Misiunea lui Elon Musk pe Marte, prezisă în urmă cu aproape 70 de ani? Numele său apare într-o carte veche și celebră

Ultima actualizare: 19-01-2022 12:19
Elon Musk
Getty

Miliardarul Elon Musk, fondatorul Tesla și SpaceX, a promis că va aduce oameni pe Marte până în 2024. Dar a fost misiunea sa prezisă în urmă cu aproape 70 de ani?

Acest lucru a fost sesizat de Toby Li, unul dintre urmăritorii lui Musk pe Twitter:

„Destin, destin, destin. Nu am cum să scap de asta”, a scris criptat pe Twitter pe 30 decembrie 2020.

La care un fan i-a răspuns: „Vorbind despre destin, știați că în cartea lui Wernher Von Braun din 1953, 'Mars Project', se face referire la o persoană pe nume Elon care va aduce oameni pe Marte? Destul de nebunesc”.

Predicția unei călătorii spațiale pe Marte pentru Elon Musk

Cartea se numește "Mars Project: A Technical Tale", scrisă de Wernher von Braun, un inginer și om de știință în domeniul rachetelor. La începutul carierei sale a lucrat în cadrul programului de dezvoltare a rachetelor din Germania nazistă. După încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, Statele Unite l-au recrutat pe Von Braun și pe alți aproximativ 1.600 de ingineri și oameni de știință germani pentru a lucra la un program secret de informații cunoscut sub numele de "Operațiunea Paperclip", potrivit Greek Reporter.

După ce s-a mutat în Statele Unite, Von Braun a devenit, de asemenea, parte a unui efort de a produce conținut în diverse medii - inclusiv cărți, apariții televizate și jucării - pentru a crea povești care să explice idei științifice complexe pentru profani. Cartea sa "Mars Project" (n. trad. - Proiectul Marte) era menită să descrie o misiune pe Marte.

Cu toate acestea, Toby Li s-a înșelat doar puțin: Cartea lui Von Braun spune că cel mai înalt conducător de pe Marte va fi cunoscut sub numele de "Elon", nu că numele său va fi Elon. Un alt utilizator, Pranay Pathole, a explicat diferența folosind o traducere în limba engleză a cărții:

"Da, este reală. Aceasta este transcrierea în limba engleză a aceleiași cărți...Dar 'Elon' la care face referire Von Braun în carte nu este numele persoanei, ci mai degrabă numele funcției ceva de genul unui președinte meritocratic ales".

 

Elon Musk își propune o misiune pe Marte

Elon Musk a declarat luna trecută că firma sa SpaceX intenționează să trimită oameni pe Marte în următorii zece ani. Musk a fost intervievat în cadrul unui episod al podcastului Lex Fridman, unde a vorbit pe larg despre obiectivele companiei sale de a ajunge pe Planeta Roșie.

Fridman l-a întrebat pe Musk care crede că este un termen probabil pentru acest proiect, la care cel mai bogat om din lume a răspuns: „În cel mai bun caz este de aproximativ cinci ani, în cel mai rău caz de 10 ani”.

Elon Musk a promis că va aduce oameni pe Marte până în 2024. Dar a fost misiunea sa prezisă în urmă cu aproape 70 de ani?

Musk a spus că succesul depinde de "ingineria vehiculului". El a mai precizat că "Starship este cea mai complexă și mai avansată rachetă care a fost făcută vreodată". Starship este cel mai recent model de rachetă fabricat de SpaceX.

„Optimizarea fundamentală a Starship este minimizarea costului pe tonă până la orbită - și, în cele din urmă, costul pe tonă până la orbită și, în cele din urmă, costul pe tonă până la suprafața lui Marte”, a explicat Musk în cadrul podcastului.

Musk a precizat că misiunea se distinge de tot ceea ce au realizat oamenii în spațiu până acum. „Nicio sumă de bani nu vă poate obține un bilet spre Marte”, a spus el.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO