România-Turcia, 2 - 0. Gheorghe Grozav a marcat de două ori pentru echipa națională

romania fotbal
Getty

Reprezentativa României a învins, joi, cu scorul de 2-0 (1-0), selecţionata Turciei, antrenată de Mircea Lucescu, într-un meci amical disputat la Cluj-Napoca.

Grozav a marcat în minutele 42 şi 69.

România: Pantilimon (Niţă '71) - Săpunaru (Bălaşa '75), Chiricheş, Grigore, Toşca - Pintilii, Stanciu (Alibec '77)- Deac (Torje '62), Budescu (Bicfalvi '72), Grozav - Keşeru (Andone '66). Selecţioner: Cosmin Contra

Turcia: Tekin - Tufan (Yardimci '84), Aziz, Soyuncu, Turan - Inan (Under '46), Yokuşlu - Yazici (Malli '46), Ozyakup, Calhanoglu (Karaman '64) - Tosun. Selecţioner: Mircea Lucescu

Înaintea meciului, Mircea Licescu a primit un tricou al naţionalei României, din partea preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu.

Citește și
accident Contra
Cosmin Contra, implicat într-un accident de maşină în București
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Marţi, de la ora 21.00, naţionala României va întâlni Olanda, în meci amical la Bucureşti.

UPDATE 22:10 Partida s-a încheiat. Cu câteva momente înainte de final, Alibec a avut o ocazie uriașă să marcheze.

UPDATE 21:45 Gicu Grozav reușește dubla. Faza incepe din nou de la recuperarea lui Pintilii și pasa lui Budescu.

UPDATE 21:15 A început a doua repriză.

UPDATE 21:05  Pauză, conducem Turcia cu 1-0 la jumătatea meciului.

UPDATE 21:00 Grozav a marcat primul gol în minutul 42 al primei reprize.

UPDATE 20:45 Naționala României a avut iniţiativa în prima parte a meciului. Au lipsit însă ocaziile importante. Budescu a fost, totuși, foarte aproape de a marca.

UPDATE 20:15 Meciul a început.

ECHIPELE DE START
România: 1. Pantilimon - 22. Săpunaru, 6. Chiricheș, 21. Grigore, 3. Toșca - 8. Pintilii, 23. Stanciu - 26. Deac, 14. Budescu, 10. Grozav - 13. Keșeru.

Antrenor: Cosmin Contra

Rezerve: 12. Tătărușanu, 16. Niță - 2. Bancu, 4. Moți, 5. Hoban, 7. Chipciu, 9. Andone, 11. Torje, 17. Bicfalvi, 19. Țucudean, 20. Hanca, 24. Ganea, 25. Băluță, 27. Bălașa, 28. Tănase, 29. Alibec

Turcia: 23. Tekin - 6. Tufan, 4. Aziz, 13. Soyuncu, 2. Turan - 8. Inan, 5. Yokușlu - 11. Yazici, 14. Ozyakup, 10. Calhanoglu - 9. Tosun

Antrenor: Mircea Lucescu

Rezerve: 1. Babacan, 12. Kocuk - 3. Koybași, 15. Demirok, 16. Unal, 17. Under, 18. Turuc, 19. Malli, 20. Akbaba, 21. Toprak, 24. Karaman, 25. Alkan, 26. Yardimci

________________________________________________

Cosmin Contra a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, înaintea meciului amical cu Turcia, că este foarte norocos că este selecţionerul României şi speră să nu dezamăgească. El vrea ca jucătorii să înţeleagă că fără responsabilitate nu se poate ajunge la turneele finale.

"Întotdeauna m-am simţit norocos, fără noroc nu aş fi ajuns aici unde sunt. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru fiecare pas din cariera mea. Să fii selecţionerul României, acesta fiind unul dintre visurile mele, normal să mă simt norocos.

Dar mă simt şi responsabil şi îmi doresc foarte mult să nu dezamăgesc pe nimeni. Sper ca mulţi dintre jucătorii care au fost în aceste două meciuri să-şi asume rolul de lideri. Fără o responsabilitate trebuie să ştie că nu putem ajunge la turneele finale şi sper ca ei să înţeleagă mesajul pe care l-am transmis", a declarat Contra, selecționerul României.

Selecţionerul a vorbit şi despre faptul că Răzvan Marin a fost trimis la naţionala de tineret pentru meciul cu Portugalia: "A fost decizia jucătorului, fiind o situaţie grea a naţionalei de tineret.

Decizia a fost absolut a lui. Merită toată aprecierea Răzvan Marin, având şanse mari să joace joi sau în meciul cu Olanda, a decis să ajute echipa naţională de tineret, cu doi accidentaţi. Asta arată caracterul şi ce înseamnă pentru Răzvan Marin echipa naţională".

Cosmin Contra speră ca pe viitor naţionala să joace în cât mai multe oraşe: "Sper să jucăm şi la Craiova. Sper să ajungem şi la Timişoara, poate mergem şi la Piatra Neamţ".

Pentru atacantul Constantin Budescu va fi ceva extraordinar să joace împotriva lui Mircea Lucescu. "Este cel mai mare antrenor român şi oricine şi-ar dori să joace împotriva dânsului sau să fie antrenat de el. Noi sperăm să ne facem jocul, să obţinem un rezultat bun, dar cel mai important este să facem un joc bun".

România vs Turcia. Selecţionerul Mircea Lucescu a declarat, miercuri, că meciul amical al României cu Turcia este unul de observare pentru jucătorii noi, el subliniind că dacă nu a putut deveni antrenorul "tricolorilor" măcar să îi întâlnească pe terenul de joc.

"E un meci amical, un meci de prietenie, am fost iniţiatorul acestui joc. Am luat imediat legătura cu federaţia. Dacă n-am putut să o conduc de pe margine, măcar să o întâlnesc pe terenul de joc.

Este un meci de observare pentru jucătorii noi. Ne întoarcem iar la naţionala României. Eraţi mici când am plecat de la echipa naţională, de la 0-4 cu Austria.Tricoul cu numărul zece este valabil doar în campionatul Italiei, pentru că acolo toate mingiile treceau prin intermediul unui singur jucător, că a fost Maradona, că a fost Zico. În campionatul Angliei nu e aşa, în campionatul Germaniei nu e aşa. Pentru mine nu există un număr zece!

Toţi jucătorii de pe teren sunt numărul zece pe teren. Cine are mingea la picior este numărul zece. Nu judecăm fotbaliştii după meciul de pe tricou", a spus Lucescu, despre meciul dintre România și Turcia transmis de ProTv.

Lucescu consideră că nici el nici Cosmin Contra nu au nevoie de victorie în meciul de joi. "Nu avem nevoie de victorie, nici eu, nici Contra. Pentru noi este foarte important cum joacă cele două echipe, trebuie să observăm jucătorii. Patronul vestiarul României este Cosmin Contra”, a precizat Mircea Lucescu despre meciul României disputat împotriva Naționalei din Turcia, pe ProTv de la 20.15.

Înainte de a discuta cu jurnaliştii români, Lucescu a vorbit cu presa din Turcia: "La 40 de televiziuni, în 50 de ziare se vorbeşte despre această problemă. Vârsta medie a jucătorilor participanţi în campionatul Turciei este de 29-30 de ani... Problema este cu cine pot alcătui o echipă competitivă. Jucătorii turci de 21 de ani au evoluţii mai slabe decât cei străini, cu o mai mare experienţă. Nu mai stau să discut că ei vor polemici".

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
Citește și...
Ofițer de poliție, filmat în timp ce lovește o tânără, la un meci din Miami. VIDEO
Ofițer de poliție, filmat în timp ce lovește o tânără, la un meci din Miami. VIDEO

Imaginile surprinse de un spectator al unui meci de fotbal american din Miami a scandalizat Internetul.

Cosmin Contra, implicat într-un accident de maşină în București
Cosmin Contra, implicat într-un accident de maşină în București

A fost o seară cu ghinion pentru selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României.

FRF a schimbat logoul şi echipamentul echipei naţionale
FRF a schimbat logoul şi echipamentul echipei naţionale

Federaţia Română de Fotbal a prezentat vineri noul logo şi echipament al echipei naţionale, jucătorii antrenaţi de Cosmin Contra urmând să evolueze în galben la următoarele partide.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Cătălin Cârstoiu organizează vineri seară o conferință de presă, în care răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate şi în care ar putea face şi un anunţ referitor la prezenţa în cursa electorală.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.