Un chinez de 14 ani uimeste America la turneul Masters: adolescentul care face "minuni" in golf

13-04-2013 16:21


Guan Tianlang

Guan Tianlang e nascut in anul Tigrului si a devenit atractia principala la Masters Golf Tournament 2013 ce se desfasoara in Augusta, Georgia.


Guan Tianlang este la 14 ani este cel mai tanar concurent din istorie calificat in finala competitiei de Masters. "Am reusit. Sper sa continui sa fac minuni. Le multumesc parintilor si celor care m-au ajutat, iubit si sprijinit" le-a spus adolescentul celor 25.000 de followers de pe varianta chineza de Twitter - Sina Weibo. Guan este in clasa a opta si este elev la prestigioasa scoala Zhixin High unde a invatat fluent engleza.

Chinezul a reusit sa eclipseze vedete ca Tiger Woods si Rory McIlroy la competitia din Georgia, cel putin in randul publicului si al ziaristilor. "Este inspaimantator ca Guan s-a nascut in anul in care eu am castigat primul turneu de Masters", le-a povestit Tiger Woods ziaristilor atunci cand a fost intrebat despre tanarul "minune".

Tanarul, debutant intr-o competitie de acest gen, a ajuns in finala la turneul Masters din Georgia, primul dintre cele 4 mari turnee de golf ale anului. Este cel mai tanar concurent din istorie intr-o competitie majora de golf in 148 de ani, scrie independent.co.uk.

Jucatorul de golf chinez a impresionat si prin eleganta cu care a acceptat o penalizare inainte de a ajunge in finala. Guan a fost penalizat de arbitri pentru ca "a tras de timp". Din cauza vantului, tanarul a schimbat crosa si pentru ca i-a luat prea mult timp arbitrii l-au penalizat, o astfel de pedeapsa este neobisnuita pentru turneele de Masters. "Respect decizia arbitrilor. Pot sa faca asta." a declarat la final tanarul pentru postul ESPN. Succesul lui Guan arata cat de popular a ajuns golful in China a concluzionat presa internationala.

 

Sursa: Independent.co.uk

VIDEO PROTVPLUS.RO