Descoperire macabră în 2 morminte datând din perioada romană, în Egipt. FOTO

Ultima actualizare: 16-01-2019 14:01
mormant Egipt

Arheologii egipteni au descoperit două morminte din perioada romană în Deşertul de Vest, a informat marţi Ministerul pentru Antichităţi de la Cairo, citat de DPA.

Cele două morminte au fost descoperite la situl arheologic Beir al-Shaghala, aflat în satul Mout, din Oaza Dakhla, potrivit unei declaraţii a ministerului, scrie Agerpres.

Mostafa Waziri, secretarul general al Consiliului Suprem al Antichităţilor, a precizat că primul mormânt - construit din gresie - are patru camere funerare, în care au fost descoperite rămăşiţe umane, lămpi din lut şi vasele de ceramică.

Potrivit lui Ayman Ashmawy, directorul sectorului dedicat antichităţilor egiptene, cel de-al doilea mormânt a fost realizat din chirpici, iar în interiorul acestuia a fost descoperită o scenă pictată cu măiestrie, având drept subiect ritualul de mumificare al persoanei decedate.

Săpăturile arheologice la sit au început în 2002.

Vestea vine în contextul în care în ultimele luni Egiptul a anunţat o serie de descoperiri arheologice, în speranţa de a-şi revigora industria turistică - o sursă importantă pentru venitul naţional.

Industria a fost puternic afectată de tulburările înregistrate de la revolta din 2011 împotriva dictatorului egiptean, Hosny Mubarak, care conducea ţara de multă vreme.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO