Ciudatele "pietre vii", o adevarata comoara turistica pentru Romania. Putini turisti stiu de existenta acestui loc unic
O adevarata comoara turistica, unica in Europa, se ascunde in comuna Costesti din Valcea. E vorba despre Muzeul Trovantilor, locul unde oamenii sunt invitati sa descopere ciudatele "pietre vii", asa cum le denumesc localnicii.
"Pietrele vii" impresioneaza prin formele bizare si dimensiunile care ajung pana la 5 metri. Dar sunt putini cei care stiu de acest loc, pentru ca in zona nu exista indicatoare care sa indrume trecatorii sa ajunga la muzeu.
Muzeul Trovantilor se afla la marginea DN 67, intre Ramnicu Valcea si Horezu. Aici ajung doar cei care stiu de el, pentru ca nu exista niciun indicator care sa-i anunte pe trecatori de existenta lui, iar afisele lipite pe portile muzeului sunt mici si greu de observat.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Cei care reusesc sa ajunga totusi in acest loc marturisesc ca sunt impresionati de formele ciudate ale uriasilor bolovani numiti trovanti.
Legenda spune ca trovantii, care s-au format cu 6 milioane si jumatate de ani in urma, ar creste dupa ploaie. Sunt artisti care sustin ca trovantii l-au inspirat pe sculptorul Constantin Brancusi, nascut la Hobita, judetul Gorj, la mica distanta de Costesti.
Cei mai mari trovanti din lume ating 9 metri si se gasesc in Egipt. Din cauza formelor bizare, aceste formatiuni geologice au fost considerate de-a lungul timpului oua de dinozauri.