Cercetătorii au creat o mască de protecție care poate fi purtată doar pe nas. Ce spune OMS

Dată publicare: 25-03-2021 17:09
Dată actualizare: 25-03-2021 17:19


Mască de protecție

Cercetătorii din Mexic au creat o nouă mască de protecție, pe care oamenii o pot purta doar pe nas în timp ce mănâncă.

O mască nazală, o inovaţie împotriva Covid-19 care lasă gura liberă şi poate fi folosită la masă, nu a fost aprobată de către autorităţile sanitare, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă masca de protecţie care acoperă nasul, gura şi bărbia.

Această mască nazală, prezentată într-o înregistrare video Reuters, foarte preluată, atribuie „invenţia” unor cercetători mexicani, transmite News.ro.

În înregistrare, un bărbat şi o femeie iau masa cu masca la nas, afară, după ce îşi scot masca de tip FPP2.

Protejează o astfel de mască?

O protecţie a nasului cu o pânză sau material chirurgical poate reduce transmiterea virusului pe nări, însă OMS recomandă ferm purtarea unei măşti „complete”, care să acopere nasul gura şi bărbia.

Reuters nu dezvăluie identitatea cercetătorilor mexicani şi numele laboratorului farmaceutic, însă, la 5 martie, China Daily, o publicaţie chineză, anunţa un „prototip” similar, dezvoltat de către Jiang Jinjun, un pneumolog de la Spitalul din Shanghai.

„Îngrijitorii muncesc multe ore la spital, iar noi trebuie să ne scoatem măştile pentru a mânca sau bea. Durata acestor acţiuni este scurtă, însă riscul infectării este mare”, declara ea.

Astfel, ea prezenta jumătatea de mască, din care 20.000 de bucăţi au fost trimise la Wuhan, la sfârşitul lui februarie, potrivit China Daily.

 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO