Cum arată iahtul de lux care se transformă într-un submarin


Ultimul update: Vineri 13 Decembrie 2019 15:21
Data publicarii: Vineri 13 Decembrie 2019 13:49
Categorie: Stiri Turism
Iaht submarin - 12

Ambarcațiunea arată ca un mijloc de transport folosit într-un film cu James Bond, dar conceptul poate de asemenea să demonstreze că viitorul super-iahturilor este subacvatic.

Conceput de arhitectul naval italian Elena Nappi, vasul hibrid poate călători atât pe apă cât și sub apă, relatează CNN.

Cunoscut sub numele „Carapacea”, iahtul se poate scufunda până la o adâncime de aproximativ 300 de metri și poate sta sub apă timp de 10 zile, oferind turiștilor o vedere inedită a vieții marine.

Mai multe imagini, în galeria foto de mai jos

Arhitectul care a creat conceptul inovativ, în urma mai multor ani de cercetări, consideră că proiectul ei reprezintă „o nouă gamă de mega-iahturi”, care îmbină confortul iahturilor de lux cu „intimitatea” navigării sub apă.

Iahtul-submarin urmează să aibă aproximativ 80 de metri lungime și trei niveluri, pe care oamenii vor găsi, printre altele, cabine VIP, zone de spa, baruri și săli de sport.

Deși în prezent nu există indicii privind momentul în care va fi lansat sau prețul acestuia, experții consideră că un asemenea concept se va ridica la sute de milioane de dolari.

Sursa foto: CNN/ Elena Nappi

Captură uriașă de droguri pe un yaht. Cum a fost găsită cocaina de 65 milioane de euro
Cum arată cel mai mare iaht din lume, construit la Tulcea. VIDEO
Iahtul ”fantomă” descoperit la 8 ani de la abandonare, în Oceanul Indian
FULLSCREEN
Cum arată iahtul de lux care se transformă într-un submarin
  • /

Sursa: CNN

Tags: iaht, submarin, concept,

VIDEO PROTVPLUS.RO