Mutu poate fi ruinat de avocatii lui Abramovici. Planul clubului Chelsea de a recupera 17 mil. euro

24-04-2013 19:03


Adrian Mutu nu scapa de datoria de 17 milioane de euro, pe care trebuie sa i-o plateasca lui Chelsea. Clubul londonez a anuntat ca va actiona pe toate caile legale pentru a-si recupera banii.

Avocatii lui Abramovici vor despagubiri si de la Juventus Torino, echipa care l-a luat pe Mutu fara nici un ban in 2005, dupa ce fusese suspendat de Chelsea pentru consum de cocaina. Pentru aceasta greseala din tinerete, Mutu si-ar putea pierde toata averea.

A trecut mai bine de un an de cand Mutu a fost obligat la plata desbagubirii uriase catre Chelsea, rastimp in care clubul a primit doar scuze din partea jucatorului roman. Asa ca reprezentantii echipei patronate de miliardarul rus Roman Abramovici au anuntat ca "actionam pe caile legale pentru a ne recupera banii cuveniti si vom continua sa facem asta." (sursa: Mediafax, purtator de cuvant Chelsea)

Avocatii lui Chelsea cer bani si de la clubul Juventus intr-un memoriu depus la Comisia de Litigii a FIFA. Londonezii vor cateva milioane de euro pentru ca l-au luat pe Mutu in 2005, imediat dupa suspendarea lui de catre Chelsea, pentru consum de cocaina. Mai mult, Juventus a facut profit cu fotbalistul roman legitimat gratis, pentru ca l-a vandut apoi cu 8 milioane de euro la Fiorentina.

Procesul intentat de Chelsea lui Juventus nu-l scapa insa pe Mutu de plata celor 17 milioane de euro. Ajuns la 34 de ani, si foarte aproape de finalul cariere de fotbalist, atacantul este obligat sa plateasca pentru pacatele tineretii.

Mutu era transferat, in urma cu 9 ani, de la Parma la Chelsea pentru aproximativ 22 de milioane de euro, fiind cel mai scump fotbalist roman din toate timpurile. Dupa cateva meciuri, a fost dat afara de la club pentru consum de cocaina. Atunci, Mutu si-a cerut iertare public.

"Gestul meu nu are nici o scuza, va cer iertare tuturor pe care v-am dezamagit. ", spunea Adrian Mutu in data de 9 noiembrie 2004.

Anul trecut a fost condamnat definitiv la plata unor despagubiri record catre Chelsea. Cea mai dura sanctiune din istoria fotbalului nu a fost pusa in aplicare pentru ca, si daca si-ar goli conturile si ar vinde toate proprietatile, Mutu nu ar avea 17 milioane de euro. Revistele de specialitate au cotat averea romanului la aproximativ 10 milioane de euro, bani castigati din fotbal, dar si din publicitate.

In anii de glorie, Mutu si-a cumparat masini foarte scumpe - Ferrari, Aston Martin, Bentley -, ceasuri si telefoane de sute de mii de euro, dar si un iaht pentru care a plătit un milion de euro.

Presat de Chelsea, el si-ar putea pierde proprietatile din Statele Unite, evaluate la cateva milioane de euro.

Imediat dupa casatoria cu frumoasa Consuelo, Mutu a investit in imobiliare pe coasta Atlanticului, intr-un cartier rezidential din Florida, unde este vecin cu celebrul Luis Figo si cu fostul atacant al Milanului, Andrei Sevcenko.

Prima casa cumparata de familia Mutu in America a costat peste 1,3 milioane de dolari. Este un apartament rezidential, intr-un bloc scump construit in 2002.

Un an mai tarziu, Mutu a luat, in acelasi cartier, o vila de 450 metri patrati, cu 1,4 milioane de dolari.

Averea lui Mutu de peste ocean a fost completata cu o a treia resedinta ultra-moderna, de 600 de metri patrati, pe care a dat 2,6 milioane de dolari.

"Consider ca am platit deja destul de dur pentru o greseala din tinerete", a declarat Mutu, care spera inca la un compromis cu Chelsea.

VIDEO PROTVPLUS.RO