FCSB - Saburtalo Tbilisi, 4-2. Elevii lui Dică, calificare dramatică în turul 3 al Conference League

fcsb
Profimedia

FCSB a reușit, joi, un meci de senzație în turul doi preliminar al Conference League, după ce s-a impus în returul cu georgienii de la Saburtalo Tbilisi, scor 4-2 (0-1, în tur).

Tehnicianul Nicolae Dică a revenit cu o victorie de senzație la FCSB. Gruparea „roș-albastră” a reușit, joi, să se califice în turul al treilea al Conference League, după un meci incredibil și plin de răsturnări de situație în fața formației georgiene Saburtalo Tbilisi, scor 4-2.

FCSB a arătat cu totul un alt joc pe Arena Națională, după eșecul suferit în manșa tur din Georgia, când Saburtalo s-a impus cu scorul de 1-0.

La București, elevii lui Nicolae Dică au atacat constant poarta adversă, dar primul gol al bucureștenilor a venit abia în minutul 44. Dawa a deschis scorul pentru FCSB cu o lovitură de cap, în urma unui corner.

În repriza secundă, formația din Liga 1 și-a dublat avantajul pe tabelă, grație lui Edjouma, care l-a învins pe goalkeeperul lui Saburtalo cu un șut superb din afara careului.

Citește și
Gigi Becali
Gigi Becali anunță cine este noul antrenor al FCSB
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

FCSB, adversar dificil în turul al treilea din Conference League

Georgienii au reușit să reducă din diferență în minutul 68, prin Goshteliani, care a înscris la rându-i cu capul. Apoi, 8 minute mai târziu, formația adversă i-a redus la tăcere pe suporterii prezenți pe Arena Națională, restabilitd egalitatea după un șut puternic, iar Saburtalo a dus scorul general la 3-2.

După mai multe atacuri la poarta celor din Tbilisi, FCSB aa fost din nou la conducere. Coman a punctat tot printr-o lovitură de cap, după o centrare a lui Radunovic.

„Roș-albaștrii” au reșit să închidă tabela de marcaj la 4-2 zece minute mai târziu. Radunovic a exectuat imparabil o lovitură de la 11 metri, iar FCSB a obținut o calificare spectaculoasă în turul al treilea al Confecrence League.

Mai departe, FCSB o va întâlni pe Dunajska Streda (Slovacia).

Meciul a fost transmis LIVE pe PRO TV și VOYO.

LIVE TEXT:

FCSB - Saburtalo, 4-2 (în tur, 0-1)

Min. 90+6 - Fluier final pe Arena Națională! FCSB s-a calificat în turul al treilea al Conference League!

Min. 90+3 - Andrei Cordea vede direct cartonașul roșu, în urma unui clinci.

Min. 87 - GOL, FCSB! Radunovici execută excelent un penalty, iar FCSB este tot mai aproape de calificarea în turul III al Conference League.

Min. 80 - Goshteliani primește cartonașul galben.

*În acest moment, scorul general este 3-3 

Min. 79 - GOL, FCSB! Coman a majorat scorul pe tabelă, printr-o lovitură de cap.

Min. 78 - GOL, Saburtalo! Răsturnare de situație pe Arena Națională!

 Min. 74 - Atacuri în valuri la poarta lui Saburtali. Coman împins cu talpa din voleu, dar mingea a fost repinsă de adversari de pe linia porții.

Min. 72 - Ocazie uriașă a „roș-albaștrilor”. Radunovic a șutat direct într-un adversar, în apropierea careului mic.

*În acest moment, scorul general este 2-2

Min. 68 - GOL, Saburtalo! Goshteliani reușește să marcheze primul gol pentru gruparea Tbilisi, la București.

Min. 59 - Ianis Stoica este înlocuit de Adrian Șut.

Min. 54 - GOL, FCSB! Edjouma marchează și aduce trupa lui Nicolae Dică în avantaj.

Min. 47 - Bară pentru FCSB!

Min. 46 - FCSB începe în forță și al doilea act al partidei.

*A început partea a doua a meciului.  

*Fluier final al primei reprize.

Min. 43 - FCSB deschide scorul pe Arena Națională! Dawa a înscris cu capul, după o centrare din corner.

Min. 30 - Levan Nonikashvili vede caronașul galben, după ce l-a bruscat pe Octavian Popescu.

Min. 25 - Popescu a șutat periculos la colțul scurt al porții adverse, însă balonul a șters doar plasa laterală.

Min. 20 - Elevii lui Nicolae Dică se încurcă în pase în careul lui Saburtalo.

Min. 12 - O nouă ocazie a FCSB-ului. Olaru a tras de la distanță, dar execuția sa a trecut pe lângă poartă.

Min. 9 - Saburtalo are prima mare ocazie pe Arena Națională, dar șutul slab nu i-a dat emoții portarului Târnovanu.

Min. 7 - Florinel Coman primește cartonașul galben.

Min. 2 - Început în forță al trupei lui Nicolae Dică. Un nou atac periculos al „roș-albaștrilor”. Codrea a șutat puternic din interioriul careului, portarul lui Saburtalo a respins balonul în față, iar Ianis Stoica a reluat slab cu capul.

Min. 1 - FCSB bifează prima mare ocazie la poarta georgienilor.

*Partida a început.

*Dacă va triumfa în fața georgienilor de la Saburtalo, gruparea „roș-albastră” se va duela, cel mai probabil, cu Dunajska Streda (Slovacia). Formația slovacă s-a impus în primul tur, în deplasare, în fața celor de la Vikingur (Insulele Feroe), scor 2-0.

 

Echipele de start:

 

FCSB (4-2-3-1): Târnovanu - Ov. Popescu, Tamm, Dawa, Radunovic - Edjouma, Olaru - Cordea, Oct. Popescu, Coman (C) - I. Stoica
Rezerve: Achim, Bouhenna, Ducan, Haruț, Lixandru, Musi, Oaidă, Pantea, Șut, M. Tănase, Vlad
Antrenor: Nicolae Dică

Saburtalo Tbilisi (4-3-3): Megrelishvili - Jinjolava, Chaduneli, Kakubawa (C), G. Gocholeishvili - L. Nonikashvili, Kardava, S. Nonikashvili - Tabatadze, Sikharulidze, Guliashvici
Rezerve: Geguchadze, Goshteliani, Kokosadze, Kurdadze, G. Mamageishvili, O. Mamageishvili, Mamatsashvili, Mioc, Vinicius
Antrenor: Lasha Nozadze

 

În tur, FCSB a pierdut cu 1-0 partida disputată în Georgia. 

Știrea inițială

Este primul meci al antrenorului Nicolae Dică, după revenirea la FCSB. Acesta a declarat că a avut doar două zile pentru pregătirea meciului.

Am doar două zile la dispoziție pentru a antrena echipa, dar este normal să gândim că trebuie să mergem mai departe în Europa. Avem un meci foarte greu, cu o echipă bună, dar trebuie să intrăm cu gândul că putem să ne calificăm mai departe. Trebuie să fim o echipă, jucătorii trebuie să înțeleagă că am nevoie de un grup. Un jucător poate să-mi câștige 2-3 meciuri, dar pentru a câștiga campionatul și a merge în grupe trebuie să fim o echipă. La cele două antrenamente am lucrat tactic foarte mult, și ofensiv și defensiv. Am încercat să umblu la moralul lor. Trebuie să aibă încredere în ei, fiindcă au valoare. Trebuie să-și depășească nivelul de anul trecut. Asta le cer, asta îmi doresc de la ei”, a spus Nicolae Dică, citat de Sport.ro.

Ce spunea Gigi Becali despre echipa lui Dică de la FCSB

"Eu mizez pe ce spun unii antrenori, mai ales pe Dică, care are niște idei sau hotărâri geniale câteodată. El mi-a spus că îi place de Ianis și că va juca cu el atacant, chiar atunci când era și Tănase la echipă.

Plus de asta, chestiunea asta cu Tavi Popescu, în spatele vârfului. Da, va juca cu doi mijlocași centrali, așa a și zis. Da, Olaru va fi unul, apoi o să-și aleagă (n.r - între Șut și Edjouma). L-am întrebat, a zis că nu știe deocamdată, dar va vedea la antrenament", a spus Gigi Becali, la emisiunea Ora Exactă în Sport, de la Pro Arena.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Meciul FCSB - Saburtalo din Conference League va fi LIVE pe Pro TV și VOYO, joi, de la 20:30
Meciul FCSB - Saburtalo din Conference League va fi LIVE pe Pro TV și VOYO, joi, de la 20:30

Meciul de joi, 28 iulie, dintre FCSB și Saburtalo din manșa secundă a turului II preliminar din Conference League, e transmis în direct de PRO TV și VOYO, de la ora 20:30.  

Gigi Becali anunță cine este noul antrenor al FCSB
Gigi Becali anunță cine este noul antrenor al FCSB

Gigi Becali a anunţat, marţi, că noul tehnician al echipei FCSB este Nicolae Dică. Dică a mai pregătit echipa bucureşteană în perioada 2017-2018, informează News.ro.

Toni Petrea a demisionat de la FCSB, anunţă Gigi Becali
Toni Petrea a demisionat de la FCSB, anunţă Gigi Becali

Antrenorul FCSB, Toni (Anton) Petrea, l-a anunțat pe Gigi Becali că își dă demisia. Discuția a venit după ce FCSB a pierdut, duminică seara, meciul disputat cu Rapid București pe Stadionul Giulești.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.