa în comun şi aproape de oameni. Însă n-a fost uşor.

Mark Lobînţev, patronul cafenelei: „A fost foarte greu să adunăm bufniţele. Primele pe care le-am cumpărat s-au dovedit a fi sălbatice şi ne întrebăm cum ar putea intra oamenii în contact cu ele. Trebuia să le îmblânzim, dar nu reuşeam. Am cumpărat altele, de mai multe ori."

Cine vrea să petreacă timp în mijlocul bufniţelor şi să le mângâie plăteşte patru ruble pe minut, adică 0,5 eurocenţi. Cine vrea să le hrănească plăteşte mai mult.

Eleonora Strojenko, îngrijitoare: „Le hrănim din trei în trei ore. Dacă vor, şi clienţii pot să le hrănească. Dar nu oricine suportă să vadă, pentru că bufniţele se hrănesc cu şoareci."

Casa Bufniţelor s-a dovedit populară mai ales printre copii şi fanii lui Harry Potter. Pe lângă admirat păsările, clienţii au la dispoziţie gustări, jocuri şi suveniruri.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ce este o
Succes pentru primul muzeu de artă privat din România. Are magazin, bibliotecă şi cafenea
Doi oameni au murit într-o cafenea din Rusia, după ce o conductă cu apă clocotită s-a spart
VIDEO PROTVPLUS.RO