Alo, tovarasi. Urmeaza un comunicat important pentru tara: vom avea circuitul turistic Ceausescu

Dată publicare: 17-08-2011 11:20
Dată actualizare: 24-09-2012 06:58


Ministrul turismului Elena Udrea, a declarat ca se lucreaza la un "circuit rosu" legat de urmele dictaturii comuniste.

"Din punct de vedere turistic, este un lucru extraordinar sa exploatezi locurile pe unde a trait ultimul mare dictator din Europa de Est. Avem locul unde a fost impuscat (...) Au pastrat zidul si noi vrem sa punem in valoare si locul unde a sfarsit cuplul Ceausescu, locuintele unde au stat, este de mare interes", a sustinut Udrea.

Ea a spus ca oamenii "au mai trecut de furia" impotriva dictaturii ceausiste, iar turistii din strainatate ar gasi interesante locurile legate de Ceausescu. "Noi acum lucram la un circuit Dracula si la un circuit rosu, legat de urmele comunismului si ale dictaturii".

Circuitul ar urma sa cuprinda, printre altele, Scornicesti, balconul CC, Doftana, cartierul Primaverii si zidul de la Targoviste unde cuplul a fost impuscat.

Udrea a spus ca pentru occidentali povestea lui Ceausescu este una "interesanta si, daca stii s-o vinzi bine ...". "Si aici intervine rolul nostru, sa cream povestea. Mai departe, cum se opereaza circuitul si cum se vinde in Romania produsul e treaba agentilor de turism", a adaugat Udrea.

Fosta casa de vacanta a lui Nicu Ceausescu de la Saliste a intrat in circuitul turistic de acum un an. oprietatea se intinde pe cinci hectare si este situata intr-o zona retrasa, la poalele de muntelui. Localnicii spun ca mezinul familiei Ceausescu obisnuia sa se retraga deseori acolo, cu prietenii.

Doua cabane, o piscina, un lac si un teren de tenis. Acesta este locul in care Nicu, sau "printisorul", cum i se mai spunea pe soptite, venea cu elicopterul la sfarsit de saptamana. In placea foarte tare acest colt linistit, imprejmuit de livezi.

Casa a fost construita pe gustul lui Nicu Ceausescu. Simpla dar confortabila: cu doua camere, o sufragerie si o bucatarie. Cei care i-au stat prin preajma spun ca nu era pretentios. Astazi multi au vrut sa vada cu ochii lor cum arata locul.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO